Ta hål i öronen på barn?

IMG_1543

Så här kan det gå när hon får tag på min handväska och hittar läppstiftet när mamma kör bil. 

God morgon,
Vilken natt, först och främst är jag motståndare till den här tidsomställningen. Jag kan inte förstå varför vi håller på så här. Är det bra för någon? På vintern ska det göra att det blir ljusare på morgonen, men jag skulle föredra att det blev ljusare på eftermiddagen när barnen är ute och leker och jag ska hem från jobbet. Sen i morse, och säkert några dagar fram, kommer man ju vara helt slut, upp i ottan. Dessutom somnade min dotter i bilen kl 17 (brukar somna vid 20) igår och vägrade vakna, istället skulle hon upp klockan 23, när jag äntligen somnat, pigg som en ärta, men vi lyckades efter välling och några toabesök få henne att somna om till kl 07 🙂

Jag har en fråga till er, jag vet att det är ett känsligt ämne, för så fort jag tar upp det är det hälften av mammorna som viftar med ”varning-för-dålig-mamma-flaggan”. Min dotter är så galet medveten om sitt utseende. Är det mitt fel? Kanske att jag piffat för mycket med hennes hår och hon brukar sitta bredvid mig när jag sminkar mig.

Hon vill i alla fall ta hål i öronen. OMG!
Först var jag direkt nej nej nej! Men varje gång hon ser någon med örhängen blir hon galen och vill ha. Jag har köpt klisterörhangen, klipps och andra typer men de ramlar av och är inte samma sak.

Jag var i Täby Centrum i lördags på en butik som heter Claire´s, de har massa olika typer av smycken och klipps osv till små barn. Då sa hon i butiken att de tar hål på barn från 1 år, hon berättade att de har tysta pistoler så många barn blir inte ledsna utan att det mest är ljudet de annars blir rädda av, blir dem ledsna går det över snabbt. Sen får man med en rengöring som man använder tre gånger om dagen. Jag tänkte kanske gå dit med henne på torsdag när vi ska vara lite lediga och visa pistolen och allt så hon blir lite rädd och se om hon ångrar sig.

Vad säger ni? Har era barn hål i öronen? Hur gamla var dem i så fall när de tog hål?

 1. Troll skriver:

  Alex, Jashrina, Amanda och Jerka for president! Håller med er till 100%!!!
  Men…. Vad är det med er människor? Ni kan ju inte skriva och stava! Det ni skriver är knappt läsbart.
  Särskrivningar i var och varannan mening (dvs. i alla meningar), ”dem” istället för de, gemen i början av meningen, ”kör” vi endast (kör bil?), osv.
  Vadå ”ta hål” i öronen? Menar ni att den som gör ett hål i en örsnibb faktiskt tar med sig hålet, eller? Göra hål i öronen heter och skrivs det. Ingenting annat.

 2. Emelie skriver:

  Det är supergulligt, men vänta med det. Jag fick mina när jag var 5, jag ångrar det bittert idag. Fick en jätte allergischock vilket resulterade i att örhängena växte fast och jag fick gå till doktorn och dra ut dem med tång, minns smärtan än idag. Sprutade var och öronen var dubbelt så stora. Idag har jag nickelallergi och fortfarande problem med hålen i öronen, dem växte aldrig igen och varar fortfarande lite då och då. Idag är jag 28år …. Hade jag varit äldre och gjort dem ordentligt (med nål och inte pistol) hade jag med all säkerhet inte haft samma problem idag.

 3. Min dotter hade längtat nåt år innan hon vid nästan 6 års ålder fick ta hål i öronen. Man gjorde bägge hålen på samma gång. För ett halvår sedan råkade jag köpa ett par som inte var nickelfria och hon fick nästan direkt vätskande sår på örsnibbarna och bakom öronen.
  Hon har inga problem med nickel för övrigt, men nu kör vi endast med plastörhängen för säkerhetsskull.

 4. Jerka skriver:

  Varför sprida sin tydligen rent sjukliga fåfänga till sitt barn?
  Vem är egentligen til för vem???
  Att profilbilden till inlägget dessutom är rent lojlig och möjligen tilltalar 14-15 åringar, definitivt inga mogna personer, visar på en del ”begränsningar” hos mamman…

 5. Carmen skriver:

  Som Spanjorska ville jag ta redan på BB men väntade två veckor. Min dotter som jag ammande helt snuttade på bröst när vi gjorde hålen , inga problem, Och det var läkt helt på en vecka,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..