H&M:s Conscious Exclusive – Mina favoriter

Imorgon släpps H&M:s Conscious Exclusive-kollektionen och jag har hittat några favoriter. Den största favoriten av alla är den vita klänningen till barn. Så söt!

hmconciousss17

Jag tycker att kollektionen känns elegant men ändå lekfull. Jag gillar materialvalen, och tycker att det är supercoolt att kollektionen är gjord av återvunnen polyester gjord av plast som samlats in från stränder.

 1. Lea skriver:

  Intressant det tjejen ovan skriver! En klippsk, miljömedveten minimalist. Kul 🙂

 2. Binki skriver:

  Nej, det stämmer inte att ”kollektionen är gjord av återvunnen polyester gjord av plast som samlats in från stränder”. NÅGRA plagg innehåller BIONIC, upp till 56 %. Av BIONIC-garnet är 30% plast från insamlat skräp, resten är återvunnen plast från andra källor. Resten är lyocell, siden, ekologisk bomull osv. Räkneexempel: Den hiskeliga plisserade polyester-klänningen kommer att väga ungefär 1300 gram. Av det är 56 % BIONIC = 728 gram. 30% av det är strandskräp = 218 gram, dvs 2 stycken 1,5-liters PET-flaskor. Som ska samlas in, transporteras, malas, smältas, spinnas och vävas – med transport emellan varje steg. Miljövinst = nej. Den sanna miljövinsten Finns ENBART i att inte köpa MER SAKER.

  1. Majda skriver:

   omg, partypooper. vad ska vi då gå klädda i menar du, om vi ska sluta köpa saker? Vi kanske ska bränna upp alla fabriker med, folk behöver ju inte jobb heller.

   Besök gärna http://nouw.com/miniochluna där temat för veckan är SS17 outfits för flickor! Och massa intressant läsnin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..