Provsvaren och Lucia

Glad lucia finaste ni,
Jag vet att många vill veta hur hennes provsvar gick, och jag kan inte vara gladare över att berätta för ER som stöttar oss så mycket att de ser jättebra ut. Alla prover ser väldigt fina ut och hennes kropp kunde inte ha svarat bättre än vad den gör. Leukemicellerna försvinner precis som de ska och läkarna är nöjda. Vi kunde så klart inte vara gladare just idag över de underbara nyheterna 🙂
Vilken behandling ska hon göra?
Den vi hade hoppats på är den som heter lågintensiv, men eftersom att hon har en genförändring i den sjuka cellen så får hon göra det mellanintensiva protokollet. Skillnaden mellan de två är inte så stor, men de lägger till några veckor på behandlingen, och hon får en extra medicin i slutet av den sista sjukhusperioden, innan man avslutar behandlingen med ungefär 12 månader av tabletter hemma.
Vad har vi framför oss just nu? 
De närmsta två månaderna (dag 36-92) har hon ett protokoll med en behandling varje vecka. Hennes kortison byts ut mot cellgift i tablettform som hon får varje dag. På tisdag läggs hon in för en högdosbehandling i 4 dagar, den ska hon göra tre gånger under dessa två månader. Vi kommer förmodligen hem 23/12 om vi har tur – så vi slipper fira jul på sjukhuset, håll tummarna! Sen kommer 6 månader av en ganska lik period som den hon just gjort. Biverkningarna kan variera från gång till gång, och barn till barn. Just nu mår hon bra och vi försöker fokusera på att hon ska må bra och njuta av det. Vi har verkligen lärt oss att leva för stunden.
Hur firade vi lucia?
Corinne och Naomi lussade för oss redan igår kväll. Sen var C lucia på sjukhuset idag på morgonen, alltså sötnosen! En fantastiskt duktig skolklass kom förbi vår avdelning och sjöng 3-4 sånger, sååå vackert. Dessvärre vet jag inte vilken skola jag ska tacka, men magiskt fint! Redan känsliga jag grät så klart när alla söta barn vinkade till C och hennes ögon lyste som två stjärnor. Sen åkte vi till Haga bageri och fikade med lussebullar och macka. Hon äter hela tiden tack vare kortisonet, så direkt efter fikat sa hon mamma äta lunch. Vi åkte hem och lagade lunch till henne innan mina föräldrar kom och vi tillsammans gick och tittade på Naomis luciatåg på förskolan. Så härlig dag! 1. Blir så ledsen varje gång jag läser om ett nytt barn (familj) som drabbats av denna skitsjukdom.

  Min dotter fick ALL när hon var 11 månader, nu är hon snart 2,5 och har knappt ett år kvar av sin behandling. Hon behandlas oxå efter intermediärprotokollet men hon har ingen genförändring, men hon hade sjuka celler i benmärgsvätskan när hon fick sin diagnos.

  Det är bara att kämpa på, det blir en vardag av allt detta och jag har lärt mig otroligt mycket om hur vår kropp fungerar.

  #fuckcancer men framförallt #lovewins

 2. Så roligt att höra! Nu håller vi tummarna att kroppen svarar lika bra på resten terapi! Lilla hjärtat så hon kämpar ❤🎉🙏

 3. Annika skriver:

  Vilka underbara nyheter! Fantastiskt!

 4. Anozge skriver:

  Jag kom faktiskt för första gången in på din istagram idag, och nu in på din blogg. Jag vill bara säga att jag hoppas från djupet av mitt hjärta att allt går bra och att allt i slutändan löser sig. Din dotter verkar helt fantastiskt söt, och en väldigt fin familj. 🙏🏼 Kämpa 🌟

 5. Natalie skriver:

  Vad jag är glad för er skull!!

  Vilka fantastiska nyheter till en fantastiskt underbar familj ❤️

  Jag älskar och beundrar er styrka.

  Era barn verkar helt fantastiska och denna resa kommer stärka er ännu mer och ni som familj kommer om möjligt bli ännu mer sammansvetsad.

  Jag önskar er all lycka i universum.

  Krama dina vackra flickor 💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..