Pizza med pizzasten på grillen

Vi är galna i pizza och vad är godare än att göra den själv? Nu under grilltider gör vi egen pizza på grillen med hjälp av en pizzasten. Bara fantasin sätter stopp för vad du kan fylla den med. Testa vet jag ;)

Vi är pizzalovers och vår nya grej är att laga pizza på en pizzasten i grillen. Gud så gott det blir, och vi blir bättre och bättre på det för varje gång vi gör det. Det bästa är att alla kan ha på det dem vill på sin del så alla är nöjda. Jag föredrar vego eller med tonfisk, men extra mozzarella och alltid mycket basilika och ruccola när den är klar. 

Pizzadegsreceptet är taget ur Kärlek, oliver och timjan: mat för välbefinnande av Anna och Fanny Bergenström. Receptet räcker till två pizzor.

Ingredienser:

1/4 paket jäst

1/2 tsk salt

1 tsk honung

2 dl ljummet vatten

2 msk mjölk

2 msk olivolja

5 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll i salt och honung och lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Ha i resten av ingredienserna – det krävs ev ännu mera mjöl här – och arbeta ihop en bra pizzadeg (tänk sån där slät deg som man ser på pizzerior). Låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter, till dubbla storleken.

Baka ut degen på bakplåtspapper, glöm inte mjöl under. Lägg det sedan på pizzastenen och forma den efter stenen. Grädda den ett par minuter sen rycker du bort bakplåtspappret. Grädda den sen på 200 grader i gasolgrillen, eller i grillen men inte direkt över elden (då bränns botten). Vi har testat båda grillarna och båda blir kanon! 

Favoritfyllning: Mozzarella, ruccola, tonfisk, svamp, grönsaker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..