Pannkaksmuffins till frukost

Imorse blev det pannkaksmuffins med sylt och grädde till frukost. Snabbt enkelt och väldigt barnvänligt :)

Hello! 

Idag bjöd Rondek mig och tjejerna på frukost i hennes fina lilla lya. Helt magiskt 😍 det kändes som hon varit uppe sen 05 på morgonen och fixat allt. Pannkaksmuffinsen var sååå goda. Det är egentligen ugnspannkaka i muffinsformar och något sötare. Till dem åt vi grädde, sylt, bär och agavesirap – Yum!! Så rackans tacksamt att man slipper steka också – lycka! Sen promenerade vi runt på lilla Essingen och njöt av vädret. Corinne släpper inte sin vagn och bebis så jag har numer 3 barn att ta hand om.

Recept till 12 pannkaksmuffins. 

2 dl vetemjöl

2 msk strösocker

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 krm vaniljpulver

4 dl mjölk (3%)

3 ägg

1 tsk finrivet citronskal

olja (till formarna)

Gör så här; Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.

Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en klick grädde, blandade bär och gärna agavesirap. (recept Ica.se)

LOADING..