BJÖRNBÄR & PERSIKOPAJ

paj2
paj

I dag bakade jag en smarrig paj med björnbär och persika, kan inte bli fel!

2 persikor och ca 1,5 dl björnbär
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
  3. Kärna ur persikorna och skär i mindre bitar. Blanda med kanel, socker, bären och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).
  4. Fördela smulorna över frukten och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..