Förskolebrevet – bekämpa sexuella övergrepp mot barn

För att nå målet att tre sexuellt utnyttjade barn i varje klass ska bli noll finns Förskolebrevet och Förskolekartan. Det är ett färdigskrivet brev som du som vårdnadshavare kan skicka till dina förskolechefer, med en uppmaning om att samarbeta kring tio förebyggande riktlinjer och en integritetspolicy.


Hej vänner,

I fredag var jag på den viktigaste frukosten jag någonsin varit på. Det finns ingenting som upprör mig lika mycket som sexuella övergrepp på barn. Jag blir arg, ledsen, låg, vansinnig, jag vet hur jag ska hantera det jag hör. För mig är det så overkligt att det verkligen händer, jag kan inte i min vildaste fantasi förstå ATT någon kan utsätta ett barn för någonting så hemskt och traumatiskt.

Det som däremot gör mig oerhört glad är Elaines initiativ och att vi är så många som vill göra skillnad, och tillsammans ska göra skillnad.

Elaine Eksvärd och Tilde de Paula bjöd tillsammans med ett annat gäng fantastiska kvinnor in till en frukost för att berätta om sitt projekt #treskablinoll och #förskolebrevet.

I varje förskoleklass och skolklass är det lågt räknat 3 barn (3 små oskyldiga barn) som blir sexuellt utnyttjade av någon anhörig (oftast). Att det är 2017 och det är första gången jag hör någon som pratar om det här i Sverige gör mig chockad och rädd. Jag har aldrig under min uppväxt hört ett ord om det här i skolan. Vi måste försöka stoppa detta vansinne och lära våra barns generation att bli starka och trygga individer.

Elaine blev sexuellt utnyttjad av sin pappa från att hon kunde minnas. Det hemska med barn som blir sexuellt utnyttjade så tidigt, är att de inte vet vad som är rätt och fel eftersom de inte vet någonting annat än just det. Deras magkänsla säger säkert att det är fel, men de har ingen att prata med det om. Flera börjar alltså bli våldtagna redan som bebisar, **** ***** ***** **.

Det är viktigt att vi från en tidig ålder ger barnen kunskap om integritet, och lär dem att deras kropp bara är deras. 

Elaine och deras gäng vill att alla 8500 förskolor i hela Sverige ska signa upp sig, och börja följa förskolebrevets riktlinjer. Om du har barn på förskolan, prata asap med deras förskola och be dem att skriva upp sig på förskolekartan. Läs mer om förkolebrevets riktlinjer här.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..