LEKOLOGISKT – giftfria leksaker på nätet

God morgon.
Förra veckan träffade jag två killar som startat en webshop som ska sälja ekologiska och giftfria leksaker. Jag blev då påmind om hur lite jag tänker på sånt. Gör ni det? Jag använder bara ekologiska hudvårdsprodukter till barnen, men leksaker har jag helt förträngt. Skulle man låta sitt barn sitta och tugga på ett bildäck, nej men det är sånt gummi som används i mycket av leksakerna idag. Mycket bekämpningsmedel, gifter och annat sk*t i leksakerna nu för tiden. Jag ska försöka tänka på detta och köpa bra leksaker till tjejerna. Jag tycker inte att man behöver gå till överdrift men till exempel skallror, pennor och sånt som Corinne snart kommer stoppa i munnen känns viktigt.

Här är några favoriter som passar Corinne snart, jag har beställt den söta kameran, så klart hon ska ha en kamera som mamma 😉

leko

Här är lite mer info om Lekologiskt;
Idag lanserar vi leksaksbutiken Lekologiskt.se som säljer giftfria ekologiska barnleksaker. Tanken på att att främja ett lärande och varierat lekande för barn och samtidigt försöka ta hand om vår planet. Till Lekologiskt väljer vi därför bara ut leksaker som är ekologiska och giftfria, och som både är utvecklande för barn och fina att ha i sitt hem. Det är helt enkelt lekologiskt.

Butiken öppnar idag HÄR och samtidigt lanseras onlinemagasinet Lekobladet där vi delar våra bästa tips till barnfamiljer som vill ha en mer ekologisk livsstil. Givetvis kan man följa Lekologiskt och Lekobladet på Facebook och Instagram också för det senaste inom miljövänliga leksaker och familjetips.

  1. Och hur är det med kläder? Vi började också köpa ekologiska kläder. Det räcker inte bara med mat och leksaker, tyvärr :/ Det finns så många gifter i ”vanligt” plagg, framförallt med plasttryck på, som innehåller cancerframkallande ftalater osv. Det finns superfina, ekologiska kläder i bomull, ull och silke på miiminki.se och på http://www.hans-natur.de – våra favoriter 🙂

    1. oh josses, jag köper tyvärr inte bara ekologiska kläder. Måste bli bättre på det. Köper mini rodini men det är för designen. Jag gillar inte plasttryck så de är tur. Ska absolut spana in dina tips, tack snälla!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..