Ingenting existerar utanför nuet

I dag kom mamma hit på morgonen för att jag skulle få lite avlastning och kunna göra iordning mig i lugn och ro. Corinne är förkyld och hade lite feber i går igen på kvällen. Hennes näsa rinner floder, men hon är pigg när hon är vaken. I dag har hon sovit mer än hon brukar vilket jag tycker är bra, hon somnar så sent på kvällarna just nu och hennes kropp behöver vila.
På lunchen åkte jag iväg på lunch med Nelly. Mer om det imorgon 🙂
Jag tänkte läsa ett par rader ur en bok som jag läser, det fastnade i mitt huvud och jag fick lite ”aha-upplevelse”.
” Har du någonsin upplevt, gjort eller känt någonting utanför nuet? Tror du att du någonsin kommer att göra det? Kan någonting hända eller vara utanför nuet? Svaret är uppenbart. Ingenting har någonsin hänt i det förflutna, det har hänt i nuet. Ingenting kommer någonsin att hända i framtiden, det kommer att hända i nuet. Det du ser som det förflutna är ett minnesspår som finns lagrat i intellektet från ett tidigare nu. När du kommer ihåg det aktiverar du ett minnesspår – och du gör det nu. Framtiden är ett påhittat nu, en projektion av intellektet. När framtiden kommer, kommer den som nuet. När du tänker på framtiden gör du det nu. Det ät tydligt att framtiden och nuet inte äger någon verklighet. Deras ”verklighet” är lånat från nuet”.

Vad ville jag säga med det här? Jo det jag försöker påminna mig själv om hela tiden, speciellt med tanke på den situation vi befinner oss i, är att njuta av stunden och INTE oroa mig för framtiden. Om man lär sig att vara mer i nuet och inte blicka framåt eller bakåt, så är jag så säker på att vi mår mycket bättre. Oro är en så jobbig känsla som för mig väcker ångest och stress. Tänkte bara att ni kan fundera på det här också 🙂
Kärlek

 1. Malin skriver:

  Kan inte ens föreställa mig allt ni går igenom. Massor av kramar till er allihopa <3 Måste bara fråga vad för underbart vackert plagg du har på dig på bilden?

  1. alexia skriver:

   Tack snälla 🙂

   Den är från Zara – finns på rean 199 kr 🙂
   Kramar

 2. Maria skriver:

  Tack! Precis vad jag behövde höra <3 Oj, vad det träffade!

  1. alexia skriver:

   🙂 Va skönt att fler än jag fick ett aha 🙂 Stor kram

 3. Elin skriver:

  Tack för att du delade med dig av den texten! Haft två rätt jobbiga dagar och har inte mått så bra, men detta inlägget fick mig att stanna upp mitt i allt och känna efter i ”nuet” som du skrev om och släppa alla krav och tyngden lite. Kram, önskar er all kärlek!

  1. alexia skriver:

   Va skönt Elin, det här är någonting man behöver påminna sig om hela hela tiden. Vi har en tendens till att hela tiden blicka överallt, men inte vara här och nu.
   När man är i nuet är det så skönt och avkopplande
   Kärlek till dig

 4. Anette skriver:

  Viktig text! Tycker själv det är jättesvårt att leva i nuet och att njuta av stunden. Alltid är tankarna på nästa ställe, saker som man måste/borde göra, allt som man planerar, organiserar … hela tiden! Stanna upp, se livet och andas, det önskar jag att jag kunde lite mer…
  All kärlek och kraft till er!!

  1. alexia skriver:

   Det är SÅ svårt! Helt sjukt.. Varför vill man alltid planera och tänka framåt. Jag förstår att vissa saker är ett måste. Men man ska försöka ta saker lite mer som det kommer och inte låta tankarna fladdra iväg.
   Du kan det, jag lovar, med lite träning 🙂
   Kärlek A

 5. Lena skriver:

  Så fin text ❤️

  1. alexia skriver:

   Visst, värd att läsa om och om 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..