Nyttig kladdkaka till helgen?

Helgkakan utan laktos, socker eller gluten och supergott. Toppen eller hur!

Nyttigt och gott!

Kanske inte exakt lite chokladig som en vanlig kladdkaka, men inte långt därifrån. På vardagar försöker vi vara nyttiga när det kommer till godsaker. Mannen går som jag skrev förut på diet och tränar hårt för att gå ner några kilon, så jag vill inte sukta honom med massa gott.

Jag gjorde häromdagen en nyttig kladdkaka som är riktigt god.

Kokos och kokosolja till formen

2 dl mandelmjöl
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
2 msk chiafrön
2 dl avrunna svarta bönor
0,5 msk vatten
8 dadlar
1 msk agavesirap
3 ekologiska ägg
1 msk snabbkaffe alt 1 enkel espresso
2 msk kokosolja

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en form, helst 18 cm i diameter med kokosolja och kokosflingor
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Mixa bönorna i en matberedare eller mixer med vattnet, tillsätt dina urkärnade dadlar, agavesirap och kaffet. Blanda och tillsätt äggen.
5. Häll äggsmeten i bunken med torra ingredienser, blanda väl.
6. Grädda i ugn, ca 12-15 min (18 cm form), ca 10 min i en 24 cm form.
7. Låt svalna ca 15 min, ställ sen in den i kylen ca 1 timma.

Servera med grädde, kesella, bär eller ät som den är. Jag skivade jordgubbar,blandade med mynta och citron

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..