I annonssamarbete med PåGEN

Barnsligt goda mackor

Jag älskar frukost, och ser det som ett tillfälle att tillbringa en stund med familjen på morgnarna. LingonGrova tillhör favoritbrödet, här har jag skapat små figurer av just LingonGrova som mina tjejer älskar.

pagen2

Vi älskar frukost! Det finns inget mål på hela dagen som jag gillar mer än frukost. Jag går hellre upp en timma tidigare för att få sitta i lugn och  ro och äta än att stressa i mig något i farten. Barnen verkar faktiskt fått mitt intresse för just frukost vilket jag såklart älskar. Vi försöker alltid att göra morgnarna till en mysig stund  tillsammans än att det bara ska  bli kaos som det skulle kunna bli om vi inte avsatte lite extra tid på just frukosten. Dessutom är det viktigt för att orka en dag på jobb och förskola.  På helgerna är frukosten en av höjdpunkterna. Om vi inte går någonstans och äter lägger vi krut på brödet, påläggen, pressar juice, köper croissanter och har en hejdundrande morgonfest.

LingonGrova har alltid varit en favorit på frukostbordet. Barnen älskar det och vill alltid ha ”det långa brödet”. Det bästa som jag har upptäckt är hur mycket enklare det är att få i barnen mackorna om man gör någonting roligt med dem. På mina bilder kan ni se exempel på roliga figurer som säkert kommer att ge ditt barn (och man/fru) ett leende på läpparna. Vem har inte velat sätta i sig en aphövding med ananashuvud lixom? 🙂 Detta är också ett strålande sätt att få i barnen frukt och grönt om de brukar klaga över det.

Pålägg kan varieras i det oändliga. I vårt kylskåp hittar man alltid: Avokado, kalkon, gurka, paprika, smör, ost, ägg och bär. Bara av de ingredienserna kan man skapa så mycket roliga figurer. Håret gjorde jag av krasse och gräslök.

Jag brukar stansa ut just LingonGrova för att det brödet är ganska tunt och enkelt att forma och för att tjejerna gillar det så mycket. Det som blir över äter jag och mannen upp 🙂

Kika i kylen vad du har hemma, gör din bästa frukostmacka och delta i Pågens Instagramtävling #bästafrukostmackan Du kan vinna fina priser och massor med smarrigt bröd, läs mer om tävlingen här.

 

pagen3
hovding
pagen5

LOADING..