Årssammanfattning för 2017

Om några dagar är 2017 slut. Ett minst sagt händelserikt år för mig på alla plan. Inte minst i slutet av året med allt som hänt med Corinne.
Nästa år ser jag fram emot;
– Att Corinnes behandling går precis som planerat och att hon klarar dem med bravur – slipper jobbiga biverkningar. Det blir till 100% det tuffaste året i mitt liv, för jag vet att det kommer att handla om mycket känslor och bli en tuff fight. Men jag ska göra ALLT i min makt för att hon ska få så mycket kärlek och energi som jag bara kan ge henne. Mitt allt.
– Att utveckla Chaleur med Nicole och ta igen alla de planer vi hade inför lansering.
– Att jag kan jobba på med bloggen som jag gjorde innan C blev sjuk och hitta samarbetspartners som jag tycker passar in här.
Höjdpunkter 2017.
Jag började med att fylla 30 år, herre gud, 30! Jag som alltid har tyckt att 30 är gammalt. Men nej, nu känner jag mig mer mogen och glad för livet än någonsin, i alla fall känslomässigt. Jag går igenom den största krisen i mitt liv, men jag kan hantera mina känslor för att jag är trygg i mig själv och i hur jag resonerar. Jag har fortfarande inte haft min 30 års fest, men den kommer garanterat, även om det blir om 2 år, fest SKA jag ha, haha.

FEBRUARI:
Då åkte vi till Thailand för att fira min svåger som fyllde 40 år. Vi spenderade underbara dagar med familjen på fantastiska hotell och njöt av sol och värme. Barnen älskade det, jag tyckte om det men känner att det var min tredje och sista gång till Thailand. Dags att prova någonting annat.
APRIL:

Påsken firades som vanligt på landet med mina små påskkärringar.
MAJ:
I maj åkte jag på tjejresa till Paris med Rondek, så underbart på alla sätt. Vi åt på magiska restauranger, shoppade och fick kanonväder. För mig som mamma var det skönt att spendera några dagar utan barn, men jag älskar ännu mer att komma hem till dem. Paris är alltid Paris, snart igen.
JUNI:
Ibiza hade alltid varit ett drömresmål, och vi åkte dit i slutet på juni och bodde i ett MAGISK hus. Ibiza vann mitt hjärta, så vackert, rent och bra restauranger. Många tror att det bara är fest, men Ibiza är så mycket mer än det. Vattnet, människorna och alla mysiga gränder att  strosa i. Vill tillbaka så fort vi kan.
JULI/ AUGUSTI
Månaden efter reste vi till Grekland – mitt andra hemland. Mina föräldrar har ett mysigt litet hus i Nafpaktos, 20 mil utanför Aten, där vi alltid spenderar många veckor per år. Det finns inget land som jag älskar mer än Grekland, maten, miljön, musiken -allt! Corinne fyllde två år som vi firade med fest på en beachclub för våra nära och kära som alla var där. Vi avslutar alltid några dagar i Aten på vårt favorithotell, The Margi.
SEPTEMBER:
Efter ett par veckor åkte jag och Naomi tillbaka till Aten tillsammans med Nicole och hennes barn. Vi spenderade 4 dagar med sol och bad och fick upptäcka Hydra som var en av de vackraste öar jag sett.
30/9
Naomis födelsedag är alltid så himla kul. Jag gillar att fixa och vi har en fin lokal som vi hyr där vi bor. Här började vi faktiskt märka att Corinne var tröttare än vanligt och min vän sa häromdagen; Kommer du ihåg att C hela tiden ville bli buren, stackarn var säkert så trött.
Vi hade regnbågstema, och jag sa efter att vi kanske kan göra ett mindre kalas nästa år, men nu får hon vilket kalas hon vill, hon är den finaste tjejen och har sånt tålamod med allt som händer. Älskar henne.
OKTOBER:
Bloggevent för Chaleur, ett märke som jag och Nicole grundat några månader innan. Vi körde på med vår idé, åkte till fabriken i norrland, beställde hem grejer och fick äntligen våra jackor. Vilja är kraft!
NOVEMBER:
Åkte jag in på akuten med Corinne, och timmarna senare var vårt liv upp och ner och mitt hjärta gick i 1000 bitar. Känslor som inte går att beskriva. Känslor som ingen mamma ska behöva uppleva. Känslor som sen förändrades från rädsla till styrka.
DECEMBER: 
Vi tar en dag i taget, och vi lever för stunden. Inget ska få stoppa oss att försöka leva så vanliga som möjligt. Hon har så mycket liv inom sig och vi gör allt för att hon ska vara stark. Lucia blev en bra dag för oss, då läkaren berättade att hennes första provsvar från benmärgen såg fina ut. Min vackra lucia.
Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 11/11
Vilka länder besökte du?
Thailand, Spanien, Grekland (2ggr), Frankrike
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Corinnes behandlingssvar dag 29, och det otroliga stöd som ni alla läsare har ger mig.
Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?
Det finns bara en sak jag önskar 2018 och det är att året ska gå fort som ett expresståg, och att Corinne är stark som en krigarprinsessa. 
Vad önskar du att du gjort mer?
Samma som jag skriver varje år, tränat.
Bästa boken du läst i år?
Eckhart Tolle – Lev livet fullt ut
Mitt mest känslomässiga inlägg?
När livet testar dig, Vi klarar allt – tillsammans,
Mest stolt över?
Att jag det här året lyssnat på mitt hjärta och tagit många beslut efter det. Tagit känslan före tryggheten. Hur vi håller ihop som familj under krisen.
Högsta önskan just nu?
Att Corinne kommer att må bra mellan behandlingarna.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Inte stressa. Ge mer till barncancerfonden.
Vad har du spenderat mest pengar på?
Resor
Till sist:

Så önskar jag ER ett fint 2018, och hoppas att jag kommer att kunna inspirera er på många sätt. Jag har förstått mycket om livet, och lär mig hela tiden om känslor och vad våra tankar gör när man går igenom svårigheter, något som vi alla kommer att göra en dag. Att dela mina erfarenheter med er gör förhoppningsvis inte bara mig klokare, utan även er. ALL kärlek för att ni stöttar oss i det här.
Alexia

 1. Ebba skriver:

  Talar du grekiska?

  1. alexia skriver:

   Jag talar inte 100 % men jag pratar ok. Förstår det mesta 🙂 pappa talar ofta grekiska men jag svarar på svenska. Skulle gärna flytta ditt några år och lära mig helt flytande

 2. Lisa skriver:

  Jag är ”bara” en 23 år gammal tjej men ser så upp till dig. Du är en sån inspirerande kvinna, dina åsikter, tankar och värderingar till livet. Man imponeras över hur du kan visa din styrka i en sådan här tuff situation i livet.

  Jag önskar all min lycka till er. Ni är så fina och verkar vara en underbar familj. Era barn är lyckligt lottade som fick just Er till föräldrar.
  Många kramar och Gott nytt år. <3

  1. alexia skriver:

   Så fint skrivet Lisa! Känner mig så stolt att du ser mig som en förebild, wow❤️
   Tack och massa kärlek till dig

 3. Anna skriver:

  Alexia, du är en hjältinna i mina mammaögon. En krigare. En drottning. En champion. Som du inspirerar mig med dina inlägg. Ditt jävlar-anamma, din geist, din klass och din vilja av stål, din kärlek till dina vackra tjejer. Jag ska följa er varenda steg på vägen, fortsätta vara månadsgivare hos Barncancerfonden (19 år nu!!!) och sluta ta livet för givet. Jag ska försöka att uppskatta mina barn VARENDA dag och inte lägga tid på små skitsaker. Vem bryr sig om att 5-åringens jacka hamnar på golvet innanför dörren varje dag eller att 8-åringen tittar på Youtube så ofta han får! Det är livet – och livet pågår NU. Massor av kärlek till dig och din familj ❤️❤️❤️

  1. alexia skriver:

   Finner inga ord! Blir så rörd av det du skriver sååååååå fint!! Så stark du gör mig!
   Tack! All kärlek ❤️❤️❤️❤️❤️

 4. Julia skriver:

  Jag undrar lite hur du resonerar med att visa bilder på sjukhuset på din lilla tjej. Blir lite illa till mods av att hon blir fotograferad för alla att se. Hon är så liten och i en sån utsatt situation.

  1. alexia skriver:

   Kanske, har inte funderat så mycket på det. Det är vårt liv, och det jag skriver om.. så ser livet ut. Kanske bra att andra får se annat än de perfekta bilderna som man annars ser på sociala medier.
   Gott nytt år

 5. Therese skriver:

  Vill önska er ett riktigt Gott Nytt År 🥂! Hoppas så att det kommer att bli så bra som bara går o att er lilla tjej blir starkare för var dag som går 👸🏼🙏🏼! Stor kram 💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..