NYTTIG KNÄCK – SOCKER OCH SMÖRFRI

Hej på er, 
Nu i juletid kommer vi att frossa i fet mat, söta drycker, choklad och godis i mängder, eller? Ja raffinerat socker kommer stå högt upp på listan av vad vi får i oss. Om ni, precis som jag, vill undvika sockerdippar och i stället försöka göra lite nyttigare julgodis så kommer ett supertips här. Jag har provat att göra en nyttig eller nyttigare knäck. Resultatet blev otroligt bra. Eftersom min knäck är gjord på kokosgrädde (eller kokosmjölk) så är det en fördel om du gillar kokos, hehe. Ställ in kokosgrädden i kylen ett par timmar innan du ska sätta igång. 

Du behöver:
1 burk kokosgrädde (du kan också använda kokosmjölk)
0,5 dl stevia strö
0,5 del agavesirap
0,5 dl hackad mandel (jag föredrar skållad mandel)

Gör så här: 
Ta bara det stela på kokosgrädden, alltså det översta lagret. Koka upp alla ingredienser utom mandeln i en tjockbottnad gryta, t.ex. le Creuset. Häll sen i mandeln och låt allt puttra på svag värme i ca 40-60 minuter eller tills konsistensen har blivit seg. Häll upp i små knäckformar och förvara i kylen. Mums! 

 Andra tips på mina andra recept som passar i jul 
Rawbrownie med flingsalt
Chiabollar med lime
Pepparkakscheesecake med lingon
Saffransbullar
Banankaka med choklad

 1. Minna skriver:

  Jag tyckte om din blogg innan. Nu upplever jag tyvärr att nästan varje inlägg är sponsrad reklam:(

  1. Åh nej va tråkigt!
   Jag får grejer ibland och tänkte att det kan vara kul att tipsa om sånt som jag tycker är kul. Ska tänka på det! Ibland är det svårt att få ihop 2-4 inlägg om dagen 🙁

   Brukar inte få så mycket saker men när jag var i Dubai fick jag lite och allt kom den här veckan 🙁 är mest denna vecka ser jag..

   Hoppas du upplever att det blir bättre!
   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..