Hallongröt med banan och kokos

Hallongröt är gott och mättande och känns lite roligare än vanlig havregrynsgröt. Naomi älskar färgen och kallar den för rosa gröten.

hallongrot1

En ny favorit på frukostbordet (som jag annars är lite dålig på att variera) är hallongröt. Det känns lite piffigare än vanlig gröt och ger väldigt god smak.
(1 portion) Jag blandar 1 dl havregryn, 1,5 dl vatten, 0,5 dl frysta hallon, lite salt. Jag serverade med kokoschips, valnötter, skivad banan, chiafrön och mjölk. Så gott!

hallongrot
hallongrot3
hallongrot2

  1. Susan skriver:

    Hej fina du, hur följer jag dig via Bloglovin? Hittar inte din adress där.

      1. Susan skriver:

        Åh tusen tack! ❤ blir mycket lättare att följa dig nu☺️

  2. Sara skriver:

    Lite jobbigt bara att man måste koka importerade frysta hallon om man inte vill riskera kräksjuka.

  3. Sara skriver:

    Det där med frysta hallon blev tyvärr lite jobbigare efter att Livsmedelsverket började rekommendera att man ska koka dem.

    1. alexia skriver:

      Va? Hade ingen aning…
      Vad menar dem? Att det är magsjuke bakterier i hallon?

      Men man kokar ju dem i gröten så funkar det då?

      1. Sara skriver:

        Kokar man dem i gröten är det ingen fara. Det står på baksidan av paketen numera att Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar importerade hallon. Finns tydligen risk för att de bevattnats med vatten som inte är rent. Man har stött på flera fall när frysta hallon orsakat stora utbrott av vinterkräksjukan. Så ska du göra hallonsmoothies bör du koka bären först.

  4. Sara skriver:

    Jag tycker det är lite trist att man numera bör koka frysta, importerade hallon. Det krävs lite mer planering att göra det först fast jämfört med att riskera vinterkräksjuka är det förstås sååå värt det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..