SKÖNHET KOMMER INIFRÅN – HUDSCREENING

Hej vänner, 

I dag var jag och Lisa på ett frukostevent på Berns. Det var spännande för de gjorde ett ultraljud på min hud för att se hur huden egentligen mår under ”ytan”. Jag lärde mig så mycket nytt, och fick mycket gammal kunskap bekräftad.
Hur du mår speglas ofta på ytan, alltså på din hy. 

illu
 Huden är kroppens största organ och bildar en skyddande barriär mot omgivningen. Kosmetiska, krämer och serum verkar i hudens översta lager (epidermis). Men det handlar inte bara om den synliga delen av huden. Hudens övergripande kvalitet, dess förmåga att behålla fukt och dess motståndskraft beror på de djupare strukturerna i huden (dermis) som innehåller kollagen, elastin och fuktbevarande ämnen. Det är här, dit krämerna inte når, som IMEDEENs hudvårdstabletter arbetar. De stöttar och skyddar hudens viktiga byggstenar så att den håller sig vacker. 

Vad ”bryter” ner huden?
Åldern:  När man är runt 20-21 börjar tyvärr hudens viktiga stödjevävnad att brytas ned. Kollagenfibrerna buntas samman och elastinet börjar tappa sin elasticitet. Det betyder att det efterhand bildas fina linjer och rynkor på hudens yta. 
Yttre påverkan; Hudläkare hävdar att upp mot 90 % av hudens åldrande beror på externa faktorer – miljö, livsstil och UV-skador. Stress, rökning, alkohol och ultravioletta strålar producerar fria radikaler, som är hudens värsta fiende.

Vad visade mitt ultraljud? Att jag mår fantastiskt bra ”under ytan”. På vissa ställen vad jag lite torr men annars hade jag mycket fukt och mycket elasticitet. Jag ska äta tabletterna i 90 dagar för att sen göra en ny screening och se om torrheten har försvunnit och jämföra mina ultraljud. Näringsexperten talade om vikten med kosten och ekologisk mat. Jag fick faktiskt lite ångest eftersom vi försöker att köpa mycket ekologiskt men jag tycker det ibland blir en överdrift. Hon köpte ALLT – från madrasser till tandborstar. Så lång har jag inte tagit det än tyvärr. Prioritera potatis, jordgubbar, vindruvor och banan. 

 
 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..