FISHTACO MED CHILIMAJO OCH MANGOSALSA 

fish
fishtaco2

Här om veckan hade vi tjejmiddag med barnen jag och en kompis. Då testade vi detta recept som var en hit, både hos oss vuxna men framförallt hos barnen. Ett grymt sätt att få i barnen fisk. Fredagstipset! 

PANKOFRITERAD FISK
600 g torskfiléer
Salt & peppar
1,5 dl mjöl
2 ägg
3 dl panko Rapsolja 

HOT MAYO
2 dl majonäs
2 msk stark chilisås
Salt & peppar 

MANGOSALSA
200 g mango (jag tog två ekologiska färska)
2 avokado
1 röd chili
Limejuice
Olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Färsk koriander
Salt & Peppar
16 Old el Paso Stand ‘N’ stuff båtformade tortilla. 

Skär fisken i ganska stora bitar. Vispa upp äggen i en skål. Blanda mjöl och panko i en annan skål. Häll i oljan i kastrull och låt bli varm. Doppa fisken i äggen och sen i mjölblandningen. Stek tills de får en gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper. 

Mayo: blanda majonäs och chilisås, smaka av med salt och peppar. 

Mangosalsa: Skär mango och avokado i bitar. Hacka i chili, blanda i limejuice, olja och vinäger. Addera koriander och smaka av med salt och peppar. Dekorera med kokos 🙂 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..