Superjuice i sonden

Hej vänner,
Hoppas att ni mår bra i vintervädret. Vi alla behöver extra mycket nyttigheter nu när det florerar galet mycket bakterier överallt.
Att få i Corinne juice med mycket ingefära är nästintill omöjligt, men inte när det går att ge i sonden, tjoho så fantastiskt jue! Jag tycker inte om hela somdmat-grejen egentligen, och skulle så klart vilja ge henne mycket bättre mat, men det är lite krångligt när hon inte äter.
Gurkmeja är som de flesta vet en otroligt bra växt/krydda. Den har en läkande effekt och är ett av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns. Vi har gurkmeja i nästan allt här hemma. Ofta när vi lagar mat steker vi lök, vitlök och gurkmeja som ”grund”. Jag har hört att gurkmejan ska upphettas för att få bäst effekt, men jag vet inte. Till juicen hettar jag i alla fall upp den snabbt med en msk vatten och rör runt.
I dag gjorde jag en juice av 2 äpplen, några morötter, mycket spenat, en bit ingefära och till sist blandade jag i gurkmeja. Det här dricker alla i familjen, och till C ger jag i sonden, så gott och bra!

 1. Karro skriver:

  Oh tack för tips!!
  Har en sex månaders bebis här hemma som jag ibland vill boosta med mycket nyttigheter. Detta lät bra! Vet du om det är okej att ge gurkmeja till en liten? Spenaten får jag hoppa över till honom.

 2. Malin skriver:

  Gurkmeja är sååå bra för kroppen – men kroppen har svårt att ta upp allt det nyttiga, men studier har visat att svart peppar hjälper kroppen att ta upp alla bra ämnen i gurkmejan – ett tips bara! All lycka till C och styrkekramar till hela familjen

  1. alexia skriver:

   Ja! Det läste jag faktiskt idag!
   Bra tips, ska ha i lite peppar också grymt! Kramar och tack ❤️

 3. Ebba skriver:

  Så man kan ge ”vanlig mat” genom sonden med?

  1. alexia skriver:

   Många gör egen sondmat men jag är lite feg.. vi har vänner som bara lagar egen mat. Mixa, sila, mixa, sila osv..
   men blir det stop i sonden måste den bytas 😞❤️

   1. Line skriver:

    Om det funkar med färdiga vällingar så ska du inte alls slita ut dig med att purea och sila! Toppen att ge lite juice som Komplement. Ta bort alla stressmoment! 😘

 4. Line skriver:

  Perfekt! Vår dotter har aldrig tålt de färdiga sondvällingarna så vi stoppar i det mesta! Vi var också emot sonden i början men fördelarna med att slippa truga i mat och faktiskt veta att hon får i sig gör det hela värt det! Snart är hon fem.

  1. alexia skriver:

   Oh perfekt jue! Men blir det inte stop i sonden?
   Lagar ni egen mat?
   Så skönt att slippa tjata på dem, en stor del av stressen försvinner där ❤️👌🏼

   1. Line skriver:

    En blandning av gröt/välling+ alla vitaminer och fetter på morgon och kväll. Sen purear Förskolan maten de äter. De har lärt sig vad som krånglar 🙂 Vi kör med färdiga barnmatsburkar för 6 månader blandat med välling och extra fett och kolhydrater. Igår var hon magsjuk så då pureade jag banan idag. Även om jag inte behöver pga alla tillsatser. Men det känns bra att ge vanlig frukt och mat.

   1. Line skriver:

    Förresten. Vi kör med tjockare matslangar. Då funkar det bra!

    1. Line skriver:

     Åh förlåt Söt! Såg nu att hon har tunn nässond. Då blir det svårare med maten. Stor kram.

 5. Älskar såna superjuicer! Men är själv njurtransplanterad och vet att dom på sjukhuset varnade för naturläkemedel och såna superfrukter som kan påverka vissa mediciner, men sånt har ni säkert redan koll på 😊 och är ju olika för alla! Hoppas ni håller er friska och att lilla C slipper biverkningar även denna gång 💪❤️ Superhjälte!!

  1. alexia skriver:

   Ok, ja jag förstår.. pratade med dietisten idag och varnade henne att vi ger henne lite sånt 🙂
   Kramar! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..