HÄR ÄR ETT ENKEL OCH GOTT TIPS PÅ DESSERT TILL NYÅRSMIDDAGEN..

I kväll hade vi underbara gäster på middag. Vi älskar att ha folk över i vårt hus. Minst två dagar i veckan är det fullt hus här, precis som det var i mitt hus när jag växte upp. Jag är glad att jag har en man som är precis som jag och gillar att vara värd. i kväll var vi 7 vuxna och 4 barn och jag stormtrivs. Corinne var lite gnällig dock, hon vaknade efter en siesta vid 16 och gnällde. Jag försöker ju ge henne lite mat och det känns som magen krånglar ibland. Eller kan det vara tänder? Hon är lite rödrosig om kinderna, snorar och bits frenetiskt. 

Nu på kvällen kom snön så mannen och Naomi gick ut och byggde snögubbe, så mysigt för barnen med snö.

Jag gjorde en så enkel dessert som jag vill tipsa er om. Det är som ett äppelpaket som jag serverade med vaniljglass. Jag hittade på receptet själv så du kan fylla den med det du gillar men mandelmassa är ett hett tips. Bra är också att du kan förbereda dessa och ha i kylen och sen bara köra in i ugnen när det är dags. 

(För 10 personer) Du behöver:
1 paket smördegsplattor (färdiga kvadrater är enklast)
4 äpplen
Ca 1 msk kanel
0,5 msk kardemumma
0,5 dl hackad mandel
1 msk socker
Smör att steka i
100 g Mandelmassa
 1 ägg

Gör så här:
1. Skär äpplena i tärningar
2. Stek äpplena mjuka med kanel och kardemumma i smöret.
3. Lägg ut smördegskvadraterna på två bakplåtspapper.
4. Lägg din äppelfyllning i mitten och toppa med mandelmassa.
5. Vik ihop och pressa / stäng alla fyra kanter. 

Pensla dina knyten med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 15-20 min eller håll koll när de är välgräddade. Servera direkt med vaniljglass eller vaniljsås.    

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..