ANNONS

FISH TACO

Jag har nog inte kopplat av på det här viset sedan tonåren. Åtminstone inte sedan jag startade mitt bolag. Inte för att det ena ska slå ut det andra men herregud vad nyttigt att få nya perspektiv på livet. Kommer garanterat prioritera lite annorlunda om allt blir som vanligt igen efter den här skiten.

På tal om något annat. Mat hörrni! Jag vill tacka Emily för att hon inspirerar mig till att laga mat. Jag har aldrig varit den som står i köket, trots att jag är väldigt matintresserad. Skumt ändå när jag tänker efter & inte heller har jag några svar till varför jag alltid slingrat mig. Lathet kanske, tidsbrist. Ja något i den stilen. Okunnig. Men vafan det är ju så lätt att följa recept & ju mer man lagar, ju mer lär man sig. Jag vill lära mig att gå på feeling. För om det är något Emily gör är det att gå på feeling. Jag vill också lära mig vilka smaker som passar ihop. Så man ba nej men jag slängde bara ihop det jag hade hemma fast det smakar som värsta restaurangen. Det var precis så Emily sa när jag möttes av detta? Man ba ehhhh va?

& i somras när vi var hos Emily bjöd hon på fisk tacos men inte förrän idag provade jag att laga det själv. Det blev en jäkla succé & hela familjen åt som djur. Det kanske blir någon ordning på mig också ska ni se!

Det är näst intill omöjligt att nöja sig med pyttipanna efter att ha varit hos Emily, så det gäller att ligga i om man ska få njuta av varje tugga på hemmaplan.

Jag ger mig själv en stark 10.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Jag följde ett recept jag hittade på nätet:

Köp vilken fisk som helst som du tycker om.

Skär fisken i mindre bitar och salta. Dela upp panko, mjöl & vispat ägg i varsin skål. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om.

Tillbehör:

Picklad lök, tacobröd!

Mangosalsa:

  • 400 g tärnad mango
  • 2 tärnade avokador
  • 150 g smulad fetaost
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 hackad chili
  • 20 g grovhackad färsk koriander
  • saften av 2 lime
  • 2 krm salt

Blanda sedan en skål med crème fraiche & vanlig röd tacosås!

Klart!!

Gillar ni att laga mat?

2
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00