Blodprov, Omayma och nyårsmiddag

Hej vänner,
I går var första gången på väldigt länge som jag inte bloggade. Det var en lite jobbig dag så jag kunde inte fokusera på någonting annat än Corinne. Febern höll ju på att pendla fram och tillbaka, och hela den grejen är väldigt stressig. Varför har hon feber? Har hon ont? Varför äter hon inte osv…? Men, tjejerna ville åka till mina föräldrar så vi valde att göra det. Feber här hemma eller hos dem är ju ingen skillnad. Hon har åkt på en riktig förkylning, men idag verkar hon vara bättre med snoret i näsan och än så länge ingen feber. Dock har hon blivit stenhård i magen istället, eller magen är hård och hon har lite ont när man trycker. Så vi får ge henne ett pulver mot förstoppning, som är en vanlig biverkning av Vincristine.
Så fort hon har ont får jag ont i hjärtat, men så fort hon ger mig ett leende så känns allt bättre. Ni vet att jag jobbar hela tiden med mina tankar och hur jag ska ”stoppa” orostankar att komma inpå mig. Det går bra, men det är träning träning och ingenting som man lär sig en gång och sen är det klart. Så mycket träning i mitt huvud 🙂
I dag tog vi prover på morgonen, vi har alltid stick i fingret på fredagar och tisdagar. Hon förstår direkt när vi är på väg dit och säger, ”nej mamma inte fingret”. Men det går ju så snabbt när det väl sticks. Efter åkte vi till vår väns ställe på nytorget, Omayma. Corinne sov i bilen och vi satt ute i kylan och tog en kaffe. Ibland känns det bara som att jag går från hemmet, till bilen, sjukhuset och aldrig får frisk luft, så jag passar gärna på när möjligheten finns 🙂
Efter hämtade vi hummer och lite andra saker som vi tänkte ha till nyår. Jag fyller år på nyårsafton så vi brukar ha en kombinerad födelsedag/nyårsmiddag. I år är lite svårt att planera men jag är så nöjd bara jag får vara tillsammans med mina älsklingar och äta någonting gott hemma. I dag kommer min årssammanfattning upp 🙂 Kramar mina hjärtan

 1. Jennie skriver:

  Vi går inte på långa vägar igenom det ni går igenom, men vi har två barn med jobbiga kroniska sjukdomar som innebär mycket tid på sjukhus. Du skriver så fint och ger så mycket hopp och styrka! När saker blir som värst för mina barn försöker jag tänka att jag är en tigermamma. Precis som du!

  1. alexia skriver:

   Hej Julia,
   Så glad jag blir att vi kan dela våra erfarenheter och bli starkare! Jag har hittat några bloggar som jag nästan blir deprimerad av att läsa. Jag ser på livet på ett positivt sätt för annars går man under. Vi är TIGERMAMMOR, vårt jobb just nu är att ta hand om och ge kärlek till våra barn. Kämpa, jag tänker på er!
   Krama Alexia

 2. Lisa skriver:

  Önskar er ett gott, friskt och styrkesamt år ❤️💫!! Håller alla tummar att ni får ett lugnt nyår utan sjukhus! Vilken klippa du är, jobbar också med ett positivt mindset och du är min förebild! Kramar

 3. Önskar er ett riktigt gott nytt år och att 2018 bli ett år då lilla C bli frisk igen! Massa positiva tankar till er! Ni kommer greja det här!🍀🍀🍀🍀

  1. alexia skriver:

   Tuuuuuuusen tack, detsamma till dig!

 4. Malin skriver:

  Starka människa,kan inte föreställa mig hur ni kämpar på med detta🙄Har alltid en tanke hos er❤️Ha en jättefin födelsedag och ett gott nytt år önskar jag er❄️Stor kram

  1. alexia skriver:

   Tack malin, så fint av dig.
   Kärlek och kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..