INGEFÄRSKOLA MED HAVSSALT

Här på landet bakas det för fullt. Jag älskar ju att baka och här har jag mamma som hjälper mig med barnen så jag kan göra annat än springa efter dem. I dag har jag gjort Leilas smörkola som jag valde att smaksätta med ingefära. Man kan välja lite vad man vill, lakrits, pistagenötter, mandlar, kardemumma ja det man gillar. 

Grundrecept
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning 2 tsk torkad ingefära. 

Gör så här; 

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt. 

 
  S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..