FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE CORINNE

Jag och min vän var iväg på en liten shoppingrunda på tisdagen 28 juli. Efter lunch kände jag, och sa till min kompis, i dag händer det. Jag hade en annorlunda känsla i kroppen och den var sann. Så gick vi på kalas och hade så trevligt. Under hela tillställningen hade jag sammandragningar som kändes mycket mer än vanligt. Jag var tvungen att andas mig igenom dem och kunde inte prata samtidigt så det var kraftiga.

Vi gick hem, åt lite middag och började diskutera vad vi skulle göra med Naomi. Jag ringde mina föräldrar och sa att vi kommer över med henne. Tillslut bestämde vi oss för att stanna hos mina föräldrar vi också. Jag fortsatte att ha onda sammandragningar men oregelbundna. Vi gick och la oss och jag förstod att det skulle bli en lång natt. Jag öppnade min app (använde den som heter ”Värkar”) och började anteckna värkarna vid 23-tiden. Till klockan 03 höll jag mig tills att jag ringde BB Sophia. Då var verkarna fortfarande oregelbundna men ungefär mellan 5-7 minuter emellan. Naomis förlossning var samma, jag hade aldrig regelbundna värkar och låg hela tiden och väntade på att de skulle bli 3 minuter emellan – det blev dem aldrig utan jag ljög och var öppen 8 cm när jag kom in – stå på er).

När jag ringde var det fullt på BB Sophia, hon bad mig ringa tillbaka om 30 min för att kunna koordinera om dem som redan fött till hotellet. Jag kunde inte vänta utan vi åkte ändå så när det hade gått 30 minuter var vi redan där J Då hade de fixat ett rum till oss. Först blev jag chockad för rummen var så små jämfört med BB Stockholm Danderyd. Där hade vi soffor, bord och massa plats. Dessa var pyttesmå med en jättesäng i mitten. Men det var fräscht och fint. Vi fick en gullig barnmorska som bara hade ett par timmar kvar på sitt pass. Vi undersökte mig och jag var öppen 5 cm, klockan var då 04 på morgonen. Vi började utan smärtlindring och jag fick en smarrig glassdrink för att få i mig lite energi. Vid 05.30 började jag använda lustgasen då började trycket att bli starkare. De försökte få mig att äta frukost så jag fick i mig en macka men inte mer. Jag satt mestadels på pilatesbollen och kramade saccosäcken som låg på sängen. Strax efter 07 var det ett helvete, jag hade så fruktansvärt ont och hade inte öppnat mig mer än 6 cm. Då höll jag på tuppa av, hade lite panik när jag fick värkarna för de gjorde så ont. Jag kollade på min man och började gråta av smärtan och en kombination av starkare lustgas. Han bad dem då att sätta in epiduralen tidigare än planerat. Barnmorskan ville kolla mig igen klockan 8.15 men 45 min kunde jag inte vänta. 08.10 sattes epiduralen in och det var som en dröm. Det är den mest fantastiska känsla i världen när man har haft så ont och smärtan helt försvinner. Man pratar glatt igen och kan äta och dricka. Vid 9.45 undersökte dem mig igen och jag var öppen 10 cm, allt gick som på räls. Nu skulle vi börja förbereda för att få ut henne. Det var lugn stämning i rummet och jag kände fortfarande ingenting. Hon tog fram pallen och la en påse under eftersom mitt vatten fortfarande inte gått än. Där satt jag, min man satte på skön musik och vi bara väntade på värkarna. När jag satte mig gick en del av vattnet. Det kom två värkar som jag inte kände alls utan hon bad mig bara andas och låta kroppen jobba. Jag tänkte direkt, wow det här kommer bli lätt om epiduralen fortfarande fungerar. Så enkelt var det inte Jag fick en till krystvärk och tog i så mycket jag kunde. Huvudet brände mellan benen och det var svårt för mig att andas. Jag kollade lite panikslaget på sköterskorna som försökte lugna mig. Det kom en till efter några minuter och barnmorskan stoppade in sitt finger vid huvudet och jag tryckte och skrek som en galen kvinna från urskogen. Det var helt vidrigt och jag kände den där paniken igen. Som tur är gick det ganska snabbt. Klockan 10.10 var hon ute och allt var fantastiskt. Jag fick upp henne på bröstet och torkade av hennes huvud. Det häftigaste med den här förlossningen var att hon fick ligga kvar i vattnet hela vägen ut. Barnmorskan sa till mig efter jag satt mig på pallen att jag skulle känna mellan benen. Där stack världens största ”vattenballong” ut säkert 5 cm och innanför låg hennes huvud. Så coolt!! Eftersom hon låg kvar i vattnet hela tiden så var hon också så ren och fin när hon kom. Det var bra av barnmorskan att inte ta hål på vattnet. De sa att många barnmorskor nog hade velat göra det för att skynda på processen men hon sa att det bästa för barnet är om hon får ligga kvar där inne eftersom hon var så oberörd och lugn av förlossningen.

Direkt efter att jag hade krystat ut henne kom moderkakan och landade i påsen under mig, hon sa att det kallas för ”Lotusfödsel”. Det tog ett tag innan de klippte navelsträngen, jag kände på den och det var så levande, blodet pumpades hårt mellan bebisen och moderkakan . Min man klippte navelsträngen och jag och C fick hoppa upp i sängen. Dock fick vi inte gosa än. Nu skulle de direkt undersöka bristningar så de sprutade på någon grej som sved och började rota runt. Jag fick sy ett stygn och tog lustgas när hon bedövade mig. Sen kom de in med den underbara brickan, godaste mackorna man ätit (tycker man just då).

Jag tycker den här förlossningen gjorde ondare än med Naomi men denna gick mycket snabbare. BB Sophia var fint och fräscht, väldigt små rum men underbar personal.

Lite synd att det var fullt så jag fick åka hem. Hade varit skönt att få stanna en natt och vila upp sig lite men det gick ändå bra 🙂

Att få barn nummer två är för mig mycket lättare. Jag är mycket mer avslappnad, vet varför hon är missnöjd ibland och amningen är mycket enklare.

Angående den gigantiska bb-väskan där man alltid packar för mycket. Jag använde bara min lilla morgonrock och mina kläder som jag åkte hem med. Till Corinne använde jag bara hennes kläder som hon åkte hem med. Och duschkräm, glöm inte det 🙂

Kärleken till den här lilla flickan är helt obeskrivlig, känner en förälskelse som är så stark och speciell. Så lycklig.

1
3
4

 

Magiska timmarna direkt efter förlossningen när vi får lära känna varandra 

 1. Vad fina ni är! =) usch, krystvärkarna var verkligen hemska.. Födde min dotter för en vecka sedan och får fortfarande panik när jag tänker på det, trodde verkligen att jag skulle dö där och då. Fast, det var ju SÅ värt det såklart.

  1. Tack! Det var helt vidrigt! Fy tusan alltså tur att man glömmer sååå fort!
   Va skönt att allt gick bra för er
   Kram A

  1. Hej jaaa Det finns ingen känsla i världen (tror jag) som kan mäta sig med den som man upplever när man föder ett barn, magiskt! Tack snälla 🙂

 2. Lotusförlossning är när moderkakan sparas och man inte klipper navelsträngen(får istället ruttna bort och ramla av helt ”naturligt” och mysigt från bebisen 🤣)Det stämmer alltså inte det barnmorskan sa här att det är lotusförlossning… däremot kallas det att födas med segerhuva när hinnorna är obrutna på bebisen när den kommer ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..