PEPPARKAKSCHEESECAKE MED LINGON

Superdupergod pepparcakes cheesecake med lingon som är perfekt i jul.

chese

Botten 250 g pepparkakor
100 g smör (smält)
Fyllning 1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping 3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingontinade eller färska

Gör så här

1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.

2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.

3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.

Förra julen bakade jag som en galning, här är lite recept på godsaker jag gjorde då:
Nyttig knäck
Chiabollar med lime
Rawbrownies med flingsalt
Ingefärskola med havssalt
Lakritstryffel med vit choklad

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..