5 tips på hur vi blir gladare

Små tips som kan göra stor skillnad på hur vi lever ett gladare liv. Man behöver inte göra allt på en gång men man kan fundera över hur man kan få in dessa punkter i sitt liv på något sätt.

God morgon babes,

Jag har haft en superlugn och skön helg här på landet, vi har både byggt snögubbar och tagit soliga promenader. Det mest positiva med det kalla vädret har varit att hänga framför brasan med familjen.

Jag lyssnade på en amerikansk podd om positivt tänkande och tänkte att jag ska dela med mig av lite tips. Det är inga nyheter men man kan behöva påminnas 🙂

Nyckeln till att vara lycklig är att hitta dig själv och tycka om dig själv. Det gör att du kan släppa in andra i ditt liv och älska andra.

lycklig

De pratade om 5 tips som kan göra stor skillnad:

Digital detox
Hur roligt vi än tycker att det är att vara konstant uppkopplade på sociala medier, så är det viktigt att kunna koppla bort. Vilka superviktiga saker kommer vi att missa? Om det går att begränsa sig till någon check på t.ex. morgon och kväll eller ha en ordentlig detox och släppa allt i några dagar?

Träna
Man behöver inte svettas flera timmar på gymmet. Det räcker att ta en promenad, få luft och lite puls. Endorfiner gör oss lyckliga och kroppen kommer att tacka oss.

Utmana dig själv
Ta dig utanför din ”comfort zone” och gör någonting som du inte brukar. Utmana dig själv och låt adrenalinet kicka igång. Du kommer att känna att du kan göra allt.

Klipp energitjuvar
Fundera över vilka människor runt omkring dig som lyfter dig, och vilka som inte är lika bra för dig. Försök klippa med de människor som tar din energi och inte ger dig någon tillbaka. Försök förändra det som du kan, är du på ett jobb som får dig att må dåligt? Försök byta.

Ät hälsosamt
Jag blir själv överraskad av skillnaden på hur jag mår av att äta hälsosamt vs ”junkfood”. Jag gillar att äta en pizza eller burgare någon dag i veckan, men känner mig mycket piggare om jag ger kroppen näringsrik mat med bra energi. I det långa loppet kommer mina organ att tacka mig också.

Hitta det positiva i saker och prata om positiva saker istället för negativa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..