SSCHHH.. I NEED MY BEAUTY SLEEP

En fråga man ställer till andra och alltid är nyfiken på att höra. Hur sover ditt barn? Äter hen på natten? Byter ni blöja osv..

img_4055

img_4057
img_4060

somn

Beautysleep kan man ju glömma när man får barn, men någon gång vänder det. Det är tur att jag har en stor tjej som sover som en stock, annars skulle jag inte ha något hopp.

Som jag skrev HÄR sover Corinne inte så bra. Hon vaknar flera gånger per natt och gnäller. De gånger nappen inte fungerar, vill hon bara ha välling. Vi hade ju vant av henne med vällingen men vad gör man inte när man bara vill sova. Jag tror fortfarande på att hon inte äter tillräckligt under dagen, och därför blir hungrig på natten. Jag har försökt att ge henne flera mindre mål, distrahera henne när hon äter och ge henne favoritmaten. Men hon är väldigt ointresserad av mat. Oftast blir det en flaska vid 02 och en vid 5.30.

Corinne är väldigt beroende av närhet, hon vill somna på mig eller M, helst sova på någon av oss hela natten eller ligga ansikte mot ansikte så man nästan har svårt att andas, mest mammig är också. Jag tror nästan att vi måste vänja av henne med att sova i vår säng men det är ju så mysigt. Läggningen går snabbt, hon dricker välling och somnar på ett par minuter (då ligger hon i egen säng tills hon vaknar). Från i måndags så tog min man nattning och uppvaknandet på natten för att hon inte ska se mig som en snuttis och skrika efter mig, och det har faktiskt blivit bättre. Hon vaknar inte lika ofta och han fungerar lika bra att gosa med. Det bästa är att hon sover länge på morgonen eftersom hon får en välling vid 5.30. Varken hon eller Naomi brukar vakna innan 8. Så vi båda får ändå mycket sömn eftersom vi oftast lägger oss ganska tidigt (om vi inte fastnar i serieträsket).

Fråga gärna om ni är nyfikna på något,
Glad helg
Alexia

  1. sofie skriver:

    Vi har en 3 veckors här hemma och sömn känns som ett minne blott! Tänkte fråga när dina barn började få en dygnsrytm? När förstod de att de skulle sova på nätterna? Det är ju så olika såklart, men spännande att höra hur det är för andra… Bråkade ni mycket (du och din man) när barnen var väldigt små? Jag tycker att man hör sig själv vara så otrevlig nu för tiden för att man är så trött haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..