Pasta och risotto av skogens guld

Här kommer tips på en supersnabb middag som är god och uppskattad hemma. Mina barn gillar svamp men om de inte gör det så toppa bara din mat med kantarellerna på slutet.

skogens guld

Jag älskar kantareller! Finns det något godare än att smörsteka dem med lite salt och peppar, himmelriket. Vi köpte hur mycket kantareller som helst i helgen och jag åkte på att rensa dem. Det kan vara det enda jobbiga, men sen när man äter dem är det värt det 😉

Jag frös in ganska mycket i små påsar som tinar ganska snabbt när man ska laga något mer dem. Ena dagen till lunch gjorde jag en pasta (barnen fick kött på sin och vi åt vego). Dagen efter gjorde jag en risotto, och när jag serverade la jag på den smörstekta lilla godingen, skivade parmesan och sist lite basilika.

Pastan: När jag har kokat pastan (koka den inte helt klart då blir den överkokt när du blandar) blandar jag i lite grädde, några droppar soja och lite kalvfond och låter det bli krämigt. Sen i med kantarellerna och parmesan på  toppen. Så gott!

kantarell

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..