CORINNE 3 MÅNADER – Frågor & svar

3ma

I dag blir min lilla tjej 3 månader, tiden rusar iväg.
Här kommer lite frågor och svar som jag ofta får

Hur är det att ha två barn?
Det är dubbelt så jobbigt som att ha ett, ungefär haha. Men inte så jobbigt som alla hade varnat mig för. Det värsta är när båda gråter och ingenting fungerar, då tappar man lite hoppet och bara vill gråta själv. Men det är roligt och barnen ger mig så mycket kärlek så man glömmer det snabbt när det känns extra jobbigt. Det som tar mest tid är läggningen på kvällen, Corinne tar lite tid att lägga och Naomi vill alltid störa mig och komma in i rummet. 
Är Naomi snäll mot Corinne?
Hon är väldigt snäll och helt tokig i sin syster. lite väl tokig ibland, typ hoppas nästan på henne när hon ser henne och pussar hela ansiktet. Just nu försöker jag få henne att undvika att pussa och krama C så mycket det går med tanke på alla sjukdomar. Men hon är väldigt snäll än så läng. 
Är Naomi svartsjuk?
Hon visar inte att hon är det. Men ibland kan jag märka tendenser. Till exempel när jag försöker lägga henne och C nästan har somnat då kan hon börja tjoa och vill ha uppmärksamhet.  
Helammar du?
Ja! Corinne tar inte flaska än, tyvärr. 
Vad tycker du är jobbigast med att ha två barn?
Att jag inte kan ge Naomi den uppmärksamhet som jag vill och därför får dåligt samvete. Det värsta är på kvällen när hon kan ligga och vänta på att jag ska lägga C så vi kan gosa så hinner hon somna 🙁 Då blir jag så ledsen och pussar på henne och försöker förklara hur mycket jag älskar henne fast hon sover. 
Hur orkar du hitta på så mycket saker?
Jag gör det för jag är sån som person. Det ligger i släkten. Jag har otroligt mycket energi och tycker om att flänga hitta på någonting varje dag. I bland kan det vara en sån liten sak som att gå ner och köpa en kaffe eller gå till affären men en liten sväng om dagen tycker jag är skönt.
Tycker du inte att det är jobbigt om du måste amma ute eller om bebisen skriker?
Nej, men jag är lugnare med nr 2 och jag har en amningssjal som jag gillar så jag och bebisen är lite i fred. Jag tror att det är en spärr som måste släppa. Man tror ibland att bara för att mitt barn skriker så tittar alla och tycker det är jobbigt. Men i själva verket bryr sig ingen, tänk på dig själv. Bryr du dig om du hörde ett barn gråta innan du fick barn. Troligtvis inte. Det värsta som kan hända är egentligen ingenting. Att man kan behöva gå hem. Barnet känner att man är stressad och blir därför blir ännu gnälligare.  Jag gör exakt det jag vill och låter Corinne följa med. Ibland är det jobbigt men brukar jag bära henne i famnen så tillslut somnar hon. Bärselen är också bra när de vill ha närhet. Jag brukar gå till NK, Åhléns eller Mood om jag vill amma lugnt.
Vad gör du med Corinne när du tränar? 
Jag lämnar in henne på minisats. Man får göra det från att bebisen är 6 veckor och att man känner sig bra i kroppen. Super!

Ställ gärna fler frågor om ni undrar något, Kram Alexia

 1. Stina skriver:

  Så roligt att du skriver att du använder dig av en amningssjal. Det gjorde jag med och det gjorde amningen så mycket lättare när man inte behövde tänka efter så mycket på när/var/hur?

  Själv använde jag en Booby Trapper. Vilken använder du?

  1. Hej, Ja det underlättar otroligt mycket. Idag när jag var på ett event hade jag den inte och kände att jag inte var lika avslappnad. Jag har en vit och en svart från Bebe au lait
   ALexia

 2. S skriver:

  Alltså dina döttrar är världens sötaste! Peppar peppar! Måste bara fråga, är du och din man helsvenskar? Pratar ni flera språk än svenska/engelska? Skulle gissa på att ni är greker 😉

  1. Oh va gullig du är, tack snälla!
   Nej vi är utlänningar båda två 🙂 min mamma är svenska pappa från Grekland, mannen är 3/4 iranie o 1/4 ryss så barnen är gott & blandat haha
   Barnen pratar svenska och persiska Naomi pratar mycket engelska på dagis och min pappa pratar grekiska. Det fungerar så bra med alla språk 🙂
   Trevlig dag

 3. Kan verkligen tänka mig att man får dåligt samvete ibland. Väntar min tvåa i feb och det är en av de sakerna jag är mest orolig för, att inte få lika mycket tid för min etta.
  topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..