Det där med Pree-School..

Nu har Bianca gått i Pree-School i 2 veckor och jag måste säga att det går riktigt bra.. Vi har en liten deal hon och jag att hon får sitta i mitt knä 5 min innan jag vinkar hej då.. Hon kan fortf bli lite ledsen när jag går, men det går över innan jag ena hunnit lämna rummat. SÅ SKÖNT. Första dagarna var ju hemska (för mitt mamma hjärta).. men nu verkar hon ha riktigt roligt.. Hon pratar om ”skoalan” när vi är hemma och berättar om alla hennes vänner.. Det är sååå gulligt hur snabbt hon lär nya Engelska ord och lär andra roliga saker..

Enda lilla problemet just nu.. Hon vill INTE äta i skolan. Bianca som annars älskar mat och snack vill inte ha nånting. Har ni erfarenhet av detta? Är det bara för att allting är så nytt? Eller borde jag vara orolig?

Tack för alla goda tips och råd ni alltid ger mig..

Now Bianca has been in pre-school for about 2 weeks and its been going really well.. We have a deal that she gets to sit in my lap for 5 minutes before I wave goodbye.. She can still get sad when I leave but it passes before I have even left the room. That feels SO GOOD. The first days were horrible (for my mommy heart) .. But now it seems like she is having a lot of fun.. She is talking about school when we are home and she is telling us all about her friends.. Its sooo cute how fast she is learning new english words and other stuff..

Our only problem now is.. She does NOT want to eat in school. Bianca normally loves food and snacks.. Do you have any experience of this? Is it because everything is new? Or should I be worried?

Thank you for all good and helpful advices you give me.. 

//Biancas super gulliga klänning kommer ifrån How To Kiss A Frog))

 1. Min dotter började nu i aug 2 år 3 mån ung, åt inte första månaden, nu gör hon det dock. Hemma äter hon bra. Fröknarna var coola och sa att hon skulle börja äta och menade på att det är en av få saker som hon bestämma över helt själv på dagis, annars är ju saker och ting mer uppstyrda på dagis, de äter då, i det rummet, sedan är det vila och därefter ditt eller datt. De pressade inte, sa att förr eller senare kommer hon börja äta, hon sitter ju där med de andra barnen, som äter…

 2. Sofia skriver:

  Min kompis arbetar som förskollärare och hon brukar säga att de flesta barn som börjar förskolan kommer hem och är hungriga och förstoppade… för att de vägrar att äta och att gå på toaletten. Men det går över, när de väl lärt känna sina förskolekompisar och lärare. Det tar nog bara lite tid att vänja sig vid allt nytt.

 3. Hon kommer att äta, jag nästan lovar det! Samma med mina tre barn. Ge det någon vecka eller så. Absolut inte göra det till en grej, hon kommer äta när hon är hungrig. Helt säkert! Våra barn svälter inte i den åldern och hon ser hur frisk och stark ut som helst. Du verkar vara en bra mamma som värdesätter de viktiga sakerna hos dina barn. Detta blir bra. Med vänlig hälsning, Susanne

 4. Cia skriver:

  Just matsituationen är något barnen själva kan kontrollera. Har mest erfarenhet av det motsatta att barnen strular med maten hemma men på förskolan äter riktigt bra. Det är något med de kollektiva där som gör att barnen gör som alla andra och även via positivt grupptryck klarar av sånt de inte gör själva hemma. Knaske känner hon sig inte tillräckligt bekväm för att känna ro att äta? Om ni packar maten själv kan du ju prova att göra henne mer delaktig i matval och kanske packa sånt som är svårt att motstå. Det går ju att se till att hon äter extra mycket hemma också såklart.

 5. s skriver:

  vår dotter (som snart är två år) har precis börjat förskolan och reagerade på precis samma sätt, vägrade att äta både frukost och lunch och kunde sedan gå med på att äta lite mellanmål om eftermiddagen (då var hon väl helt enkelt för hungrig för att låta blir…) men sakta men säkert så börjar det släppa nu och vissa dagar har hon nu ätit jättebra när vi kommer och hämtar henne, men vissa dagar kan hon fortfarande ha vägrat lunchen… det känns alltid jobbigt när de inte äter, men de kommer inte svälta av det utan äta när de känner att de är redo och behöver – det kommer gå över!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..