CORINNE 5 MÅNADER IDAG 

Hej vänner,

I dag är det 5 månader sen Corinne kom till världen. Vilken lycka! Hon ger mig så otroligt mycket energi och glädje. Om jag jämför med Naomi när hon var bebis, så är allt mycket enklare med Corinne. Hon är gladare än Naomi var i hennes ålder,amningen går lättare, hon tar napp, hon sover bättre, har inte så mycket strul med magen.
Hur sover hon då?
Alltså jag kan inte säga att hon sover perfekt för hon vaknar 2-3 gånger/ natt fortfarande. Hon somnar oftast runt 18.30, äter vid 23, 03 och 07.30 vill hon gå upp.
Hur äter hon?
Jag försöker ge henne gröt varje morgon men hon är inte så förtjust i det. Nu har jag istället börjat ge henne yoghurt och det gillar hon. Min kompis var här i dag med en yoghurt/pure hon gör som Corinne glatt åt upp. Ska lägga ut Malins mellanmål på bloggen, håll utkik den är så god.

Hur ska jag nu kunna sluta amma är min fråga.. ?
Hjälp mig, det känns ju hopplöst eftersom hon varken dricker ersättning eller är speciellt intresserad av mat. Vad ska jag göra, kommer jag få amma flera månader till. Jag ville ju sluta när C var absolut senast 6 månader. Hur gjorde ni?

corri

 1. Annika skriver:

  Vatten gillar hon, men verkar ersättning är hon totalt anti haha! Har försökt samma sak som du; först ge vatten och sedan snabbt byta flaska till en med ersättning men då är det nej direkt. Tar i munnen och typ dregglar ut den och sedan vänder hon bort huvudet.
  Får jag fråga hur du lyckades få bort amningen som sömnpiller? Körde du välling då eller?
  Gröt älskar hon, men när hon ska somna så är det typ bara tutten som funkar för att få henne att sova…Gaah blir galen!

  1. Samma här! Exakt så gör C också, såååå envis!!

   Ja, en kväll när hon var nästan 7 månader fick jag nog. så trött var jag på det där tuttandet så jag slutade bara. jag la ner henne i sängen och lät henne skrika en stund, så somnade hon själv. Jag ska skriva ett inlägg om det tänkte jag. Jag läste det här http://www.eckerberg.se/be/somnproblem.pdf sen fick jag stöd från min BVC som var för att jag skulle sluta med nappmål. Två kvällar tog det sen sov hon som ett lamm. Helt fantastiskt!

   Jag vet verkligen hur du känner, försöker du fft med napp?

   1. Annika skriver:

    Försöker med nappen då o då men känns som ett hopplöst fall:( har säkert köpt samt testat varenda napp på marknaden men alltid med samma misslyckade resultat..

    Åh tack för artikeln, jättebra o intressant läsning! Kanske dags för mig med att köra den där metoden, men får typ ångest av bara tanken på det. För den här tjejen är envis som få och röstresurser likaledes. Känns som det kommer ta timmar innan hon ger upp….

    Att vara förälder är inte helt lätt, det är ett som är säkert iaf!

    Lycka till oss båda att sluta amningen, håller tummarna att det vägen för er snart!
    Kram

 2. Annika skriver:

  Åh har samma problem :((
  Har en 6månaders tjej som tar varken napp eller flaska. Vill verkligen sluta amma, men hon är inte tillräckligt intresserad av mat än så att hon äter sig helt mätt så hon vaknar fortfarande på nätterna o vill ha bröstet (vilket även funkar som hennes napp ). Sååå jobbigt!!! Vet inte hur jag nånsin ska kunna komma ifrån amningen 🙁

  1. Så jobbigt!
   Nu tar ju C napp så det underlättar otroligt mkt. Jag slipper amma hela tiden som du beskriver. Jag höll på precis som du och var napp hela tiden. Jag kämpade på med gröten så när hon var 6ta månader åt hon en hel portion. Då ammade jag bara en skvätt när hon skulle sov (var napp) sen vid 7 månader ammade jag på kvällarna sen en dag fick jag nog och slutade helt, då åt hon alla mål gröt mat och pureer. Sen vid 7-8 månader började hon ta flaska och började gilla välling. Jag tror allt kommer med tiden eftersom de blir större och börjar intressera sig för annat än den där tutten somm börjar bli uttjatad haha
   Tar hon vatten i flaska? Det gjorde min så jag försöker lura henne med ersättning, hon är inte så dum men jag försöker iaf få henne att vänja sig vid smaken 😉

   Jag va på bvc idag som sa att jag skulle kämpa på med gröten, att det kan ta upp till 20-30 ggr innan de börjar gilla en smak.
   Bara att fortsätta 🙂 Lycka till till oss hihi!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..