Bloggflytt!

Hej! Jag har bytt bloggportal. Från och med nu hittar du mig här!

Header_980_400_AnnikaLeone-1

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Den behövliga tystnaden

Du kanske tycker att jag ser harmonisk ut? Haha, nej, jag är faktiskt allt annat än det just nu. Så mycket i huvudet: eventuella jobbförändringar, lägenhetsomgörning, småbarnsmamma-tjänsten (vi är i en rätt så trotsig period just nu), OSV. Men här sitter jag i alla fall fem minuter för mig själv i solen och bara njuter av TYSTNADEN. När/om jag blir rik ska jag lägga pengar på ett lantställe, helt klart.

IMG_1912

Att bo på Folkungagatan mitt på söder, ja, det älskar jag (förut alla fotbolls-heja-på-killar-som-beter-sig-som-as-och-speciellt-under-derbyn) men att komma ut i naturen och bara andas, och slippa ljud – SERENITY NOW!

Attachment-1

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

När får man fråga någon om hon är gravid?

I veckan var jag med om en bisarr sak. Jag var på en presslunch och slog följe med en bloggare som nyligen har fått barn. Och inom loppet av tre minuter fick hon frågan om hon var gravid av två personer. Nej, det är inte skämt!

Nu ser hon inte ens gravid ut, men även om hon hade varit det: Varför skulle hon svara på den frågan ens? Och till någon hon knappt känner (så var fallet)…

1342638663259_5325889

 

Alltså inte ens när någon är höggravid vågar jag fråga om hon är gravid, och speciellt inte när personen inte har talat om det själv. Men också, vad är det för fel på folks syn av kvinnokroppen? Om någon inte har en platt mage så kanske man är gravid?

Jag tycker det borde finnas en regel: fråga aldrig en kvinna om hon är gravid om du inte med säkerhet VET att hon är gravid.

 

 1. sofia skriver:

  Men åh kan du inte gå tillbaka till att svara på våra kommentarer och också uppdatera oftare? Dagarna bara tickar på och du skriver så sällan och så korta poster. Hur är mama nöjd med denna klena frekvens, jag förstår inte. Och sen detta tjatande om hur folk ska acceptera olika kroppar, herregud görs inte detta år 2019? Är det så många som trampar i klaveret fortfarande och säger knäppa saker? Det händer aldrig mig längre, i de kretsar jag umgås, privat och på jobbet. Så skumt liksom.

  1. Sandra skriver:

   Vilken märklig kommentar. Bara för att det inte händer dig betyder det att problemet inte finns. Vet inte om du varit gravid, men som gravid verkar folk tro att det är fritt fram att säga vad som helst.

   1. sofia skriver:

    Hej Sandra! Jag har varit gravid flera gånger, första gången 2004, då fick jag en kommentar från en gubbe. Sista gången jag var gravid hade många år gått, då var det ingen som kommenterade alls. Folk visste väl bättre då helt enkelt 🙂

    Avseende min ”märkliga kommentar” – den handlade främst om tre saker: 1) Jag tycker att Annika har så himla låg frekvens på sitt bloggande. Nu har mama slutat fronta överskriften på bloggposterna så en ”måste” klicka sig in i bloggarna för att veta om ngt nytt kommit – och i Annikas fall händer det väldigt sällan. En vecka sedan nu, t ex. 2) Annika lovade att hon skulle kommentera kommentarerna mer. Åh vad kul! Tänkte jag. Men sen slutade hon med det lika snabbt som hon började. 3) Även fast en person är kroppsaktivist/kroppspositivst så måste en inte tjata runt samma ämnen HELA tiden. För det känns så.

    Min märkliga kommentar grundar sig alltså i att jag vill ha mer interaktion från den som driver bloggen och lite mer bredd i ämnena. 🙂

 2. Hanna skriver:

  Hej, nyfiken på ”förklaring längre fram” är? 🙂

   1. Moa skriver:

    Men man kan väl blogga även om man är gravid, eller? 😉

 3. Ewa skriver:

  Det är aldrig OK att kommentera andras kroppar, smal, rund, kort eller stor och bastant.

 4. Lesie skriver:

  Jag har fått den frågar m å n g a gånger!!! BARA av folk jag inte känner så bra eller inte känner alls. Väldigt märkligt kan jag tycka, att fråga folk de inte känner eller knappt känner. Blir ju väldigt pinsamt sedan då jag svarar ”nä, jag är bara lite tjock förstår du”…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..