HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

Hej hej fina ni!

Nu ska jag skriva ett inlägg som många har undrat över. Hur jag redigerar min bilder 🙂 

Ok, först vill jag säga att A och O är när du tar bilden som avgör hur fin den kan bli. Jag fotar nästan aldrig i mörker, i stökiga miljöer eller när jag SER att det inte kommer att kunna bli en bra bild. Ögat för det har jag lärt mig med tiden. 

Mina kameror jag använder är en Canon 600D och en Panassonic Lumix gm 1 (liten och lätt). Båda tar superfina bilder och är väldigt ljusstarka. 

När jag fotar med mobilen brukar jag redigera bilderna i olika appar. 

VSCO – många fina filter.
Snapseed – Lätt om du bara vill ljusa upp och fixa kontrasten.
Facetune – om jag snabbt vill ta bort något i bilden. Till exempel en sko som ligger slängd i hallen och förstör bilden 😉 Funktionen heter patch.

Jag har inget specifikt filter som jag gillar mest utan klickar mig fram till ett bra filter för just den bilden. Oftast drar jag lite i exponering, kontrast och eventuellt lite värme/kyla om jag tycker bilden är för gul. 

Mina bilder som jag tar med kameran brukar jag redigera i Photoshop. Där drar jag i samma; exponering, kontrast, värme osv.. Man kan lära sig hur mkt som helst genom att kolla på youtube. Sök på Photoshop så kommer du att hitta massor av duktiga ”lärare” online.

Detta är det enda jag gör med bilderna, hmm kanske har ni några frågor. Bara att fråga på i så fall! Kram A 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..