BVC OCH SMINK-ORGANISERING PÅ GÅNG 

God kväll! 

I dag var jag som jag skrev tidigare på BVC med C. Vi pratade om lite allt möjligt för jag hade så mycket frågor. Bland annat dessa..

1. Vad gör jag när C inte tycker om mat? Har provat allt.. ”Du fortsätter och försöker vänja henne vid smaken, hon kommer att börja äta så småningom”
2. Kan jag ge henne bitar nu, typ makaroner för hon gillar att äta själv? ”Absolut”
3. Om jag inte får i henne mer än ett par skedar? ”Då ger du henne puré eller någonting hon tycker om”

4. Min förra BVC rekommenderade 5 minuters metoden för att vänja av med nattmål, vad säger du om den och vad tycker du jag ska göra? ”Jag skulle avråda från den metoden. Gör det istället till en mysig stund. En liten ritual som du avslutar med att läsa en bok och sjunga en sång. Men låt henne ligga i sin säng och få henne att förstå att det är en trygg plats. Sen på natten är det lättast att pappa eller någon närstående tar natten. Ett par nätter blir det förmodligen tufft men det blir skönt sen. Du behöver inte vara orolig att det är hunger, hon behöver inte mat. Dessutom kommer detta stimulera hennes aptit på dagarna eftersom hon inte äter på natten.”

Btw! Jag har beställt nya organiseringslådor till mitt smink, så fint det ska bli. Så i dag rensade jag massor och sorterade efter användningsområde, typ läppar, ögon osv. Lådorna borde komma snart så då visar jag er det färdiga resultatet 😉 i dag kom också mitt nya överkast till sovrummet, nu väntar jag på sänggaveln och nya sängbord.

Sov gott! 

  

Kläder från Zara ❤️

 1. Jag slutade amma ungefär när hon började ta napp, o gav henne mjölkersättning. Det var enda sättet för mig att få henne snutta på mig dygnet runt. Så nappen var räddningen. Jag hade inte hjärta att låta henne skrika så hon sov m mig tills det. Läste faktiskt din blogg då o d gav mig hopp att d skulle vända o jag provade att ge napp lite nu o då, hade läst att C en dag tog den:). Nu ger jag mat vid fem o sen får hon en flaska välling ca halv sju före läggning. Och då funkar det faktiskt att lägga ner henne med napp o hon somnar.
  Nu kommer istället vår femåring tassandes till oss på nätterna:). Men det gör inget. Tiden går så fort o sen önskar man att ens hjärtan vore små igen.
  Kram kram

  1. Ok, fantastiskt.. Jag kämpar på jag också!

   Hihi! Va mysigt.. vår stora tjej kommer också tassande vid 04-05 och vill sova i vår säng.. då vandrar jag ner på en madrass på golvet haha man vet aldrig vart man vaknar när man har små barn 🙂 Man skulle behöva en 2.50 säng, minst! 🙂

   Förresten provade jag ditt tips med barnmaten, hon åt faktiskt förvånande mycket till lunch 🙂 Hurra! Jag har även hittat en burk som hon har tyckt om två gånger (wow!!), Hipp med ris, kyckling och grönsaker.
   Kramar

 2. Här kommer ett tips angående mat. Jag har en 6 mån som i början bara ville ha puré. Nu häller jag på några skedar puré på maten (burkmat). Börjar med några skedar med bara maten, vilket jag får truga i. Sen ger jag henne mat blandat med puré o då går d hur bra som helst. Jag tänker att hon till slut vänjer sig att äta utan puré på. Kan även nämna att de första 4 månaderna var jag hennes ”levande napp” dag som natt. Vid 4 mån tog hon äntligen napp o jag började introducera mat för henne. Nu sover hon i egen säng mellan 6 och 6-7. Äter inte på natten, får ibland stoppa i nappen om hon vaknar. Trodde aldrig d skulle vända till detta.
  Lycka till med allt. Super söta barn du har o tack för en inspirerande blogg.
  P.s du ser alltid så fräsch o pigg ut o verkar så kärleksfull mot dina barn

  1. Hej J!
   Så smart! Jag har aldrig tänkt på det. Dock fick jag ett annat tips av min bekanta som hade läst om mitt problem; Att blötlägga aprikoser och blanda i maten. Nyttigt och lite sött..
   Jag ska prova ditt tips i morgon och se vad hon tycker.
   Men jisses, menar du att du bara trycker in nappen och hon somnar? vilken dröm! Vad äter hon innan läggdags? Ammar du fortfarande!

   Tack snälla för fina komplimanger, hihi! Använder bra concealer 😉 och mycket kärlek tillbaka från barnen. Kramar A.

 3. Ett litet tips från mig, ang att sluta amma! Jag tog in barnvagnen i sovrummet, o så fort hon vakna, o var sugen på tutte lade jag henne direkt i vagnen o vagga, kanske i 30 min (hennes gråt fick mig att gråta 🙁 )tills hon somna. Sen kanske hon vakna 1 h senare, o då körde jag samma visa igen. efter två nätter så glömde hon min tutte, vilket jag ALDRIG trodde hon skulle göra. från att jag haft exakt samma rutiner som dig, så strecksover min tjej ca 8-10 h per natt o äter maten galant! två sömnlösa nätter för mig e sååå värt till vad som skall komma ;(
  Lycka till Kram

  1. Oh gud vilken dröm! Jag måste bryta rutinen, jag är redo att ta fighten. Dock vill jag vänta tills hon är helt frisk och inte hostar. Tycker ännu mer synd om henne när hon har svårt att andas 🙁 tusen tack för bra tips! Kram A

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..