En ny känsla

Ni vet hur jag har mått under de här jobbiga veckorna. Rädslan och oron som jag kände de första dagarna, gick över till styrka och ett konstigt lugn. När vi fick diagnosen och vi visste varför hon var sjuk, kändes det skönt att veta, men ofantligt overkligt. Sen accepterade vi, och sen dess har det bara varit en väg och en målbild i fokus, när vi bara ska skrika av lycka, kramas och fira att Corinne är frisk. Varför jag har kunnat vara så stark är främst för att jag har kunnat kontrollera mina tankar, och fokusera på de tankar som hjälper mig i den här situationen, nämligen de positiva. Men idag hände någonting. Jag pratade med en annan mamma som berättade flera saker som jag bara absolut inte ville höra om andra barn här på avdelningen som inte klarat sig. Det var som att jag föll ner i en grop, jag fick en stor klump i halsen och kunde inte få luft. All energi jag hade runt omkring mig gick från glad och stark, till väldigt väldigt ledsen, rädd och förvirrad.  Jag vet att vissa barn inte klarar dessa typer av behandlingar, men jag vill inte höra om specifika fall och det hjälper mig inte på något sätt att höra om det. Kanske är jag naiv, men jag vill bara fokusera på mitt barn och vår behandling, sen ta en dag i taget. Min och Mikes positiva inställning gör att vi har energi att ge Corinne och Naomi och vi kan hålla oss starka som familj. Vad jag lärde mig av dagens händelse var att jag inte kommer att acceptera att ta emot så mycket negativ energi igen. Jag kommer att säga stop och förklara att jag inte klarar att höra just nu. Att ge en annan människa negativ energi tar en sekund, men att kunna bygga upp en annan människas positiva tankar är så mycket svårare. Så gör mig en tjänst, låt inte andra använda dig för att må bättre själva om ni inte klarar det. Nu måste jag samla mig, hitta mig själv, fundera ut vad jag rent fysiskt kan påverka och försöka släppa allt annat som snurrar i mitt huvud.
Tack för ER kärlek och styrka.
a

 1. Jag vill skriva nåt men vet inte vad… Tittar på dina bilder och läser! Fokusera på din familj och det som gör Er gott❤️ Ibland är det lätt att ta emot andras bagage. Tack för dina kloka ord. Även jag ska sätta stopp framöver. God Jul till Er🎅🏻

  1. alexia skriver:

   Tack tjejen. Ja det är viktigt.
   Man måste ha gränser för vad man själv klarar av. Ingen tar nog illa upp för att man inte vill höra, bara man förklarar.
   Vi har inte varit i den här situationen så länge så längre fram kanske jag är starkare för mer saker.
   Kram och god jul

 2. Linda skriver:

  Alla hanterar kriser olika, deras reaktion var säkerligen för att dela jobbiga tankar med folk som verkligen kan förstå och få stöd. Inte för att tynga ner. Det är så skönt för er att ni hittat styrkan och glöden men försök tänka att de som inte har den säkert kan bli inspirerad av ert tankesätt men det kanske inte är så lätt. Alla har sina battles och alla bär sitt, man får vara ödmjuk och hjälpa varandra i cancerträsket efter bästa förmåga.

  1. alexia skriver:

   Jag lärde mig så mycket efter alla små händelser igår. Ingen av mammorna som jag pratade med menade att göra mig orolig eller ledsen. De är alla så fantastiska och starka. Det vet jag till 100 %. Det som jag tycker är jobbigt att höra, kanske redan har bearbetats i deras huvuden, eftersom alla tre mammor kommit längre i processen. Så jag kanske bara fick en chock efter alla negativa saker jag hörde.. och nu när jag tänker efter så var det en onödig rädsla som slog mig. Jag har sansat mig och känner mig mycket lugnare igen..
   Alla går igenom olika faser och vi alla åker berg och dalbana genom den här sjukdomen, men också genom livet.
   Kram

   1. Linda skriver:

    Jag förstår, ibland får man liksom bara en chock av allt. Och hoppas så innerligt att alla kunde känns styrka och energi som majoritetskänsla. Jag är helt övertygad om att din energi smittar av sig och gör de som känt sig låga starkare! Stor kram till er och starka lilltjej!

 3. Linda skriver:

  Du skriver så fint om er resa.
  Jag har en dotter på 11 som ska opereras om 2 veckor och jag är livrädd för sövning/komplikationer. Din blogg och ditt synsätt är inspirerande då jag själv tänker natt-svart. Jag tror att mitt magiska tänkande kam förändra utgången och är jag för positiv kommer det hända dåligheter.

  Ens barn är ju allt!
  Stor styrka och kramar till er och god jul!

  1. alexia skriver:

   Tack Linda.

   Åh nej nej du behöver inte vara orolig. Det är inga problem alls med sövningen. Tänk att mitt barn sövs varje vecka och vissa barn här sövs oftare än så. Det är lite mer dramatiskt när man ska in på operation eftersom alla är klädda så sterilt och rummen är väldigt utrustade och stora. Men sist vi sövdes på operation satte de på Vaiana på alla tv-apparater i rummet (fanns typ 6 st) och Corinne satt och tittade medan de gav henne ”sovmjölken”, det går så fort.. men jag förstår att det känns oroligt. Jag gör det så ofta nu att jag har blivit van, men jag lovar dig att det inte är några problem
   Tänk positivt och var lugn. Om du är lugn är din flicka lugn..
   Stor kram och god jul!

 4. Nadia skriver:

  Jag har förlorat ett barn inte i cancer. När man är i chock kan man råka säga saker utan avsikt att tynga andra. Det jobbiga för mig när allt hände var att det fanns så många som så till mig att de inte ville eller orkade höra. Många försvann för att de inte orkade eller visste hur de skulle bemöta mig. Men vem var det jobbigast för egentligen?

  Alla jobbar vi med något. Var ödmjuka alltid

 5. Moa skriver:

  Hej,

  Alvin & Grys mamma här. Har tänkt på er så mycket på sistone och tycker ni har en otroligt fin inställning & glöd och jag är säker på att den sprudlar av sig på effekterna av behandlingarna. Motgångar i tankarna kommer säkert komma i skov, men de kommer troligtvis bli mildare för varje gång de passerar. Och ni blir lite starkare för varje krisomgång som passerat. Fortsätt kämpa på ert underbara sätt och stor kram till Naomi & Corinne från mina barn.

  1. alexia skriver:

   Hej Moa,
   Tusen tack för fina ord, va kul att du skriver ❤️
   Till våren hoppas vi att C kan komma några timmar och leka med sina vänner ❤️
   Stor kram och god jul till er. Barnen skickar varma kramar tillbaka 🕊

   1. Moa skriver:

    ❤️❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..