UNGA FÖRÄLDER

Hej på er,
i går hade Unga föräldrar premiär på Tv4 play, såg ni det? Det är en serie där man får följa olika par som får barn tidigt, vissa redan som 16-åringar. De dokumenterar sina liv med egna kameror och man får följa deras resa som föräldrar. Jag tycker det är så intressant att se hur vissa människor mognar när de blir föräldrar och vissa bara tappar det. Det svåraste med att få barn för ung verkar vara relationen mellan paren, man är för ung och känner sig inte ”färdig lekt” än. Man har ingen bra ekonomi, kan inte flytta hemifrån, kanske inte har råd att studera och bli utbildad och få bra betalda jobb. Jag skulle få panik om någon av mina tjejer skulle komma och säga att de väntade barn som 16- åring. Jag skulle mest bli ledsen för att de skulle bli vuxna för fort och inte få göra sånt som man ska göra när man är i den åldern.

Jag var själv ganska ung, eller många tycker det i alla fall. Jag fick Naomi när jag var 25, vilket var en perfekt ålder för mig, men här i Stockholm börjar folk så sent. Just då var vi inte helt säkra på att det var den rätta tiden men det blev den rätta tiden. Vi får rekommendationen av en fantastisk kvinna på Odenplans läkarhus att tänka bort alla måsten och praktiska saker (vi ville ha större lägenhet, två bilar, bättre löner osv..) Hon sa att ni ska känna i hjärtat om ni vill ha det här barnet och tror att ni skulle kunna ta hand om det. Då visste vi att det var rätt och se så bra det gick för oss och lilla Naomi 🙂 Nu tycker jag det har blivit mer och mer vanligt att yngre människor i min omkrets skaffar barn, whay! Tycker det är så bra!

Se alla avsnitt HÄR!

 

 

 1. Minna skriver:

  Tack för en fantastisk blogg!
  Älskar dina bilder, stil och ditt liv haha!
  Jag får inspiration varje dag.

  En fråga, varför var ni på läkarhuset när ni väntade ert första barn?

  1. Hej Minna!
   Guuuuud va glad jag blir! Du gjorde min dag ☺️
   Vi var där för att vi funderade på abort med första barnet. Vi tyckte vi var unga och hade för ostabilt liv, allt var inte som det ”skulle” vara eller som vi tänkt oss men vi ångrade oss och det gick ju kanon ❤️❤️
   Kram A

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..