Veckan som gick i bilder

Äntligen helg! Ljuvlig vecka, fast så trött (är det vädret?). Här än några bilder från den:

Måndag

Dagen efter Norgeresan. Gjorde en rejäl vurpa under en bergsvandring och blåmärket lyste inte med sin frånvaro direkt.

Tisdag

Carola, Kristin och Ann.

Lunch på vegorestaurangen Rutabaga för att lansering av Bahar Pars kollektion med Kappahl. Så härligt gäng! Blev starstruck av Carola. Blir alltid det av något skäl.

Nina, jag och Carin.

Hela lunchgänget!

Onsdag

Cookalong hos Markiz. INGEN lagar så god mat som Markiz.

Och hennes Liora! Världens gladaste 1-åring. Så fint att Lilo är så ”storasystrig” med gullungen.

Torsdag

Mitt barn lystrar endast till namnet Donatello (tack för så uppskattade Ninja Turtle-presenter Nikelodeon!). Och blev så besviken att de kände igen henne på förskolan…

Sen började morgonen med frukost på Lindex tillsammans med Cancerfonden och Rosa Bandet.

Lördag

Finns det något bättre än brunch? Frukost till lunch är ju det bästa som finns. Och speciellt ”Fat Elvis”-våfflorna på Miss Clara. Massor av jordnötssmör på… mmm!

Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Så jäkla sorgligt…

Pappor som inte kan trösta.

På tal om Kamratposten (inlägget nedan). Har ni sett deras nya undersökning? Så otroligt deppigt att det ser ut så här: få barn pratar inte med sin pappa när de är ledsna. De vänder sig hellre till ingen alls framför sin pappa! Det är ju inte klokt.

Kp

Vad handlar det här om egentligen? Att pappor inte är med i vad som händer i barnens liv – eller vågar inte pappor prata om känsliga saker? Jag tror mycket handlar om mansrollen – att pappor inte känner sig bekväma med att vara känsliga med sina barn. Och om det är så måste det ju bli en förändring. Speciellt i ett av världens mest jämställda länder.

Jag tror verkligen att fler pappor borde ta ut mer föräldraledighet för att stärka banden med barnet från start. Siffrorna ser nämligen deppiga ut även där. Fördelningen ser ut så här: mammor tar ut 72,4 procent och pappor 27,6 procent (2017).

Fy fasen vad deppigt att inte kunna trösta sitt barn. Ingen pappa vill väl ha det så här?

 

 1. Håller helt med om att det finns en snedfördelning i svaren, men det går inte att dra slutsatsen att majoriteten av tillfrågade barn hellre inte pratar med någon alls än med sin pappa . Frågan var: vem pratar du HELST med? Det betyder att den stora majoriteten helst pratar med sin mamma. Vi får inte veta något om dessa barn också pratar med sin pappa. Det går alltså inte att dra slutsatsen att dessa barn inte pratar med sin pappa alls, utan bara med sin mamma. De enda man definitivt vet inte pratar med sin pappa, pratar tydligen inte heller med sin mamma, eftersom de inte pratar med någon alls. Men håller ändå med om att det är sorgligt att det finns en snedfördelning kring vem som kommer på första plats.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kroppen, känslor och puberteten

Så bra bok för tweenies!

Jag älskar Kamratposten. För genom KP fick jag själv reda på saker som mina föräldrar hade svårt att prata om med mig: känslor, kärlek, kroppen – ja, typ det mesta faktiskt.

Därför pratar jag redan med Lilo om mycket. Speciellt vad som händer i kroppen. Hon är väldigt nyfiken på mens, kroppshår, snippan och så vidare. Och jag vill verkligen att Lilo ska kunna prata med mig om allt utan att känna skam. Sen kan man ju så klart tycka att det är pinsamt att prata med sina föräldrar, och det är där KP kommer inte som en allvetande och peppig kompis.

Attachment 1 3 5ba38cf26754c

Det här inget samarbete eller så, jag vill bara rekommendera ”Stora boken om Knopp & Kropp” till er som har tweenies (själv ger jag den här till min partners fina 10-åriga dotter som också älskar KP). Den innehåller över 200 sidor med frågor, expertsvar, intervjuer och illustrationer om kroppen, känslor och puberteten. Så bra!

Attachment 1 2 5ba38d01b01c8

 

LOADING..

Hur kan man lämna sina barn själva så här?

Ingenting kan vara viktigare än att dumpa sina barn på det här sättet.

En bekant till mig la upp det här på sin Facebook. Och ärligt: Hur fasen kan man bara lämna sina barn på det här sättet?

”Nu har jag inga egna barn, men är det verkligen rimligt att lämna sina barn i 4-6-årsåldern ensamma i en hotellobby en hel arbetsdag medan mamma har konferens? Hörde hur hon förmanade dem att de får ringa ”om något händer” men på inga villkor komma in i mötesrummet. Jag fattar, livspussel och allt, men… Om de inte får vara på förskola ska de väl vara hemma? Jag skulle, rent teoretiskt, utan problem kunna ta de här ungarna och dra, mamman sa högt och tydligt att hon kommer ut och kollar dem vid LUNCH.”

Det är ju HELT orimligt. Om man är tvungen att ta med sig sina barn till jobbet så får man ju ta ansvar för dem – ta med dem in på den där konfan eller STÄLLA IN. Bara att lämna dem själva och säga att de inte får störa är helt galet. Barnen måste blivit så ängsliga. Och att låta andra, som man inte ens känner, ta ansvar för barnen under DERAS arbetstid – bara så uselt beteende på alla sätt.

För övrigt tycker jag inte att det är okej att ta med sig ett sjukt barn till jobbet (det kanske inte var anledningen här, men ändå). Det är verkligen att inte ta hänsyn till andra människor som så klart inte vill bli sjuka.

Hur viktig den där konferensen än var – ingenting kan vara viktigare än att dumpa sin barn på det här sättet. Lilo hade blivit förtvivlad om jag hade gjort på det här sättet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Någon som testat trådning?

Kommer jag att få en acneexplosion nu?

Idag har jag testat trådning. Skulle egentligen bara göra det för att fixa brynen, men testade också att tråda hela ansiktet mest för att jag var nyfiken på hur det skulle kännas. Jag har inga som helst problem med att ha lite fjun i ansiktet.

Eyebrow threading

Bild lånad från nätet.

Och mina bryn blev superbra, men tydligen ska man inte sminka sig på två dagar och hålla huden superren och bara använda kroppspuder i ansiktet så att porerna sluter sig (ser du mig på stan och undrar varför jag ser ut som ett spöke light så vet du varför).

Jag helt lugn med att inte ha smink, men man kan tydligen få någon sorts acneexplosion av trådning? Och det vore ju mindre kul… Någon som har erfarenhet av trådning eller har något supertips för att inte få ett pizzaface?

 1. Pizzaface? Visst, om du pratar med någon du känner (som inte har acne) men publikt är det fan Bara nedvärderande. Mean girls 2.0. Du har garanterat fått minst en person med acne att känna ytterligare lite mer själväckel.

 2. Nu fick du en liten tankevurpa va?.. ”Pizzafejs”?! Väldigt tråkigt och opassande att uttrycka sig så!

  Har för övrigt aldrig upplevt de problemen du pratar om vid trådning. Lycka till!

 3. Har ingen erfarenhet av trådning alls.
  Men varför prova om du är orolig för acne-explosion då du skriver att du ändå inte bryr dig om fjun i ansiktet? Rimmar inte så bra?

  Sen att uttrycka rädsla för att få ett ”pizzafejs”, jag hoppas ingen med svår acne läser din blogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Relationssnack

Så är det att vara ihop med mig. Typ.

En av mina favoritpersoner: Tilde Fröling. Blir alltid så glad av att hänga med henne. Det blir alltid mycket skratt och prat om livet på ett bra sätt.

Och jag fick den här veckan medverka i hennes och Vivianne Treschows podd ”Dejta med Vivianne och Tilde”. Och jag bjuder rätt så mycket på snack om min relation och kärlek. Och ja, jag är ju ganska ofiltrerad (eh, sorry älskling?) … Men podden handlar ju om relation och allt vad det innebär.

Jag, Vivianne och Tilde. Lyssna gärna på vårt dejting- och realtionssnack! För övrigt så är Tilde singel…

I Acast studios där jag även spelar in podden Jag vill ha barn med Cilla Holm. Jag berättar också i Viviannes och Tildes podd om hur Cilla träffade sin nuvarande kille då hon var gravid i femte månaden (hon ska ha barn om tre veckor, hurra!).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När ens unge skämmer ut en…

"Jag vet att du vill ha mamma-vin!"

Alltså Lilo igår… Jag förberedde en mysig middag igår och gick in på Systembolaget för att handla en flaska vin. Och nej, jag behöver inte ursäkta mig, men min unge är en liten hitte-på:are…

Attachment 1 5ba11808dce0b

Lilo (typ musikal-sjunger): Maaaaaaammmma, ska du köpa mamma-vin nu? Jag vet att du vill ha mamma-vin!

Jag: Vad är ens mamma-vin?

Lilo: Sånt som du och ALLA mammor dricker jääääääämt! Alla mammor älskar mammaaaaaaa-viiiiin! MA-MA-viiiiin!

Jag: Absolut, älskling. Ehm. Kom vi ska betala nu.

Lilo (till killen i kassan): En flaska mamma-vin, tack!

Ridå.

 1. Var på systemet med min yngsta dotter då hon var ca 4 år. Jag la ett par vinflaskor i korgen varav hon skriker över hela butiken: ”måste du köpa vin idag? Pappa köpte ju jättemycket öl igår”. Höll på att skämmas ihjäl.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Har du någonsin suttit och väntat på att din bebis ska vakna?

Nej, jag dömer ingen. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är humoristiskt att man väljer att visa sitt mamma- och småbarnsliv på sättet som exempelvis Kylie Jenner gör.

Kolla på bilden! Hahaha, har ni nånsin sett en mamma vänta på att sitt barn ska vakna på samma sätt som Kylie? Och har ni ENS varit med om att en mamma har väntat på att sitt barn ska vakna? Va, va, va? Det är något jag i alla fall aldrig upplevt då 78 000 miljoner saker ska hinnas fixas när bebben sover (om de ens sover… hej, Lilo ”hatade att sova som bebis” Leone).

Och jag såg i ”Svenska Hollywoodfruar” att Elena Belle och hennes kille har en nanny typ jämt. Men ändå hinner hon inte köpa kläder i sin egen storlek? Förlåt, kunde inte hålla mig 🙂

View this post on Instagram

@saltyhairbikini goes #coachella 🌴

A post shared by Elena Belle (@officialelenabelle) on

Det är ändå väldigt lustigt hur föräldraskapet ser olika ut för alla. Själv är jag glad om jag hinner smygäta godis i köket 30 sekunder utan att bli upptäckt av minihärskaren i huset.

Hursomhelst – kämpa alla dödliga morsor! Er tid för att kunna skita i fred kommer också att komma en dag!

 1. Tuppen ja!

  Min första bäbis sov hela nätterna med en kort matpaus så jag var lika pigg som innan barn (21-05 & 05:10-09:00 -lyx!) sen sov han middag 4 timmar på dagen…. Så allt var liksom i ordning, såporna tittade på …. segt tyckte jag, jag ville ju hänga med honom, inte med mig själv hela tiden 😉
  Tur att alla bäbisar är olika 🙂

 2. Jag har faktiskt suttit och väntat på att första bebisen skulle vakna. Med tvåan blev det litet annorlunda 🙂 Klädstorlekar är ganska ointressant, tycker jag.

 3. Jämt och ständigt! T.ex när man vill amma sista gången innan man går och lägger sig för att få sova kanske 3 h i sträck. Aldrig sover väl barnet så bra som då. Eller när man ska gå och hämta äldre syskon på förskola/skola och man vill hinna amma/byta innan. Jag har väntat massor av gånger, TROTS att man har barn och hushåll att fixa med också!

 4. Det beror väl på vilken typ av bebis man fått? Nej jag såg inte ut som Kylie men kunde i timmar sitta o vänta o ta bubbelbad osv för jag hade en skalman bebis, dvs hon var väldigt förutsägbar. Så mycket tid som jag hade när min äldsta va liten…helt sjukt. Men jag hade tråkigt när hon sov för jag hade nada att göra. Så verkligheten kanske är ett mellanting mellan dig och Kylie, för mig iaf.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mer rädd sen jag blev mamma

Jag är svinrädd för två saker. Alltså riktigt rädd. Det är för höjder och djupt vatten. Och den här rädslan eskalerade ungefär 50 procent när jag fick Lilo. Plötsligt kom jag på att jag inte var odödlig och att något faktiskt kan hända mig. Jag skulle nog vilja säga att jag gått från att vara en våghals till att bli en fegis efter att jag fått Lilo.

Så bra personer att ha vid sin sida: Mia Rossling, Lisa Idering, Ebba Bozorgnia och Titti Schultz.

Men innerst inne vet jag ju att det inte är farligt att åka bergochdalbana eller att simma där det är ett djup under mig. Men fobin gör att hela min kropp säger ”nej, gör det inte”.

Och helgen i Norge har varit utmanande för mig. Att sitta och fiska i en liten motorbåt bland höga vågor på 50 meter djupt vatten (300 m djupt bara en bit ifrån) var en jäkla ångest. Men jag gjorde det i alla fall. Även om det inte var en lång stund. Och igår paddlade jag kajak över en fjord, vilket jag ALDRIG trodde att jag skulle göra.

Hur som helt så kommer jag att fortsätta att säga ja till allt jag är rädd för. Så länge det inte handlar saker som är farliga på riktigt.

 1. Pingback: Norge | VAVAWOOM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hej från Norge!

Jag befinner mig just nu på en ö som heter Bolga i norra Norge. Det är min kompis Lisa som dragit ihop en tjejresa – så fantastiskt!

Titti Schultz, Lisa Idering, Ebba Bozorgnia, Mia Rossling och jag.

Livets promenad typ.

Så bra hund.

Här bor vi på Bolga Brygge.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Date night

Receptet för en lyckad dejtnight – så enkelt.

Hur viktigt är det för dig att få egentid? För mig är det superviktigt (ja, jag tjatar om detta, jag vet!) att få egentid för bara mig själv, men också tillsammans med min partner. Och det har INGET med att jag inte vill vara med mitt barn (hon kommer alltid först).

Och det bästa jag vet är när jag och min kille har en kväll tillsammans bara vi så finns det vissa saker som ingår i vår ”date night”, men det absolut viktigaste är enkelheten. Jag vill inte vara på en fancy middag ute, jag vill äta gott, mysa och kolla på någon tv-serie. Tycker att det är det absolut lyxigaste som finns. Och klädseln måste vara ”sexy-mys”, haha.

Igår hängde jag med Niklas till ishallen (hockey är ingenting för en person som jag som fryser jämt!), sen tog vi ett glas på ett ställe nedanför mig, köpte pizza och bara låg i soffan och kollade på ”Trailerpark boys”. Finns typ inget bättre.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag har aldrig…

Ska vi byta på mammasanningar?

Nej, ingen är en perfekt förälder och ALLA gör vi saker som kanske inte är helt kosher utåt. Som morsa tappar jag det ibland, jag gör saker som skulle få mammapoliser att svimma. Tänkte därför tipsa om en liten lek som jag tycker att du ska göra med dina vänninor som också är morsor: ”Jag har aldrig”…

Img 2061

”Mamma, vad äter du på?”

Alltså den klassiska leken där man måste dricka en klunk mammasaft om man HAR gjort saken (självklart behöver man inte dricka alkohol)… Och det handlar bara om ”mamma-life-hacks”. Jag kör på här – och fyll gärna på med dina ”jag har aldrig” i kommentarsfältet!

Jag har aldrig…

…låtit mitt barn äta tårta till frukost.

…slängt mitt barns ”konstverk” direkt i soptunnan.

…smyg-gömt vissa plagg (fakkin Frost!!!) och sagt att de är i tvätten. Typ jämt.

…klippt mitt barns hår under tiden hon sovit.

…svarat på barnets fråga ”mamma, vad äter du på?” med ”det är mammas medicin som INTE alls är god”.

…druckit cola gömd i kaffekopp.

…gett mitt barn obegränsat med skärmtid.

…mutat mitt barn… ehm, tio gånger om dagen.

…aldrig gett mitt barn precis vad hon vill i affären för att få henne att sluta bråka.

Känner du igen dig?

 1. Jag har aldrig sagt efter hämtning att lekplatsen renoveras just nu för att jag inte orkat gå dit.

  Har aldrig låtit barnen äta korv och pasta 4 middagar på en vecka.

  Aldrig gömt favoritbilden för att jag inte orkat läsa samma bok för 5000 gången

  🙈😋😀

 2. Jag har aldrig gett mitt barn två sandwich glassar en halvtimme innan middag för att jag inte orkat tjatet. Nej hon åt ingen mat trots att hon lovade.

 3. Jag har aldrig smygätit godis inlindat i hushållspapper, gömt bakom en iPad i soffan på en onsdag bredvid min åttaåring.

 4. Jag har aldrig klätt min son i klänning
  Jag har aldrig sagt ordet ”hen”
  Jag har aldrig ätit upp barnens lördagsgodis
  Jag har aldrig låtit barnen titta på våldsamma program

 5. Jag trodde ag var själv med cola i kaffekopp haha!! 2,5-åringen har dock avslöjat mig. 5-åringen är mer lättlurad.
  Jag har aldrig låtit mitt barn äta tre glassar på en dag (läs igår).
  Jag har aldrig låtsats glömma tandborstningen eftersom jag inte orkat ta striden.
  Jag har aldrig låtit mina barn äta upp överblivet lördagsgodis till söndagsfrukost.
  Osv.

 6. Jag har aldrig….”ställt fram” klockan en timme för att få ungen i säng en timme tidigare och hinna kolla klart en serie 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Första gången i mitt liv jag ens håller i en bröllopsklänning

Helgens bästa bilder...

Fredag

Attachment 1 6 5b94f314a6685

Kl 14. Första gången i mitt liv jag ens håller i en bröllopsklänning. Måste en bröllopsklänning vara vit? Kan man gifta sig i svart?

Lördag

Attachment 1 5

Kl 9. Älskar att äta långfrulle med Lilo. Och om hon får välja ställe så blir det oftast Älskade traditioner på Södermalm.

Attachment 1 4 5b94f46d51dca

Wraffle – så otroligt gott!

Attachment 1 3 5b94f673c398f

Kl 19. Drinks och middag på Torpedverkstan på Skeppsholmen. Så mysigt ställe med supersmarrig mat.

Attachment 1 2 5b94f70be7a33

Fab 4. Isabel, Sofia, Ninna och jag. Så bra team.

23.00 Träffar min kille. Censurerat innehåll…

 

Hoppas att ni haft en haft en härlig helg – och glöm inte att rösta!

 1. Jag tycker absolut att du ska ha en svart om du vill det! Så kan det va tema vitt på gästerna, då sticker ni ut massor som brudpar ändå! Jag hade en drömmig beige som jag älskar! O som man faktiskt kan ha nångång ien om man vill! Oxå med en svart kan man ju det! You go girl! You can go your own waaaaayyy!

 2. Att brudklänning ska vara vit kom först på 18 00-talet med drottning Victoria tiden. Innan dess var det guld eller silver. Under antika tider var det persikafärg som gällde…. Så välj precis den klänningen och färg på den som du vill. Jag hade en klänning som var vit och persikafärg. Det viktigaste är att du trivs i den och känner dig vacker och bekväm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Barnlängtan vid hög ålder

Vart tog min bebis vägen?

Nyss var hon min bebis och helt plötsligt sitter vi igår och har fredagsmys tillsammans i soffan och tittar på ”Fångarna på fortet” och diskuterar allt från chips till kärlek.

Attachment 1 5b93a5f3b08bf

Jag vet inte hur ni känner, men jag kan nästan få panik över att mitt barn håller på att gå från mini till tjej. Vart tog min bebis vägen? Det gick så snabbt! För snabbt!

Det här sätter så klart igång tankarna om hur det skulle vara att få ett barn till. Och i både veckans avsnitt av min och Cilla Holms (bara en månad kvar till hennes dotter kommer!) podd ”Jag vill ha barn” och i min senaste mama-krönika (senaste numret med Vanja på omslaget) pratar jag mer om detta.

Fullsizerender

För hur tacklar man trista siffror om man funderar på barn vid hög ålder?

Även om fertiliteten är på väg neråt med stora steg, så behöver det ju inte betyda att ens barnlängtan har försvunnit. Jag tycker att det hela är superknepigt, speciellt när man känner sig frisk och ”ung” i kroppen och nu är rutinerad i föräldraskapet.

 1. Känner exakt likadant! Hur gick min bebis till någon man kan se film med, cykla tillsammans med osv osv?! Blir så sugen på en bebis… Dock är min sambo helt klar med barn, säger han (han har två tonåringar sedan innan). Och man vill ju att båda två är med på tåget…jobbigt.

 2. Har inget peppigt att säga, känner som du och är lika gammal men inser också rent krasst att klimakteriet närmar sig med stormsteg… Men, vill man och har praktiska möjligheter så är det bästa väl att försöka. Min kollega fick sitt första barn nyss, vid 44. Det sker ju trots allt ibland.

 3. Om längtan är stark, kör!! Jag har toklängtat och maken förstod tillslut hur viktigt det var för mig att försöka få en trea. Vi försökte i ett halvår, nu är jag i vecka 12!! Kramar 42-åringen

 4. Men statistiken är ju generell och inte på individnivå. Du har ju lyckats få barn i (helt ärligt) hög ålder tidigare. Precis som en tjugoåring kan vara steril kan ju en fyrtioåring vara fertil.

  Jag fick mitt tredje barn för tre månader sedan en vecka efter jag fyllt 40. Tog på första försöket.

 5. Du säger i podden att ni inte ännu har bestämt om ni ens vill försöka få barn. Det kan väl inte stämma? Är nog hundris på att ni försökt/”låtit det ske” redan från dag ett 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Min kropp…

...är MIN kropp.

Ska jag berätta en sak, ibland är jag livrädd för att lägga upp bilder på mig själv i bikini (det är också därför jag tvingar mig att göra det). För jag vet inte var jag passar in… och jag vet att jag blir bedömd – hur jag än ser ut. Fast det är MIN kropp.

Img 4285

Jag är tydligen ”för smal” för att vara kroppspeppare och jag är för stor för att komma i storlek 42. Jag har aldrig påstått mig ha något annat än att ha en vanlig jäkla kvinnokropp. För min kropp är ytterst ordinär: jag har platta partier, jag har partier med valkar, jag har celluliter, jag har fett, jag har ben som sticker ut på vissa ställen. Och det är just det som jag blir galen på – att jag ser så vanlig ut, men ändå inte alltid kommer i kläder från en ”vanlig” klädkedja.

Och jag STÅR inte med att Lilo ska växa upp med skeva kroppsideal eller storlekar som utesluter en viss typ av kropp (som typ gemene man har). Jag kommer alltid att kämpa för att få en ändring på detta.

Nu ska jag gå min dagliga kanelbulle och planera kvällens middag. Taco hej.

 

 1. Visste inte att man behövde ha en viss typ av kropp för att få vara kroppspositivist som Annika är. Ej att förväxla med kroppsaktivist.

 2. Jag har stor respekt för dig och det du skriver på din blogg, men helt ärligt studsar jag till på de lättklädda bilder du har lagt ut på dig själv där du menar att du inte ”passar in” eller inte följer normen pga ”för stor storlek. Jag får mest någon slags prestationsångest eftersom jag själv har samma storlek som du och känner mig helt ”normal” (vad det nu innebär). När du lägger upp jättefina bilder på dig där du är slank/”normal” och vacker och påpekar att du är för stor för normen känns det bara jättekrystat. Det är mer befriande mer kroppsaktivister som faktiskt är mer kurviga och ”stora”. Jag tänker att det är jättepeppande när du skriver om hur kroppen ska få vara som den är – men skippa bilderna där du ser ut som normen. Peace and love.

 3. Varför tvinga sig till att lägga ut bikinibilder om man är livrädd? de man har lagt ut kan ju vara svåra att ta bort.

 4. Hej. Jag förstår precis vad du kämpar för..har motsatt problem. Är kort och normalbyggd men har svårt att hitta kläder som sitter bra då medellängd inte är 158 cm och stl 35-36 i skor är också utanför normen. Men nog om det. Jag har en dotter som är 5 och en som är 2. Och jag försöker tvärtom att göra en grej av nåt som inte ska behöva vara en grej tex som att dölja att jag rakar benen, bikinilinjen, sminkar mig mm. De tittar storögt och frågar ibland varför…jag svarar för att jag då känner jag mig fin och jag tycker om att känna mig fin. För mig! Precis som min 5åring helst (typ bara) har klänning. Jag vill att mina barn ska växa upp och vara medvetna om verkligheten. Tex att även tjejer har hår under armarna istället för att växa upp och skämmas när det kommer för man tror att man är onormal. Precis som att man kan vara ledsen och arg ibland. Jag och deras pappa är deras främsta förebilder och vill inte att de ska tro att vi är nåt annat än det vi är. Dvs mänskliga. Givetvis med ett visst filter anpassat till deras ålder men du fattar nog poängen…

 5. Det är inte OK när XS i de flesta kedjorna är som tält. Gina Tricot är de enda som ibland har XXS, det tackar jag för. Inkluderande? Inte över alllt.

 6. Varför har du fokus på att du inte kommer i stl.42, känner du att man räknas som tjock eller kraftig om man behöver tex stl44, eller är detta något allmänt känt som jag missat? Handlar det om att du vill att siffrorna ska ändras eller på vad du lägger för värderingar i talet?

  1. Kanske för att stl 42 på många märken är största storleken; typ Ganni och Hope. På hm måste man ju i många fall beställa på nätet om man ska ha större storlekar. Handlar inte om huruvida hon hänger upp sig på siffrorna utan att det idag inte är inkluderande. Men fler kedjor och märken går väl mot att göra sortimentet i fler storlekar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Egentid de luxe

Tips: Unna dig!

Är egentid viktigt för dig? För mig är det superviktigt. Och då menar jag inte bara tid från Lilo utan även tid från jobb och alla måsten. Jag tror att det är viktigt att få tid att tänka och framför allt för att få NJUTA av tystnaden. Tystnaden!

Jag älskar Lilo mer än livet, men att få ha en stund utan ”maaaaaammmmaaaaaaa!” (Lilo är med sin pappa, no worries). Eh ja. Så här är jag – på lyxigt spa mitt i stan och njuter av bad, bastu och godsaker.

För övrigt – mitt bästa tips till ALLA mammor: Unna dig! DU är värd det.

Attachment 1 5b901358e701e
Ja jag ser kanske bister ut, men jäklar vad jag göttar mig på insidan…

…och afternoon-fika – come to mama!

Attachment 1 3

Uppvärmd pool med vy mot Gamla stan.

Attachment 1 4

 

 1. För att kunna ”unna sig” krävs att man har det gott ställt ekonomiskt och avlastning som kan ta hand om barnen. Tack för goda råd med det här är ren och skär lyx, inte välbehövlig egentid som alla mammor kan njuta av.

 2. Jag tänkte på samma grej som några andra som kommenterat. Tycker det är najs att folk unnar sig. Men själv är jag ensamstående och när jag är själv är jag nästan alltid på jobb. Och det finns verkligen inget utrymme att unna sig. Om jag köper en cappuccino blir det bara ångest över 40 kronor som borde användas till annat. Jag tycker det är jättesvårt att hitta ett sätt att unna mig något.

  1. Fast det är just det – att unna sig tid ifrån jobb och annat som stressar (jag menar inte barn) behöver inte kosta pengar. Packa med dig en god macka som du fixat hemma, ta en bok med dig och sätt dig på en parkbänk eller njut bara av utsikten. Det gäller att hitta de där små tillfällena i livet som ger ro i själen. Men det kan ju funka fint att sitta hemma i soffan med och lyssna på tystnaden. Vi är olika och vi gillar olika. För en kan det vara rofyllt att städa, en annan att gå en promenad med musik i öronen. Att vara ensam med sina egna tankar behöver inte kosta pengar.

 3. Gillar din blogg osv, meen var är klassförståelsen på det här inlägget? Att ”unna sig spa” är många som aldrig kommer kunna göra.. någonsin. Vill inte vara partypooper men inlägget var skrivet som att det är helt självklart för alla mammor att kunna dra iväg på spa lite då och då

  1. Exakt vad jag tänkte på. Jag skulle aldrig kunna ”unna” mig en dag på spa hur mycket jag än önskar… Det räcker inte pengarna till tyvärr…

   1. Men snälla – det här är vad Annika gör. Ni behöver nödvändigtvis inte gå på spa för att få samma sort stund. Det måste inte kosta massa pengar. Använd fantasin. Funka lika bra att gå en runda i skogen, sätta sig på ett café själv med med en bok. Jag själv går och kallbadar. Sitta på ett trädäck utmed en kaj nånstans är precis lika avkopplande. Häng inte upp er på att det måste vara spa. Hitta det som ni tycker om. Sluta klanka ner. Välj glädje, blir mycket enklare då.

    1. Bloggar borde ha varningstext. Kan kränka ,läs på egen risk! Hur många gånger har inte Annika skrivit att hon känner sig halv utan Lilo.Då blir jag glad när jag ser henne inspirera andra halvtidsföräldrar att unna sig nåt. Blä på er surkärringar.

  2. En joggingrunda/promenad kostar inte ett öre (jo möjligen skorna då kanske men det skulle jag säga är en investering vartannat år i din hälsa).

   En kopp kaffe/the (hembryggt) kostar inte många kronor och du har det troligen redan hemma. Ta med den till stranden/skogen/parken/E4an varhelst du hittar din plats.

   Försöka se lösningar istället för hinder!

  3. Alltså egentid för mig kan lika gärna vara en bärs och en skål med chips. För mig handlar det om att TA sin tid och göra det som man själv gillar. Behöver inte kosta en spänn faktiskt.

   1. Jag förstår vad du menar! Absolut! Jag menade mer att jag som många andra är i en plats i livet där det faktiskt inte finns någon tid. Så det spelar ingen roll om det är billigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När man blir panikvarm…

...och hittar en snabb lösning...

Igår när jag skulle hämta Lilo så möttes jag av att hon gjort två gigantiska hål på sina tajts.

Och om det är något jag inte klarar av så är det när hon är oförsiktig med sina kläder och prylar. Jag står helt enkelt inte ut med det beteendet – jag vill ju att hon ska vara tacksam för de prylar och kläder hon får.

Attachment 1 2

Så vi hade en lång diskussion om detta igår och jag var på riktigt väldigt upprörd över detta, men höll mitt lugn.

Hennes förklaring till varför hon rivit sönder sina tajts?

Det var helt enkelt för varmt under samlingen och hon hann inte ta av sig tajtsen för att hon var ”SÅÅÅÅÅ svettig” att hon bestämde sig för att klippa och sen riva två stora lufthål i dem. Det hade hon ändå tid med…

Puh.

För övrigt så vägrar Lilo ha några andra byxor än tajts. Vägrar!

Attachment 1

Nu hoppas jag att den här nya outfiten från Kappahl får vara utan ”lufthål”.

 

 

 

LOADING..

Hjälp – ett dilemma!

Hur säger man till en annan förälder?

Jag är ju verkligen ingen förälder som är rädd för socker. Och med det menar jag att jag tycker att det hör till med någon bulle/glass/lite godis då och då och fredagsmys och lördagsgodis.

Jag skiter ganska mycket i e-nummer, eko-produkter och så vidare när det kommer till godis. Och ja, barn vill ha annat än russin och äpplen i sin fiskdammspåse. Kalas ska vara kalasigt!

Img 2732

Lilo på Mallis-resan.

Men ett överdrivet sockerintag känns bara så onödigt. När jag var på Mallorca i somras så blev jag nästan lika chockad över vad många barn fick äta till frukost (det var buffé). Fem muffins och en milkshake typ.

Och här kommer ett dilemma som ni kanske kan hjälpa till med: en väninna till mig har nämligen ett problem. Det är så att hennes sons bästa kompis (de är 8 år) får äta bullar och glass varje dag hemma. Och eftersom hennes son är hos dem så ofta så blir han ju också bjuden på alla godsaker – så klart.

Men min väninna är inte okej med detta, men vet inte riktigt hur hon ska tackla problemet. Hon vill ju inte kränka föräldrarna och hon vill inte de ska känna någon skuld i att de gett hennes barn (och deras egen son) så mycket sötsaker.

Jag känner själv att jag hade sagt till, men som min väninna vet jag inte heller exakt hur jag skulle säga det. Man vill ju inte få någon att känna sig dum, men samtidigt vill man ju hålla på sina egna regler som förälder….

 

 1. Blev ombedd av föräldrarna till ett av barnens kompisar att undvika sötsaker till hen under vardagar eftersom hen låg något högt i vikt. Tog inte ett dugg illa upp utan tycker att det var bra att de tog upp det.
  Vi har varit ganska liberala med glass och fika.

 2. Ett förslag…Säg till barnet att ”du får gärna följa med xxx hem efter skolan men du vet att bullar och kakor etc äter vi bara på helgen. Man säger tack men nej tack, kan man inte tacka nej kanske bättre att ta med xxx hem till oss istället så slipper du frestelsen.” Frihet under ansvar.
  Jag har också svårt att man ska begära av en annan förälder att ändra sina rutiner, speciellt när det handlar om ett skolbarn. Skillnad med ett litet barn som inte kan tala för sig själv.

 3. Herregud vad jag inte har problem med just en sån sak.
  Det är MITT barn, det är barnets hälsa, framtid, mående osv.
  Jag sätter gränsen för MITT barn, och inte säger jag det för att sätta dit någon annan och dennes vanor. It’s up to you.

  Ex:
  ”xxx äter inte socker mer än en gång i veckan, så ni får inte bjuda honom. Ge honom gärna frukt om ni har, eller så skickar jag med frukt, det går jättebra det!”

 4. Jag tänker att är det så att din kompis barn är hos en annan familj så pass mycket att detta blir ett problem – då är det nog dax att rannsaka sig själv och ifrågasätta om barnet inte är på bortaplan för mkt….varför inte vara hälften av tiden hemma hos sig själv med kompisen där ist. Problem solved ☺️

 5. Jag tycker det är lite mycket begärt av ett barn att tacka nej. Det lägger över ansvaret för det jobbiga att säga nej på barnet. Det kanske dessutom trugas. (Jag rycker själv det är svårt att säga nej pga artighetsskäl). Jag skulle prata med föräldrarna och säga som det är. ”Sötsaker någon gång ibland är ok men jag vill inte att mitt barn ska äta sötsaker varje dag. Eftersom våra barn leker så ofta vore jag därför tacksam om ni väntar med glass och bullar tills mitt barn gått hem.”

 6. Jag hade som någon ovan kommenterat, lärt sonen att säga nej tack och förklara varför, dvs vi käkar godis /fika på lördagar. Att komma med egna regler i en annans familj känns som ett övertramp, ett onödigt sådant. En 8-åring bör kunna säga nej om det finns regler hemifrån tycker jag.

 7. Man måste veta när det är dags att inte lägga näsan i blöt. Varje familj måste få ha sina regler inom sina fyra väggar, punkt. Bjud in kompisen till sonens hem o bjud på annat, prata med sonen om vikten av bra mat o att man kan säga nej tack ibland, men blanda er inte i andra familjers matvanor hemma hos dem o predika. Var glad att han får vara där o att han blir bjuden på en bulle, tänk om han hade fått titta på. Min dotter gillar inte maten hos en kompis de äter alltid falukorv o makaroner, hon har bett mig laga paella eller pasta med musslor som hon kan ta med sig dit i lunchbox, men Nix lilla fröken det man bjuds på smakar man tackar vänligt o lär sig att man tar seden dit man kommer. Ingen förälder tycker om att bli tillrättavisad, utan låt oss acceptera att alla är olika o olika är bra o berikande o lärande, det har ja sett på mina barn när de själv ser o förstår samband mat o hälsa.

  1. Instämmer. Jag tycker inte att man ska be en annan familj att ändra på sina vanor för att man har starka principer. Vad är nästa steg? Att lägga sig i vad barnen spelar för spel, pratar om etc.

 8. Känner mig lite träffad av semester-frukost-spaningen… :/ mina barn är otroooligt kräsna. När det inte smakar som hemma så äter de inget. Ingenting! Så vad gör man då? Mina tilläts äta våfflor med nutella, kiwi och apelsinjuice varje dag på hotelfrullen. Frukostvanorna ser absolut inte ut så hemma. Men vad skulle jag ta mig till liksom.
  Båda blev smala som stickor under vår semestervecka på Kreta. I ren desperation började jag googla var närmaste McDonalds fanns. (15 mil bort – inget alternativ)
  Min tanke är att föräldrar till matglada barn aldrig kan förstå hur vi på andra sidan spektrat har det.

  1. Så bra reflektion tycker jag. Många dömer utan att verka reflektera kring bakgrund, lustigt nog även de som ofta propagerar för ickedömande förhållningssätt hos andra.

 9. Jag skulle först ha tagit reda på på vems initiativ det äts sötsaker.
  Vi har haft barn här som tjatat enormt på mina barn att de ska ta sötsaker utan att fråga. Barn som jag vet har striktare regler kring kakor och glass än vad vi har och som ser chansen att kunna äta fritt för att det råkar finnas synligt.

  1. Jag tror du har en viktig poäng där! Precis sån var jag när jag var liten. Det fanns inga sötsaker hemma, så man såg till att det lektes hos dem som hade, och så tjatade man tills man fick något. Så kunde ens föräldrar inte säga något om det kom fram, man hade ju bara helt oskyldigt blivit bjuden. Så här i efterhand var det ju nästan som en muta – jag leker bara med dig om vi går hem till dig och du bjuder på glass… :/

   Idag ser jag samma beteende hos barnen, men gällande skärmtid och spel. De barn med strikta regler om hur mycket de får spela ser till att vara hemma hos de barn som inte har samma strikta regler, och tjatar loss om att de ska spela när de är där.

 10. Läge för vit lögn. Typ mitt barn har så svårt för att få i sig tillräckligt med mat och sötsaker raserar allt ätande. Eller har dålig tandemalj och kan extra lätt få hål i tänderna. Alt har svårt att begränsa sitt ätande och får sedan ont i magen/blir förstoppad.

 11. Jag är en sån där mamma som bryr mig mer om en 8-åring än om en förälder känner sig kränkt. Säg till direkt.

  ”Min unge får inte äta bullar och godsaker varje dag så vi är glada om ni kan vänta med det tills min unge gått hem. Det skulle uppskattas väldigt mycket! Tack!”

  1. Instämmer. Berätta vilka regler som gäller för ens eget barn men inte kristsera vad de ger sin son. Helt odramatiskt.

 12. Åh, vilket spännande spörsmål!
  Att hålla på sin egen familjs regler i någon annans hem kan man nog lägga ner direkt tyvärr. Det man kan göra är att lära sitt eget barn att tacka nej.
  Iaf när de är i den ålder där de kan förväntas klara det. Kanske åtta år är lagom för det? Min egen son är åtta och han kanske skulle klara det. (Däremot leker han inte så frekvent hemma hos någon så att problemet uppstått med t ex ovan nämna fråga.)
  Min bästa kompis med familj har annorlunda syn på mat än vi. Det är ostbågar innan middagen till barnen, fika som trugas i, godis när som och inga direkta ransoneringar. När vi semestrat tillsammans (tex bott i samma hus) så håller jag dock på våra regler (med viss modifikation).

  1. Håller med. Jag hade inte tagit illa upp om någon annan förälderhade bett mig att inte servera sött medan dennes barn är på besök hos mig. Men för egen del så hade jag nog hellre lärt mitt barn att tacka nej. Jag förstår dock att alla 8-åringar inte kan hantera att bli bjudna på gottis och inte ta emot. Hm. Svår fråga.

 13. Jag skulle nog ljuga ihop nåt om att mitt barn lätt får ont i magen av vissa saker, typ socker, och att vi därför bara äter det på lördagar hemma. Men att han förstås som andra barn gärna äter ändå, men att vi föräldrar försöker stoppa det. Jag skulle hoppas att familjen fattade hinten, men om det fortsatte ändå skulle jag be ungarna vara hos oss istället. Har så svårt att säga till andra föräldrar rakt ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Note to self: städa undan dina spår efter sex

Akward moment...

Igår lanserade Emma Wiklunds sina nya hudvårdsserie Ultimate. Och eftersom jag verkligen gillar Emma och produkterna från Emma S så frågade jag min mamma om hon kunde ta Lilo ett par timmar då jag gick på releasemiglet, vilket hon kunde.

Och efter ett par timmar av superhärligt mingel, och peppigt häng med fina Alexandra Kamperhaug, så åkte jag hem igen och mötte detta… Hjälp!

Jag öppnar dörren och hör att Lilo och min mamma är i badrummet. Jag hör hur Lilo badar och sjunger glatt:

”Jag skaaaaa bjuuuuda Bolleeeeee på en liiiiten bäääärs, lalalalalaaaaa!”.

Jag har igen aning om varför hon så ofta säger denna mening, men den upprepas väldigt ofta (Bolle = min kille).

Men inte nog med detta. I sin hand har hon en glidmedelstub…

”Mamma, kolla! Jag hittade din ansiktscreme under soffan! Jag tvättar den åt dig!”.

Attachment 1 5b8907e562ccd

Tur att Lilos mormor ser så dåligt.

Note to self: städa undan dina spår efter sex.

 1. När sonen var ca 2 år satt han i vår säng och ropade: ”mamma,ja ta savla”?
  Absolut ropar jag tillbaka, då jag vet att hans mini derm står på hyllan.

  Glad i hågen kommer han ut ur rummet och blänker i ansiktet ”titta, ja savla”

  Inte var det Mini derm iaf😂😂😂🙈

 2. Jag och mitt ex fick feeling efter dotterns kalas. Dagen efter kommer hon med den använda kondomen i handen och säger högt:såna här ballonger hade vi väl inte på mitt kalas igår? De församlade inkl jag själv började asgarva. Kunde inte sluta. Hon bara stod där med kondomen i sin lilla hand och såg så frågande ut. 😂😂😂

 3. Skäms fortfarande över när min pappa och bröder kom in i min studentlya där min pojkvän sovit över och stuckit på morgonen. På golvet låg en använd kondom, usch.

 4. Haha!
  Häromdagen hade jag min sambos kollegas flickvän över för första gången. Medan vi sitter i soffan kommer dottern gåendes med min vibrator så glatt i handen. Jag ville sjunka genom soffan..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Att försöka klä en 4-åring…

Någon som känner igen situationen?

Ny dag, nya utmaningar… Kämpa alla mammor! May the force be with you!

Attachment 1 5b87b4704404c

 1. Att förbereda och tillsammans gå igenom morgondagens kläder på kvällen innan har underlättat och sparat tid för mig.

 2. Ha ha… känner igen det där. När det var som varmast i somras skulle min fyraåring ha sin pepparkaks klänning ( en sådan man har i luciatåget) in till stan. Herregud, vad gör man 🤣🤣

 3. EXAKT så ser det ut när min fyraåring klär sig! Fantastiskt ju! Fanns en tid då jag försökte att styra liiiite över vilka kläder hon skulle ha men insåg att det bara är att ge upp den striden. Liksom enklare att få en elefant genom en synål än att få på henne de kläder jag tyckte passade…. Så nu har vi endast EN regel gällande kläder: De stora puffiga prinsessklänningar (som hon oftast väljer att ha på förskolan) måste gå in under vinteroverallen eller galonbyxorna. Thats it! Och eventuella huvud/hårutsmyckningar måste gå in under mössan eller alternativt gå att ha utanpå mössan (vintertid då). Men blir också glad över hennes järnvilja när hon bestämt sig för något. Hon vet vad hon vill min lilla tjej och viker sig inte för vad andra tycker <3 Även om jag emellanåt vill slita håret av mig… Haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Snygg hy snabbt!

Topp 5 ansiktsoljor

Det här inlägget innehåller köplänkar. 

När många mattar ner sin hud så gillar jag att glänsa! Ansiktsolja är verkligen viktigare för mig än dagcremen eller så adderar jag ett par droppar olja i dag/nattcremen varje morgon/morgon.

Och varför är olja så bra då?

Jo, för glowet och för att återfukta huden = färre rynkor och linjer. Om man nu inte vill ha det alltså. Också därför jag oftast har massor av olivolja i min mat (smörj inifrån).

Mina topp-5 oljor

Ny olja

1 Birch recovery face oil,  Björk & Berries

Grym olja med ekologiskt björklövsextrakt, gurkörtsolja och  jojobafröolja som ger intensiv fukt och näring. Absorberas snabbt! Pris 390 kr.

2 BD Youth Oil, Estelle & Thild

Ekologiskt oljeserum med höga halter av antioxidanter, vitaminer och fettsyror. Pris 379 kr.

3 Coldpressed Jojoba Oil, Maria Åkerberg

Prisvärd olja av kallpressade frön från Jojobabusken. Superbra om du har känslig hud eftersom jojoban är lik den talg som huden naturligt producerar. Jag blandar även ett par droppar av den här i mitt balsam eller direkt på topparna. Pris 219 kr.

4 Elasticity + Filler Facial Oil, Eucerin

Vårdande anti-age ansiktsolja med arganolja gör huden len, ger lyster och intensiv näring. Pris, 307 kr (med 25 % rabatt nu).

5 Pure Glow Oil, Akademikliniken

En av de lyxigaste oljorna, enligt mig! Högkoncentrerad, intensivbehandlande vitamin C-olja som som förbättrar hudens lyster och elasticitet. Pris, 1695 kr.

Attachment 1 2 5b8675907a807

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ett andra frieri

Jag var tvungen att ställa frågan: Vill du gifta dig med mig?

Lyckan är att träffa någon som verkligen fungerar med ens barn. Och som dessutom kommer med ett fantastiskt barn. Lilo är så glad över vår nya familjekonstellation, och det gör mig verkligen så lycklig.

Nu har vi friat en gång var. Känns bra.

 1. Alltså först är det ett jäkla gnäll på att Annika inte tar del av era åsikter eller svarar på era kommentarer. När det sen dyker upp frågor om hennes förhållande och hon svarar på det i form av ett inlägg (som i min mening bara är gulligt) så är det också fel. Nä, kan bara hålla med tidigare att ni som väljer att kommentera med den tonen endast uppfattas som missunnsamma och hoppas verkligen att ni inte är lika bittra på livet som ni verkar.

 2. men hallå, välkommen tillbaks till mellanstadiet. Snacka om att leta med lupp efter nånting att klaga på. Jag fattar inte att Annika orkar fortsätta blogga när allt hon skriver bemöts med den här konstiga, nedsättande attityden.

 3. Men alla missunnsamma människor! Sluta nu!
  Det kallas vuxenmobbing och ni borde skämmas! Vad än Annika skriver så vinklas det fel.
  Det här var ju en jättefin kärleksförklaring och utan att känna någon inblandad så är jag ganska så säker på att dessa ord också yttras IRL.
  Om Annikas blogg nu irriterar er till den grad att ni måste kommentera syrligt SÅ LÄS EN ANNAN BLOGG!

 4. Känns som att du lägger ut detta inlägg för att frågan kommit upp vad som hänt med din fästman?? känns inte seriöst med sms-konversation och frieri.

  1. Är nog helt säker på att Annikas och hennes killes frieri också utspelades IRL och inte bara genom en sms konversation. Innan du väljer att kommentera i en blogg som du uppenbarligen inte har följt så bespara oss andra med att vara lite mer uppdaterad istället för att bara låta gnällig.

 5. Jag ser hellre min älskade man i ögonen när det gäller så viktiga saker. Irl ist f mess, för romantikens skull.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

”Ett barn har inte två mammor”

Hur omoderna får man vara?

Alltså, det finns så mycket av SD:s och KD:s politik som jag fattar noll av. Och bland annat stör jag ihjäl mig på deras vurm för kärnfamiljen. Den är ju helt obegriplig och obehagligt omodern.

Image 1

Vi börjar med Jimmie Åkesson, SD (jag förstår att ingen är speciellt förvånad av hans tyckande) som i QX säger:

”Ett barn har inte två mammor, ett barn har en mamma och sin pappa annars blir det inte barn.”

AHHHHHHHHHHHHHHH! Hur kan man ens yttra detta 2018? Är Jimmie 130 år gammal?

Och så kommer Ebba Busch Thor som man ändå vill tro är lite mer modern:

”Alla barn har en mamma och en pappa och därför är det bästa för ett barn att växa upp med sin mamma och pappa och ha dem som förebilder”

Alla barn har en mamma och pappa? Va???? Det bästa? Kliv ur Katedralskolan och vakna, Ebba!

Och inte heller tycker de att ensamstående kvinnor ska ha rätt att skaffa ett barn på egen hand genom insemination. De har alltid varit emot lagförslaget.

Snälla kissa inte på alla kvinnor som längtar efter att skaffa barn – på egen hand eller tillsammans med sin tjej – lägg inte din röst på Sveriges mest omoderna partier när det kommer till familjekonstellationen.

 

 1. ”Kärnfamiljen är ju helt obegriplig och obehagligt omodern”. Hallå där, dissa inte alla oss som lever lyckligt och harmoniskt i kärnfamilj, mamma, pappa och barn. Jag tänker då inte bli gay och inseminera mig för att ”bli modern”. Lev ditt liv och inse att andra kan vara lyckliga på andra vis. Mänskliga värderingar är aldrig fel, eller..? Live and let live

  1. Fast hon skriver att det är deras vurm för kärnfamiljen som är obehaglig, inte att själva kärnfamiljen är det.

  2. Hon menar ju bara att en familj inte bara behöver se ut på ett visst sätt (mamma + pappa + barn) utan att det finns en massa olika konstellationer och att alla har lika mycket rätt att existera. Live and let live, va.

  3. Förstår faktiskt inte hur du kan misstolka ett inlägg så pass mycket som du gör. Som tidigare kommentar påpekar så är det ovannämnda partiers vurm för kärnfamiljen som är obegriplig och omodern.

  4. Jag har missförstått, jag har läst igen, så det kan jag se. Men, i en demokrati borde jag och min man ha fått bestämma själva om hur vi vill fördela föräldraledigheten. Eftersom vi var överens i familjen att barnen inte skulle lämpas bort före 2-3 års ålder har min man blivit tvungen att jobba 150% istället under de perioderna. Ja, han är en superbra pappa. Som jag ser det, självbestämmande = demokrati. Stora stygga staten bestämmer = diktatur.

   1. Ni verkar ha det tufft, leva under så gräsliga förhållanden som det är att leva/överleva i en diktatur är verkligen hårda pix…
    Och kanske att du ska läsa på vad demokrati innebär innan du skriver nästa inlägg.

    1. Demokrati Självbestämmande – att bestämma själv om viktiga saker.
     Diktatur Staten bestämmer enväldigt vad du skall göra och tycka, annars Sibirien eller något annat ställe

   2. Men alltså alla fååååår bestämma hur länge de ska vara hemma med sina barn, utan statens inblandning. Vill man däremot ha pengar från staten/”bidrag” krävs motprestationer..exempelvis att man delar lika eller liknande.

    Men alltså ledig med barnen, det får alla vara precis hur de vill! Det känns ju ändå rimligt att staten ska verka för jämställdhet. Alla vet att föräldraledighet fuckar upp det för många kvinnor på arbetsplatsen, vi hamnar efter, eller blir borträknade om vi är mellan 27-34 år pga ”hon skaffar nog barn snart”. Men VET man att det alltid är två föräldrar som delar lika – vips, då är det så. Vare sig du är kvinna/man/nått annat.

   3. Ewa, det som är så fantastiskt med svensk föräldraförsäkring är ju valfriheten. Rätten att vara ledig är ju frånkopplad ersättningen. Båda föräldrarna har rätt att vara lediga ett helt år!! Så om det är ens högsta dröm kan man spara ihop pengar och vara lediga och ändå har kvar sina jobb och SGI. Ersättningen däremot som är våra gemensamma skattepengar finns till för att hjälpa föräldrar på det sätt som partier som vi har röstat fram tycker bäst gynnar alla medborgare.
    Eftersom många människor har röstar på partier som tycker jämställdhet är viktigt, tex att barn får lära känna sina pappor och hitta en trygghet i dem, eller att kvinnors löner ska vara på samma nivå som mäns så har man infört pappamånader. Det har inte elaka staten (vem är staten?) bestämt utan partier vi har röstat på. Men ingen tvingar någon att vara hemma!!
    Det enda som våra partier med våra röster bestämt är att för att få ut hel ersättning av våra skattepengar så måste båda föräldrarna spendera tid med sina barn. För att barn har rätt till sina föräldrar, för vi är trötta på löneskillnader, för att jämställda par skiljer sig mindre. Men den fina friheten är att familjer får fritt tacka nej till dem pengarna och ha en hemmamamma i alla fall. Man får bara bekosta det själv.
    Se dig om i världen. Inget annat land har någon lika bra föräldraförsäkring med så mycket frihet!!!

    1. @ Frida Jag förstår vad du menar. Men jag vänder mig mot att staten använder föräldraförsäkringen som påtryckningsmedel, att familjer skall inrätta sig som staten anser vara bäst. Lyckligtvis så kunde vi i familjen förlägga föräldraledigheten som var bäst för oss (inte för staten), så jag klagar inte. Jag har arbetskamrater som har varit tvungna att lämna barnet på dagis vid 10 mån, eftersom det inte har fungerat för dem att bägge tar ut ledighet. Det hade slitit hjärtat ur mig.

     1. @Ewa: Jag förstår inte, varför tvingades de lämna barnet på förskolan vid 10 månader? De hade ju massor av f-dagar kvar? Var mamman tvingad under pistolhot att börja jobba efter 10 månader, eller?

     2. Hon hade inga dagar kvar, om hon hade tagit ut 5 eller dagar i veckan vet jag inte. De var därför tvungna att tacka ja till dagisplats trots att det var för tidigt. Den lilla fick en hel del dagissnuvor, men det är sådant man får räkna med när inte immunsystemet är utvecklat.

     3. Om dagarna var slut för mamman vid 10 månaders ålder så har pappan inte överfört de dagar han kan till henne. Så då hade hon en skitstövel till Karl som inte varken tog ut eller lämnade över dagar.
      Var i Sverige får man lämna på förskola innan 1 års ålder? Trodde det var 1-årsgräns som gällde
      I de flesta andra länder lämnas många barn i barnomsorg innan 1 års ålder och jag har då inte hört att dessa barn skulle fara illa eller ha mer fysiska eller psykiska sjukdomar som äldre.

     4. @Sara Jag vet inte exakt hur många dagar som är öronmärkta för mamman eftersom vi aldrig utnyttjade det. Jag tror nog att pappan överlät de dagar som han kunde, sedan var de slut. Skitstövel? Nej, någon tyckte sig veta vad som är bäst. Alla familjer ser olika ut, konstigt !? Jag har som kvinna aldrig blivit missgynnad lönemässigt, jag har löneförhandlat. Om du vet, exakt hur många dagar har mamman?

    2. Vi meddelade Storebror mycket bestämt att vi gör det som är bäst och fungerar bäst för vår familj, det kan inte ens Storebror veta.

     1. @Ewa: din kollega har 420 f-dagar att ta ut (förutsatt att pappan ger sina dagar åt henne). Att hon började jobba redan efter 10 månader kan ha haft sina skäl. Men hon kan INTE skylla på att f-dagarna tog slut. Det är omöjligt. Och tog dagarna slut är det BARA för att pappan vägrade ge sina dagar åt henne. Så skyll inte på ”stora stygga staten” här.

     1. Människa är av naturen lat, egoistisk och oinformerad. Jag själv inräknad. Tycker det är bra att staten styr samhället och utveckling i en viss riktning mha olika incitament. Förstår inte hur man kan blanda ihop det med en diktatur.

 2. Jag tänker alltid att Sverige är ett så otroligt modernt land, ett steg före alla andra, men man blir nog lite förvånad…I Finland där ensamstående kvinnor har fått skaffa barn redan i över tio års tid har frågan aldrig ens dykt upp i politiska debatter…ingen verkar tycka det är något konstigt.

  1. Såvida jag inte har gått och blivit graviddement och därmed glömt, har jag inte skrivit den där kommentaren. Jag har nämligen inte en susning om hur läget är i Finland osv. Känns ju visserligen skönt att den som kommenterar med mitt nickname inte skriver en massa vrålkonstigheter, men ändå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..