Stockholmstipset: Bageri Petrus

Ok vänner, det här stället är helt amazing! Vi gillar att prova nya ställen, men Petrus är ”One of a kind” och saknar för tillfället en bra konkurrent i mina ögon (har dock hört att Lillebror är snäppet vassare). Första gången jag provade Petrus var för 1 år sen. Mackorna är saftiga, mjuka, och är säkert bakade med massa smör. Jag kan känna mig lite trött på surdegstrenden och att man måste ta i med hela kroppen för att ta en tugga. Jag gillar Petrus klassiska mjuka ”mormorsbröd”.  Havregrynsgröten är den godaste jag ätit, deras bullar är saftiga, smakar mycket kardemumma och kanel och är nästan karamelliga i kanterna. Sen till bullarnas vinnarbulle (det rinner i mungipan när jag skriver om den), croissantbullen. Den är som en bulle men i croissantdeg men ändå väldigt bullig med socker och kanel på, haha. Like konstig beskrivning men den måste bara testas!
Hade verkligen velat ta nice-iga systemkamerabilder men orutinerat nog så glömde jag kameran på hela natten, buuh!
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..