Superenkel och god Cheesecake med färska jordgubbar och mynta

Lätt och snabb cheesecake med jordgubbar, mynta och citron.

Hej babes, 
Jag älskar semesterlugnet på morgonen. Ingen stress i världen och vi kommer oftast inte ut från hemmet innan 12, om ens det. I dag har jag rensar garderoben, igen! Det känns som om jag inte gör någonting annat, men jag tog upp kartonger med sommarkläder igen och plockade bort mycket som jag inte använder. 

Tjejerna har börjat tjafsa sååå mycket om grejer. De vill hela tiden ha samma, så blir det skrik från Corinne. Hon är så sjukt bestämt och envis så det är oftast Naomi som ger efter. Vi tog en promenad med deras vagnar och mötte upp ett gäng vänner på Non solo där vi åt lunch, Supermysigt! Corinne tar hela tiden min plånbok och säger ”bolle” ”bolle”, så går hon och ställer sig i kassan.. lämnar fram kortet, men kan som tur är inte komma längre med köpet 😉 

Vi fick massa gäster på em som stannade över på middag. Jag slängde ihop en cheesecake som blev grymt god, tips om ni får oväntat besök och vill imponera. 

Imorgon blir det nagelsalongen, möte och packning för på onsdag… Au revoir Sthlm ❤️

Botten

1 krm hel kardemumma

10 st digestivekex

75 g smält smör

1/2 dl socker

Fyllning

300 g färskost av cream cheese-typ

2 dl lätt crème fraiche

1 dl strösocker

2 ägg

1 msk finrivet citronskal

2 msk finhacka mynta

Sätt ugnen på 175°C.

Botten: Stöt kardemumman i en mortel. Mixa kexen till ett smul i matberedare. Tillsätt kardemumma, smör och socker. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Ställ in i kylen ca 10 minuter.

Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll fyllningen över bottnen i formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills den stannat. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen till servering.

Ta ut kakan 20 minuter före servering. Skär försiktigt med en kniv längs kanten på formen för att lossa kakan.

Till garnering: Skär jordgubbarna i mindre bitar. Garnera med bär och mynta och pudra med florsocker, jag hade även lite rosblad på 🙂 

Lämna ett svar till Victoria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..