MINA HÅRRUTINER – STEG FÖR STEG

Hej hej! 

Jag får många frågor om mitt hår. Vart jag färgar det, vilket schampo/balsam jag tvättar med osv så här kommer en liten snabbguide 😉 

1. Jag tvättar håret med Keven Murphy Hydrate-me. Sen jag började använda dessa har mitt hår förändrats helt. Håret är mer följsamt, lenare, glänser och det känns tjockare. Det var en läsare som tipsade om dem efter mitt inlägg om håravfall (HÄR) så det är tack vare dig som mitt hår är mycket bättre. En gång i veckan, när jag har min spatimma (kommer ett eget inlägg om den), så gör jag också en hårinpackning. Just nu använder jag Exit prohairmask med arganoil, då får håret en extra fuktboost. 

2. Sen sprayar jag i ett värmeskydd. Nu glömde jag fota det men det kommer från Ga.ma, samma märke som min hårfön, platt-och locktång.  Jag tycker det är viktigt att använda ett värmeskydd så det slarvar jag inte med. Sen borstar jag med min underbara Tangle teezer och fönar! 

3. Min absolut favoritstylingprodukt är volympuder. Mitt kommer från Bamboo Style och jag fick en chock när jag skulle betala för det sist jag var hos Sandra (min frisör) men det var det värt. Jag tejpade för halva öppningen för det kom för mycket när jag duttade i det, bra tips! Jag delat håret med nageln till en bena sen duttar jag i längst benan och rufsar till det så pudret sätter sig. 

4. Nu tar jag mitt locktång och lockar slingor i håret. (Jag vet jag måste göra en tutorials på detta också). Sen borstar jag ut dem så de blir lite lösare och vips är håret perfekt! Jag avslutar med ett par spray av Byredo Blanche hårparfym så doftar jag gott också. 

Sist och kanske viktigast, vart klipper och färgar jag håret? Salong Sturegatan 26 hos Sandra. Världsbäst på färg och slingor! 

 
  Favoriten…

 1. Tess skriver:

  Hej Alexia,

  Jag tänkte höra om du har tips på bra barnvänliga restauranger i Stockholm, jag har en ny liten tjej här hemma på 3 veckor och tar gärna emot tips på bra ställen där det är enkelt och smidigt att dra in barnvagnen. När man är så ny på det här att dra barnvagn vill man gärna ha mycket space. I vanliga fall älskar jag Riche och Kommendören men det är lite trångt att få in vagnen.
  Har du några riktiga topp tips?

  Kram

 2. S skriver:

  Ååååh tror det var jag som tipsade om Kevin murphy dock var det plumping serien jag hade i åtanke, kul att det funkar för dig! Kraam

  1. Jaaaaa!!! Nu köpte jag Hydrate me men mitt nästa blir plumping ☝️ tack snälla kraaaaam

   1. S skriver:

    Hihi❤️ om hydrate funkar för dig så kmr plumping göra mirakel!! 😀 jalla jalla då blir det prinsess hår till sommaren ;D

    1. haha ok, jag ska prova den! 🙂 tack!!

     1. S skriver:

      Måste bara fråga, pudret som du använder, irriterar det hårbottnet? Jag har då himla känsligt hårbotten o får lätt utslag o rodnad av stylingsprodukter

      1. Nej inte alls! Jag känner ingenting och är också känslig.
       Det är ekologiskt och innehåller inga ”dåliga” ämnen.. fast det är dyrt så jag vet inte om du vågar prova. Men jag tycker d e grymt!

     1. S skriver:

      Så*

     1. S skriver:

      Vad kostar det? vet inte om det är samma storlek men jag såg att den kostade ca 300 på nätet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..