I annonssamarbete med KAPPAHL

Ett par jeans är dyrt för vår miljö

Visste du att det går åt 11000 liter vatten för att producera ett par jeans? Kappahl har nu tagit fram en hållbar jeanskollektion som är mycket bättre för vår miljö.

kappahl3

Hej finisar, 

Älskar ni, precis som jag, att ha jeans på er? Jag har nästan bara jeans när jag tänker efter. Men för ett tag sen läste jag en hållbarhetsrapport om jeans och insåg vilken stor miljöbov det.

Visste ni att det går åt ungefär 11 000 liter vatten för att tillverka ett enda par jeans? Det vill man såklart undvika om det finns alternativ, och det gör det! 

Kappahl har tagit fram en hållbar jeanskollektion som är producerad med en mer hållbar odlad bomull. Man använder mindre hälsofarliga bekämpningsmedel och kemikalier och 40 % mindre vatten används i produktionen.

Det känns så klart mycket bättre att köpa plagg som är mer skonsamma mot vår miljö OCH dessutom är vrålsnygga. Jag har två par jeans från den nya hållbara kollektionen – ett par jeans i svart och ett par i vitt.

Både passform och modell är perfekta för mig och faktiskt bland de skönaste jeans jag har ägt.”Win-win” för både mig och miljön

I kollektionen finns, förutom olika jeansmodeller, även överdelar som är producerade i mer hållbar bomull.   

kappah2
kappahl1
kappahl5

 1. Hedda skriver:

  hej! Vart är dom sjukt snygga solglasögonen ifrån? Har du för övrigt några tips på var man kan hitta snygga budgetsolglasögon (gärna ”katmodelen haha)? Grym blogg!

  1. alexia skriver:

   Tusen tack!! Detta ärverjkligen budget, 300 kr
   De kommer från Quay. <Supercoola brillor till bra priser..

   Kolla också Lespecs som jag gillar 🙂 runt 400-500 kr

   Tack gulliga du, kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..