Hjälp! Hur ska jag få henne att sova i egen säng?

Ni är ju super på alla barn-tips så jag vill verkligen ha er hjälp med hur jag ska få Corinne att sova i egen säng?

Happy kärleksdagen,

Har ni fått något fint av era käresta? Jag fick världens sötaste hjärta på en pinne som Corinne gjort på förskolan, doppat i färg helt själv. Den finaste present jag fått, så mycket kärlek.
Sen fick jag blommor av min man, jag blev chockad, det är nog första gången han köper blommor den här dagen. Han tycker det är kommersiellt och gillar inte att det blir så krystat haha. Men plötsligt händer det!

Min mamma och pappa kom förbi på spontanmiddag, så mysigt att träffa sina vänner och familj när man har varit borta. Vi åt god persisk mat och drack ”Love”-te och choklad som Pukka hade skickat.

I Thailand hade de så galet stora sängar och jag fick äntligen känna på hur det var att inte ha en fot, arm eller en hel bebis PÅ sig. Vi alla sov så otroligt bra i Thailand och jag tror bland annat att det berodde på att alla hade sin space. Men Corinne ser mig som hennes snuttis, hon kan vakna till, gnälla lite tills hon nuddar mig, då somnar hon om. Hon vill alltid ha mig nära. Det är så mysigt, men jag vet att jag och hon skulle sova bättre om hon sov i egen säng. Naomi var självständig väldigt tidigt, men inte den här lilla.

Jag får dåligt samvete för hon kanske behöver sova nära mig, men skulle gärna vänja av henne för min egen skull, är det egoistiskt? 🙁 Men jag har ingen aning hur det skulle gå till? Hon kommer att gallskrika och jaga mig och det kan jag inte kämpa emot. Jag vill att hon ska känna trygghet i sin egen säng och vilja sova där. Annars, ska hon sova hos oss till hon blir..ja när? Har någon av er några tips?

balett
flator
Fick njuta av ett soligt Stockholm 🙂

 1. C skriver:

  Prova med detta. Är verkligen super. Finns hur mycket forskning som helst på förbättrad sömn med tyngdtäcken. Jag har ett eget ”riktigt” täcke. Dessa var vanliga när jag bodde i USA och är så glad att jag hittat ett företag som säljer i Sverige.

  1. alexia skriver:

   åh tack spännande måste kolla in!!

 2. Åh jag känner igen det. Jag valde att lyssna på barnets behov. Vår förstfödda har sovit i egen säng fram tills hen fyllde fyra, sedan hände något. Nu har hen fyllt fem och kommer fortfarande in var eviga kväll mellan 22 och 24.
  Lillasyskonet sov hos oss fram tills Hen var 2 år. Nu är Hen 3 år och sista året har Hen sovit i sin säng 90% av alla nätter. Det slutade med att vi köpte en till 120 säng till vårt sovrum. Så nu har vi en 120+160cm bred säng. Rum för alla som behöver.

  1. alexia skriver:

   Gud va skönt, vilken lyxsäng! Kanske är så vi får göra.. köpa en till säng 🙂

 3. Åse skriver:

  Hej,
  Jag började vänja vår dotter genom att lägga ner henne i sin spjälsäng när hon var dåsig och trött men inte riktigt somnat. Hon var medveten att hon hamnade där. När hon blev ledsen fick hon komma upp till oss. Efter ett tag sov hon längre och längre i sin egen säng. Tillslut kunde jag bara lugna henne genom att lägga handen på henne så somnade hon om. Nu sover hon i eget rum och i egen säng.
  Det har tagit tid men har gått utan gråt och ledsamhet.
  Kram och lycka till 💕

  1. alexia skriver:

   Det är drömmen! Att de inte behöver skrika och gråta, det vill jag undvika!
   Det låter lite som vi gjorde med Naomi, men Corinne är äldre och envisare..
   Men jag måste försöka börja med att lägga henne i hennes säng och sakta sakta kanske hon kan sova längre och längre där
   Kram och tack 🙂

 4. Therese skriver:

  Svårt det där! Vår äldsta son var ängslig och har behövt sova hos oss länge. Han somnade i egen säng med sällskap men kom alltid ner på natten någon gång. Detta fram till han var nybliven 10 åring. Vår mellandotter sover hellre själv men då var vi också hårdare mot henne när hon var liten.
  Minstingen på tre år kommer in till oss varje natt- dock tycker vi det är mysigt och tänker att han behöver närheten.

  Vänj henne av vid att sova i er säng om du verkligen vill. Söv om henne i sin säng, men det kan ju ta tid! Eller så låter du henne komma in till er och tänker att hon behöver närheten och att hon kommer sluta komma till er någon gång.

  1. alexia skriver:

   Vi var också hårdare mot Naomi och hon var väldigt självständig och trygg med att sova i egen säng..
   Men Corinne har blivit för stor och kommer göra kaotiska protester..
   Komma in till oss får hon gärna göra, men jag sover så dåligt och får ont i nacke och rygg av alla konstiga positioner, haha..
   Tack för svar
   Kram A

 5. Louise skriver:

  Testa Baby Sleep coach-appen! Det stod om den i senaste numret av mama. Hjälpte mig med vår dotter på 8 månader- helt toppen!.

  1. alexia skriver:

   Perfekt,ska vladda hem den asap, Tack 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..