Därför älskar jag att resa med barn

Provocerande men sant, jag älskar att resa med mina barn. Storstad, solsemester, skidresa - you name it! Visst är det tufft ibland men det gäller att ta det lugnt och välja det alternativ som passar just er.

spricos

Thailand var ju räddningen på årets tråkigaste månad, Vabruari. Vi har tack vare solguden klarat oss från både depression och vab – khap khon kha Thailand. Men många jag pratar med skulle hellre vabba i två månader än att åka utomlands med sina barn under småbarnsåren. Alla barn är givetvis olika och min svägerska och hennes man hade det tuffare än oss på resan. Deras barn är mer krävande, och det är 1 år emellan pojkarna = ett konstant jagande. Vi har rest mycket med barnen och har hittills inte haft några problem, kanske är det för att vi har nästan 3 år mellan barnen?

Därför älskar jag att resa med mina girlz;

 • De förgyller min dag och får mig att skratta mer än någon annan
 •  Jag får äta min egen lunch, och deras rester..
 • En anledning att gå till glasskiosken MINST en gång om dagen.
 • Jag får leka i sanden utan att verka barnslig.
 • Jag kan köpa alla möjliga roliga flyt-leksaker till vattnet och fota med (utan att säga att det är därför jag köper dem)
 • Man slipper oftast stå i kö vid passkontrollerna när man kommer med barn
 • Man kan alltid skylla på barnen när vännerna vill dricka  drinkar i poolbaren eftermiddagen, och du vill passa på att sooooova.

 Tips för dig som står i valet och kvalet 

 • Gör det bara, fundera inte så mycket, just do it! Oftast löser det sig till det bästa. 
 • Du kanske inte behöver ha en lång lista i taxfree att checka av,  eller så gör du det tar det väldigt piano i den mån det går utan att ungarna river ner alla parfymer och spritflaskor.
 • Håll barnen mätta, underhållna och utvilade.
 • Gör det bekvämt för det som passar er. Är det Vinghotell med Lollo och Bernie, all-inclusive och barnpassning på Kreta som gör att  just ni får semester – ta det!

Mitt bästa tips! Bo på hotell,  det kan låta bekvämt med lägenhet men enligt min erfarenhet är det bara som att förflytta ditt  hem till en annan plats –  diska, tvätta, städa..det är ju just DET vi vill undvika va? Jaaaaaa

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..