CHILDREN´S CLIMATE PRIZE

Ett pris till ungdomar som gör skillnad för vårt klimat. Jag blev rörd och glad över deras kamp mot en bättre jord.

I samarbete med Telge Energi

darin
 


vinnare

God morgon,

Igår var jag ute i Södertälje för att gå på prisutdelningn av Children´s Climate prize. Det är Telge energi som håller i tävlingen som KRAM-märkt el möjliggör (ren el från sol, vind osv), där barn från hela världen får vara med och tävla om 50 000 kr. Finalisterna presenterade sig, och jag satt med öppen mun, imponerad av dessa små mini-genier. Jag och Johannes satt och funderade på vad vi gjorde när vi var typ 12 år. De här kidsen har en sån entusiasm, och tro på att vi faktiskt kan rädda den här världen, som är på väg att förstöras.

Isabella Lövin var där och berättade om hur hon i sitt arbete ser tydliga exempel på hur klimatet förändras och vilka biverkningar det har.

Vinnaren Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez har jobbat med miljöfrågor sen han var 6 år, nu 16. Han har varit huvudtalare på FN:s generalförsamling i NY, han är chef för Earth Guardians, en global organisation som kämpar för klimatfrågor. Han ger hopp, hopp om att den nya generationen ungdomar kanske är bättre än de tidigare. Jag blev rörd när han pratade om hur han försöker bygga upp en organisation som vill skydda vår planet, och ge all kunskap vidare till framtida generationer så vi så småningom kan stoppa klimatförändringarna och rädda vår jord.

Min outfit kommer från House of Dagmar 

 1. Malin skriver:

  Åh kan du inte berätta var din outfit är från!? Så snyggt! Du inspirerar alltid mig med dina outfits, du klär dig så sinnes snyggt!

  1. alexia skriver:

   Oj glömde jag! Jag redigerar inlägget 🙂
   Tusen tack tjejen, så mycket energi jag får!
   Stor kram

 2. Binki skriver:

  Lite intressant att du, liksom de flesta som nämner klimatiniativ, inte kommer med NÅGOT konkret Exempel. Det handlar för mycket om att ”tänka” på klimatet, eller ”prata” om klimatet, men du verkar inte vilja ändra dina konsumtionsvanor, eller?

  1. alexia skriver:

   Det här handlar inte om MIG eller vad JAG gör för miljön. Med det här inlägget vill jag uppmärksamma och hylla vad de här ungdomarna gör. Du kan läsa exakt vad de har gjort här:

   https://telgeenergi.se/privat/bestall-el/initiativ/childrens-climate-prize/?gclid=Cj0KEQiA39_BBRD0w-_rmOrc__8BEiQA-ETxXS8HuiAbPSL6CIppMEu3TE3wVygQieQ91_rjo1hDVb4aAk4n8P8HAQ

   De gör otroligt fina saker och jag hoppas att de lyckas så bra det går. Sen försöker jag med de saker jag kan i min vardag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..