I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBB

Så viktig är godnattsagan 

Hej finisar,

Brukar ni läsa tillsammans mer era barn?

Vi har varit lite lata på den fronten men vi vet hur underbart barnen, eller främst Naomi, tycker att det är. Hon hinner varva ner en stund innan hon ska sova och lär sig och frågar mycket, vad betyder det? Varför gör hon så? Hon kan identifiera sig med karaktärer och leva sig in i fantasin.

Jag vet att hjärnan och ordförrådet gynnas av att man läser, och forskning visar att barnen blir mer analytiska och lär sig att tänka snabbare.

När jag var liten läste alltid mina föräldrar för mig, och de minnena sitter fortfarande kvar. Jag kommer ihåg godnattsånger som mamma sjöng, och spännande sagor som jag fortfarande älskar. Kanske var det vanligare förr när man inte gjorde så mycket digitalt, vad tror ni? Läser ni för era barn?

Så jag vet att allt det här stämmer, därför är det dags att förändra våra kvällsrutiner. 30 min varje kväll ska vi nu läsa för barnen. Det blir inte bara en mysig stund för dem, det är också bra för oss att släppa alla tankar på jobb, ipad, tv:n och andra måsten och istället hoppa in i barnens värld.

Vi har fått testa Book Box Kids från Bonniers Bokklubb, där vi får två barnböcker förpackade i en fin box. Det är alltid hemligt vilka titlar som boxarna innehåller (detta blir extra kul och spännande för barnen). De är anpassade för efter barnens ålder i fyra ålderskategorier, så för Naomi blev det 3–5 år. Boxen kommer 4 ggr per år och är säsongsanpassat till vår, sommar, höst och vinter. Du kan själv välja om du vill ha alla boxar, eller enstaka. Boxarna kostar 190 kr/st, men om du väljer alla 4 boxarna får man 30 kr rabatt på den första.

Jag tycker det här är ett superroligt sätt att köpa böcker till barnen, och ännu roligare att någon som vet vad just mina barn, i respektive ålder, är mottagliga och nyfikna på. Om du också vill beställa boxen gör du det här, senast den 25 mars.

Happy reading!
Alexia

LOADING..