Vad är neutropen feber?

Hej vänner,
Jag har varit hemma hela dagen med mina små troll. Mike åkte iväg och jobbade lite och vi tog en promenad, tvättade och städade hela hemmet (eller läs: jag städade, och de gjorde tvärtom). Corinne har lite feber igen nu på kvällen. Pigg som tusan nu, men lite varm och febrig. När de har feber är det viktigt att man har dialog med sjukhuspersonalen som är så underbara. De kollar hennes värden (som vi som tur tog igår) och ser att hon inte har risk för ”neutropen feber” som det kallas. Det är en feber vid brist på en typ av vita blodkroppar (neutrofila granulocyter) som är väldigt farlig eftersom kroppen kan åka på olika allvarliga infektioner. Hennes allmäntillstånd är bra och hon verkar må som vanligt förutom febern. Jag ska ringa tillbaka igen om en timma för att få okej av läkaren att ge alvedon. De här turerna fram och tillbaka får vi räkna med att ha med sjukhuset under hela sjukdomsperioden eftersom deras immunförsvar hela tiden trycks ner av cellgifterna. Vi kommer nog att bli lugnare med tiden eftersom vi lär i oss att läsa av olika situationer och tillstånd. Bara att bita ihop och göra det som är bäst för C.
Ibland hinner jag inte svara på kommentarerna, men jag läser varenda en, och blir så glad av att så många tar åt sig och får en tankeställare av det jag skriver.
Jag skriver på en liten årssamanfattning som jag tänkte posta här imorgon eller på fredag. Hörs snart, kram A

 1. H skriver:

  Hej Alexia
  Googla gärna produkten Bonjela mouth ulcer gel. Jag tänkte att det kanske kunde ge C lite lindring? Om du vill prova men har svårt att få tag på det så säg bara till och jag ordnar det.
  Kärlek till er x

 2. Kerstin skriver:

  Du är fantastisk Alexia, skriver så bra! Att ni är en kärleksfull familj är solklart och det tar er definitivt till den styrka som behövs i er situation. Positiv energi och ett jäklaranamma rent ut sagt, det står du och din familj för. Stor kram till er!💟💟💟💟

  1. alexia skriver:

   Tack Kerstin!!!
   Jag känner exakt likadant, så fort man börjar vackla och tankarna tar över så blir man svag.
   Stor kram till dig

 3. Ellinor skriver:

  Hoppas febern försvinner så ni får vara kvar hemma! ❤️ Så skönt att höra att C ändå mår bra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..