Behandling 6 – Metotrexat

Godmorgon vänner,
I dag har vi flyttat in på sjukhuset för några dagar. Naomi var med idag när sköterskan satte in nålen i porten vid bröstet, och det gick så mycket bättre än tidigare. Naomi ställde upp och visade Corinne att det inte alls gör ont utan bara kittlas när de tvättar med vatten – vilket är det C tidigare har tyckt var obehagligt. Corinne fick också hjälpa till och tvätta henne, underbart att se att rädslan gick ur hennes ögon. Sen kändes allt mycket mer odramatiskt när sköterskan gjorde det på Corinne, inte så ledsen och väldigt mycket mer avslappnad än vanligt.
När de sövs går man in i ett litet behandlingsrum som vi har här på avdelningen. Hon sitter i min famn och gosar och får en sin ”sovmjölk”. Allt går väldigt snabbt och väldigt lugnt till. Från att man kommer in, tills att jag lämnar rummet tar inte mer än 3-5 minuter. I dag hann de ge henne behandling, och stoppa tillbaka sonden på typ 10 min. Sen ligger de på uppvak i 30 min innan man vill se att de vaknar till.
I dag ska hon få Metotrexat för första gången, som är ett cellgift som de får intravenöst (i droppet). 24 h kommer det att gå, sen får hon en annan vätska som ska spola ur det i 24 h till om jag har förstått rätt. Det är första gången jag känner mig nervös inför en behandling, eller snarare för biverkningarna efter behandlingen. De andra cellgifternas biverkningar känns mer hanterbara, typ ont i benen, käken, feber osv. Men den här ger de flesta barn riktigt jobbiga blåsor i munnen, tarmarna och underlivet. Så hemskt att små barn ska behöva gå igenom allt det här, och det finns ingenting i världen jag kan göra för att hjälpa till. Jag känner mig så maktlös. Men jag måste vara stark.

 1. tusentals kramar till er ♥️ håller tummarna o tänker på er varenda dag!

 2. Karin skriver:

  Så fint att Naomi hjälper till och visar på sig för att Corinne inte ska vara rädd ❤️ Hoppas det blir lindriga biverkningar och att ni kan komma hem och fira jul tillsammans. Ni är grymma! Kämpa på ❤️❤️❤️

  1. alexia skriver:

   Hon är så gullig storasyster, jag blir så stolt! ❤️❤️ kramar och kärlek

 3. Nono skriver:

  Hoppas att allt blir bra och du och dina barn får det bästa.Stor kram och respekt till er.💐💐💐💐

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..