NEW YORK SAMMANFATTNING

ny

Vilken härlig resa vi har haft! Här kommer en liten sammanfattning av vad jag tycker om den härliga staden.

Resan dit: Flög med SAS Nya flygplag, helt fantastiskt. Fräscht, stort och inga problem med benutrymme för mig som alltid slår i. Stora skärmar, alla möjliga tidningar att låna, gratis wifi ombord och behaglig temperatur. Tullen tog extremt lång tid.
Jetlag? Första dagen var jobbigast, man orkade nästa inte göra något för man var så trött. Gick och la oss tidigt och vaknade kl 04 på morgonen. Min kompis som bor där sa att Norwegians flygtider är bättre då man landar på kvällen och snabbare kommer in i deras tid.
Hotellet: The Ludlow. Fint, trendigt och bra läge. Mycket svenskar bor på hotellet. Väldigt mycket folk på kvällarna i baren och restaurangen. Rummen var rena, fina men extremt små. Vi bad dem bära ut fåtöljen och bordet som stod i rummen då vi inte kunde få plats med våra väskor. Pris ca 2700:-/ natt och dubbelrum.
Priserna i USA: Har blivit galet dyra. Till skillnad från andra gånger jag varit i USA känner jag stor skillnad. Shoppingen i Sverige är billigare än i NY. Amerikanska produkter som jag trodde skulle vara billigare var samma priser eller dyrare.
Maten: God. Mycket god snabbmat, åt knappt några fibrer på hela resan.
Här är några ställen vi åt på:
Dirty French:
Vår hotellrestaurang. Fransk bistro. God mat och trevlig ung personal. Prisklass: Mellan.
The Italian Food center:
Trevlig italienare i Little Italy med fint läge. Ganska otrevlig personal tyvärr. Vi beställde olika rätter och delade, supergod mat. Se bild i inlägget.
Prisklass: Dyrt, lunch+ 2 öl: 2000 kr för 4 personer.
Spice Market:
Asian fusion i Meetpacking district. Trevlig atmosfär och helt ok mat. Kul att prova på alla smårätter. Trevlig personal och bra service. Stenkoll så fort vattnet i glaset var slut 🙂
Prisklass: Dyrt
Rue 57
Fransk bistro på upper east side. Trevlig atmosfär, mycket människor och god mat. Kända för sin brunch. Absolut värt ett besök.
Prisklass: Mellan+
Le Pain Quoditien
En konditorikedja med frukost, lunch fika. Vi tog en fika i värmen. Jag provade deras våffla med frukt och en lemonad. Gott och fräscht.
Viva la Crepes
En kedja som säljer både matiga och efterrättscrepe. Mycket goda. Jag valde en med banan, jordgubbar och nutella.
Prisklass: För en crêpe och kaffe 18 dollar (dyrt).
Park Hyatt New York
Super nice och lyxigt på upper east side. Älskade detta ställe. Skulle gärna ha bott på det här hotellet. Men det kostade 10000:-/natt. Vi tog drinkar (jag te) och åt efterrätt. Gott och trevlig stämning. Kan absolut rekommendera ett besök.
La Habana
Cubanska sandwich i Soho, helt ok smak inte grymma mackor men fantastisk majs som de är kända för. Underbar guacamole.
Pris: 2 mackor, 2 majs och 2 drickor 38 dollar.
Chelsea market: Jag hade verkligen velat äta hummer därinne, har hört att det ska vara grymt. Men den dagen vi gick dit var det 26 grader och inne i Chelsea Market smälte man bort, antingen var det fel på deras AC eller så blir det så när det är varmt. Men det finns otroligt mycket trevliga ställen att äta och butiker att kika i. På Anthropologie hittar man Voluespaljus till bra pris.
Sushi Akta dig för sushi. Vi åt på ett ställe och missförstod totalt deras meny. Vi valde 2 stycken 12-bitars och 2 st 8-bitars med en stor vatten och två cola. Priset slutade på 160 dollar. Helt galet, de tog 4 dollar/rulle.
Vädret: Kanon. Det var verkligen vår i luften i NY. Två dagar hade vi kanonvarmt med 25-26 grader och strålande sol. Annars var det ungefär 17 grader och växlande molnighet.
Åka taxi i NY: Yellowcabchaufförerna var hemska, otrevliga och kör som idioter. Vi åkte efter vår första mardrömsresa bara UBER, gör det! Samma priser men fina bilar och bra chaufförer som bryr sig om sitt rykte, var grymt!
Shopping: Allt finns i NY men allt kostar. Jag handlade otroligt mycket på Century 21, finns bra barngrejer. Köpte till alla barn; Badkläder, Juicy Couture kläder, Ralph Lauren, Levis, NY Yankees till bra priser. Jag och killen köpte bra basunderkläder från Calvin Klein och Ralph Lauren. Verkligen att rekommendera om du vill köpa märkesunderkläder till bra priser.
I NY med barn: Jag skulle inte vilja åka dit med barn för än de är typ 12-13 år. Det är galet med folk, trottoarerna är väldigt dåliga och slitna och det är mycket in och ut i taxi och butiker. Det känns inte som en trygg stad alls tycker jag. Kanske om man hänger i Central Park hela dagarna och det är bra väder 🙂

 1. annika skriver:

  Jag kan rekommendera att resa med kids till LA.. underbar stad!!! vi åker ofta till både ny o la med våra små barn..

  1. Ja, jag vill verkligen testa på LA, brukar ni hyra hus då?
   Hur gamla är dina barn? Tänker på NY, tycker barnen det är ok att sitta i vagnen medan ni promenerar runt, eller gör man andra saker då som typ hänger i parken? 🙂
   //Alexia

   1. annika skriver:

    Ja när vi är i NY så hänger vi oftast i parker men oxå går runt mkt. Sist var vi mkt i brooklyn.. jättemysigt där!! vi har tur som har min mans bröder bor i både ny o la.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..