När jag måste tänka på annat..

Ibland snöar jag in mig på saker och kommer inte därifrån. Vet ni känslan? Man tänker på småsaker som egentligen bara tar min energi, helt i onödan. När jag hamnar i såna tankebubblor och inte kommer ut har jag några saker som jag brukar göra. Men det är först när jag förstår att jag måste sluta älta som jag kan göra detta. Ältandet förvärrar dessutom oftast den känsla man ältar om.  Våra tankar styr verkligen hur vi mår, fysiskt och psykiskt. 


Mediterar. Jag sätter mig någonstans lugnt. Andas in med näsan och räknar till 10 medan jag blåser ut. 5 minuter räcker ofta för att jag ska sluta tänka på det. 

Sätter på en film. Film är så skönt när jag vill fokusera på andra saker, jag vill helst ha något att äta samtidigt. Gärna karamellpopcorn från Urban Deli, eller just nu väldigt mycket körsbär. 

Jobbar. Skriver blogginlägg, surfar runt efter ny inspiration online. 

Lär mig någonting nytt. Idag har jag läst på om hur man handlar med olika valutor och läst på olika ”nörd”sajter om ”nörd” grejer. Så spännade att utvecklas.

Fråga mig själv om dessa tankar gör mig lyckligare? Rikare? Eller friskare? 

Har ni några bra knep på hur man slutar fokusera på småsaker som bara tar energi? 

  1. Lilly skriver:

    Mitt tips är att analysera sig själv? Varför tar det här energi? Vad är jag rädd för / orolig? Tänka tanken ut liksom.. För att sen trösta sig. 🙂

    1. alexia skriver:

      Ja! Bra tips.. Det är så jobbigt när man låter sig själv förlora massa onödig energi på struntsaker som bara leder till huvudvärk och trötthet.. Tack 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..