ANNONS

BANANA BREAD

A00A9416
A00A9417
A00A9546
A00A9538
A00A9476
A00A9472
A00A9460
A00A9446
A00A9439

Ingredienser

PORTIONER: 10-12 skivor
  • smör och mjöl till formen
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).
Skala och mosa fyra av bananerna. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills brödet är gyllene. Låt svalna och skär i skivor.
0
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00