Vi dricker hormoner… 

Hello!! 

Det känns som vår ute nu! Så glad i kroppen 🙂 

En sak jag dock oroas väldigt mycket över som jag fick göra idag är; att barn i sverige får i sig såna sjuka östrogenhalten så de börjar utvecklas till kvinnor mycket tidigare än de bör. De får tex mens tidigare och ser äldre ut tidigare. Ett sätt man kan ”skydda” barnen mot det här är att rena vattnet från kranen. Det är alltså genom dricksvattnet de får i sig mycket östrogen. Tjejer i sverige äter mycket p-piller i dagens läge, och kissar så klart ut det. Reningsverken kan inte få bort östrogen så vi dricker det, så hemskt! 

Jag ska direkt kolla upp vad jag ska köpa till kranen. Har ni hört det här förut? Renar ni ert vatten? 

Hela min look är från Kappahl. Ha en fin helg kära ni❤

 1. Nej, vi dricker inte hormoner. Ta av dig foliehatten! Sluta läsa pseudo-vetenskapliga artiklar, det skulle förbättra ditt välmående!

  1. Är du säker? Han var väldigt säker på det…och att det finns väldigt mkt hormoner som de sprutar in i djuren som vi sen äter med kött och bea på kvällen…

    1. Det var flera som sa det på frukosten imorse men han var kinesolog..jag ska kolla runt om jag hittar någon studie på det här.. återkommer

     1. Från Wilkipedia om Kinesologi:
      Inga av dessa metoder har blivit bevisade som vetenskapligt korrekta.

 2. Hej! Jag har en helt annan fråga, hur går det med era tomater nu? Jag ska precis plantera mina och blev osäker på om jag ska ta alla i samma kruka (ca 7 cm i diameter) eller om jag måste ha flera. Hur gjorde ni?

  1. Hej! Det går bra, jag håller på med ett inlägg om dem 🙂
   Vi tog två olika,hur många påsar fick du?

   1. Jag fick en påse, tog halva i krukan jag beskrev, håller tummarna för att de ska spira snart! 🙂
    Ha en fin helg!

 3. Bra att du tar upp det med hormoner i vatten! En påminnelse om en gammal nyhet. Så det stämmer inte det som Binki säger, det är stora mängder hormoner i vårt vatten. Säg gärna till om du hittar ngt som renar vattnet.

  Kram

  1. Det verkar som att många redan visste det här.. jag är så nyfiken och ska läsa på mer
   Galet ju!!!

   Jag hörde att såna Brita-kannor är bra 🙂
   Kramar

  2. Från Naturvårdsverkets hemsida:
   Halterna av läkemedel [i mat och vatten] är mycket låga och hittills finns inga studier som tyder på att det finns någon direkt risk hälsorisk. Däremot kan utsläpp hota vår hälsa indirekt. Det handlar då om att utsläpp av antibiotika kan leda till att mikroorganismer i miljön blir motståndskraftiga. Detta kan leda till att sjukdomar och infektioner inte längre går att bota med antibiotika.

 4. Eftersom den här artikeln är från 2007 finns goda skäl att anta att det här inte är något problem.

  Och skulle det vara så att professionella reningsverk inte klarar att ha filter som kan ta bort de påstådda hormonerna, varför skulle det i så fall gå att ha fungerande filter hemma? Makes no sense. Jag gissar att någon smart filter-försäljare är ute efter att skrämmas! Så jag tror inte du behöver vara orolig :-).

  Tidigare pubertet beror framför allt på att barn får mer näring nu än tidigare, och att mammorna äter mer under graviditeten, har jag för mig.

  Här är länken!
  http://www.forskning.se/2007/12/20/hormoner-i-vattnetfangas-in-av-ny-metod/

 5. Kommenterade innan, men det verkar ha försvunnit!

  Jag tycker detta låter märkligt. Framför allt verkar det väldigt ologiskt att ett reningsverk inte kan ha ett filter, men att man som privatperson ska kunna ha ett hemma. Makes no sense. Om Britafilter hade hjälpt hade de väl redan suttit i svenska reningsverk? Misstänker att det kanske är någon filter-försäljare som vill sprida skräckpropaganda? 🙂 Nej, jag tror inte att det finns skäl till akut oro, däremot är läkemedel i vattnet ett stort miljöproblem.

  Så här står det på Naturvårdsverkets hemsida.

  Halterna av läkemedel [i dricksvatten] är mycket låga och hittills finns inga studier som tyder på att det finns någon direkt risk hälsorisk. Däremot kan utsläpp hota vår hälsa indirekt. Det handlar då om att utsläpp av antibiotika kan leda till att mikroorganismer i miljön blir motståndskraftiga. Detta kan leda till att sjukdomar och infektioner inte längre går att bota med antibiotika.

  http://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Manniska/Miljogifter/Organiska-miljogifter/Lakemedel/

  1. Ja det kanske var en överdrift!
   Men har googlat mycket ny på ”p-piller påverkar vattnet” det är så illa för vår miljö och våra fiskar som påverkas så negativt av östrogenet.
   Så hemskt med läkemedel 🙁

 6. Åh, när jag började läsa så tänkte jag YES, äntligen en röst som pratar om komjölken och dess negativa hormonella påverkan på oss! Men så såg jag att det var vatten, hehe. Har faktiskt aldrig hört det?
  Däremot så trycker vi i våra barn komjölk från tidig ålder, massa externa hormoner som stör våra kroppar! Köttet spelar också in såklart, men minska på mjölkprodukter så slipper du en stor del av hormonpåverkan 🙂 Den enda mjölken ett barn behöver är bröstmjölken, finns ingen anledning att gå över på ko-tutte efter att amningen är klar 🙂
  Tusen tack för en bra blogg! <3

 7. Hej! Om de som äter p-pillrena kissar ut hormonerna borde väl alla andra också göra det? Men däremot finns det jättemycket ämnen som tros vara hormonstörande som man inte förbjudit än. Sånt håller Apotelket AB på att fasa ut för säkerhets skull fast alla andra säljer på (jobbade där förut annars hade jag inte haft koll). Kolla efter ämnen med ordet cyclo på ingrediensförteckningen (cykliska silikoner), finns i typ alla schampon, krämer…

 8. Haha, sötis! Dig kan man verkligen tuta i vad som helst…
  Du är alla sektledares våta dröm, faller offer för all bullshit du hör 😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..