LAKRITSTRYFFEL MED VIT CHOKLAD OCH CITRON

Jag har gjort en helt underbar tryffel. Jag såg när Ernst lagade det på tv och var så klart tvungen att prova eftersom jag älskar lakrits. De är underbara, ni kommer inte att bli besvikna. Ganska enkla var dem att göra också. Mums!
TRYFFEL
2 dl vispgrädde

170 g lakritskola (Kick eller Käck)
100 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
bakformar

GARNERING
200 g vit choklad
2 citroner, rivet skal
Flingsalt

1. Koka försiktigt upp grädden i en kastrull.
2. Bryt ner lakritsen i grädden och låt den smälta.
3. Skär ner den ljusa och den mörka chokladen och smält ner den i lakritsgrädden. Fyll små bakformar med lakritschokladsmeten till hälften.
4. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vita chokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet. 
5. Riv skalet på två citroner till zest med ett rivjärn. Jag hade lite torkade jordgubbar hemma så jag provade att garnera några av mina tryfflar med dem.  

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..