BANANA BREAD

A00A9416
A00A9417
A00A9546
A00A9538
A00A9476
A00A9472
A00A9460
A00A9446
A00A9439

Ingredienser

PORTIONER: 10-12 skivor
 • smör och mjöl till formen
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl socker
 • 5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
 • 2 ägg
 • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).
Skala och mosa fyra av bananerna. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills brödet är gyllene. Låt svalna och skär i skivor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Portugal

Innan viruset stängde gränser & innan jag visste ordet av pandemi landade vi i Portugal.

Hade jag förstått risken med att resa runt i världen hade vi aldrig åkt. Men hur skulle vi veta?

Jag har försökt hålla mig borta från nyheterna, för är man en orolig själ som jag med dödsångest vill man helst inte se eller höra. Fast man borde. Men jag har självklart hållit mig uppdaterad nu.

Det känns som det eskalerade på Torsdagen när vi redan satt i det lilla huset långt ute på den portugisiska landsbygden. Det kändes så fel att inte vara hemma & hjälpa till att förhindra spridningen.

Samtidigt kunde jag inte låta bli att fullständigt förälska mig i naturen utanför. Så jag bestämde mig för att tillåta mig själv att leva i nuet där & då.

Vi kunde ju inte mer än boka om våra biljetter till första flyget hem vilket vi gjorde. Tanken var att komma hem sent denna veckan men vi fick plats på en flight hem redan igår. Så nu är vi hemma.

Jag blev kär i Portugal. Vilket landskap. Vilken kultur & fina människor. Gravida får gå före i varenda kö. Så rätt. Vilken höggravid kvinna ska behöva stå i en timmas kö på en varm flygplats? Blev chockad när alla svenskar sucka när Petra fick förtur… vad är det för fel på vissa människor?

A00A0005

Tanken med den här resan var att plåta sommarkampanjen för Adoore med en portugisisk modell men vi avbokade allt & stannade tillsammans i huset.

Inget blev som vi hade tänkt oss men det kom något fint ur det hela ändå.

Vi stannade upp, när stannade jag upp senast? Jag minns inte ens.

Vi fick tid för samtal, långa samtal. Tid att tänka, reflektera & umgås framförallt.

Ja, det är blandade känslor. Nu är vi hemma i alla fall & många frågor har kommit in hur det är att resa med barn.

Lova älskar att resa, jag märker det på henne & sjukt nog funkar hennes rutiner tusen ggr bättre än hemma. Hon somnar på en sek, äter bättre & känns gladare. Jag fattar ingenting haha. Kan skriva ett inlägg om Lova på resa i morgon. Hur vi lägger upp allt osv. Kommentera nedan om ni har frågor så svarar jag i inlägget i morgon, även om en resa just nu känns väldigt långt borta. ❤️

Kram

 1. Ida skriver:

  Hej! Huset ni hyrde såg så mysigt ut – när allt som heter Corona är över vore det en dröm att åka dit. Skulle du vilja skicka länk till vart nu hyrde? Kram

  1. Hej Ida! Åh ja huset var bland den mysigaste plats jag besökt. Kommer helt klart åka tillbaka! Jag ska leta upp länk så skickar jag den i helgen. Det var nämligen inte jag som bokade. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Mycket har hänt sedan sist

Hur mår ni mitt i oron som cirkulerar i världen?

Jag känner mig ledsen, tänker på alla i riskgrupp. Att ett virus kan stanna upp en hel värld. Det är läskigt. Jag tänker på alla som mister sina jobb, så även jag. Det här var nog ingen beredd på. Jag vet varken ut eller in. Jag försöker tänka att vi tar oss ur detta tillsammans. Men när Sveriges befolkning länsar butikerna & roffar åt sig allt själva inser jag vilket egoistiskt samhälle vi lever i. Hur tänker ni?

Jag vill mitt i allt detta berätta lite om de veckorna som jag har varit iväg & jobbat. Är det okej?

Efter allt hat som min vän Petra fick ta emot på sina sociala medier när vi var i Portugal blir jag rädd. Hur kan någon önska ett barn i magen det värsta? Jag kräks.

Hur som helst. Jag vill dela med mig.

Kampanjen nere i Kapstaden som jag plåtade med Ellos gick jättebra. Jag är så stolt över min prestation. Jag älskar att jobba med de, jag växer mer & mer för varje gång.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag kände mig självsäker framför kameran första kampanjen vi gjorde tillsammans, eller andra.

Jag var så nervös & kände sådan prestationsångest. Kan jag ens detta? Jag är väl ingen modell? Men jag intalade mig själv att jag var där av en anledning & det blev lättare för varje bild.

I Kapstaden vände allt & tankarna kom inte ens i närheten av mig. Jag bestämde mig redan på flyget ner att aldrig tveka igen. Jag äger detta, jag är proffsig & ingen är som jag. Det finns bara en av mig.

IMG_2544

Skönhet sitter inte på utsidan, den strålar rakt igenom dig om du vågar älska dig själv.

Jag har släppt på allt nu, det är den skönaste känslan i hela världen.

Jag tog på mig ett par låga bikinitrosor som jag aldrig någonsin skulle burit förut, även om det kändes obekvämt för jag tänkte bara vem fan bryr sig om jag har en ”mammamage” som jag dessutom älskar?

Riktigt skön känsla. Känslan av att sluta bry sig om vad andra tycker om än. Jag har alltid varit en person som inte lägger någon stor värdering kring vad andra tycker om mig, vilket är skönt men ”kroppsidealet” har följt mig lite & önskan om att vara ”smal”. Det tog bara 29 år att inse att det är helt oväsentligt.

Vi är unika allihopa. Hur kan det vara så svårt att komma underfund med?

IMG_9576

Jag längtar så efter att få dela den här kampanjen med er.

IMG_2436

Det var en så häftig upplevelse att få göra allt det här tillsammans!

Celine, längst till höger lärde mig att posera in i solen. Men inte bara det, hon fick mig att inse vad stark självkänsla är. Den lös igenom henne & inspirerade mig.

Tack Ellos för allt fint jag får vara med om tillsammans med er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..