Banta inte bort påsken

Aftonbladet: ”Så här mycket kalorier innehåller påskbordet”.

Suck.

Nästa rubrik: ”Supertårtorna i påsk – och goda efterrätterna”.

Gäsp.

Alltså, gör en tårta men räkna kalorierna i den? Så oerhört trött på kalori- eller viktrubriker. Och speciellt vid högtider som faktiskt handlar om att ses med nära jag kära och njuta av god mat tillsammans.

Img 3345.jpg

Nu ska vi grilla burgare här ute på landet. Och inte fan har ju en aning om hur många kalorier det är i den – och är totalt obrydd om det heller.

Påsken är ingen helg att ägna sig åt bantning – utan istället njutning.

Glad påsk!

  1. ”Glad Påsk och ät nu inte för mycket godis i påsk” eller ”Glad Påsk och ät nu inte för mycket i helgen” vet inte hur många gånger jag hörde den meningen innan påskhelgen när kollegorna slutade för dagen i torsdags. Så irriterande.

  2. Räkorna och laxen är det bästa på påskbordet. Självklart njuter man av det man tycker är gott, allt det andra får vara. Det kan väl inte vara någon nyhet?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När solen ger ångest istället för lycka

Solen skiner och det är megahärligt! Eller? Visst blir man glad av att se andra bli så lyckliga av sol, men jag känner bara att när jag inte är helt i balans, som just idag, så kommer solen också med krav. Krav att känna lycka. För just idag är en sån dag då jag bara vill dra täcket över huvudet och önskar att jag kunde trolla fram regn och åska (förlåt) så att jag bara kunde få ligga inne – utan att känna ångest över det.

Just idag beror nog mitt usla mood på både mens och sömnsvårigheter. Vaknade av en vidrig mardröm kl 5 och kunde inte somna om. Låg där i min tomma säng och grät (Lilo har åkt till Skåne med sin pappa) och försökte att tänka på annat, men gick istället upp och åt frukost.

Så sjukt med vissa drömmar. De kan sitta kvar så länge i tanken och kroppen. Som att det som händer i drömmen har hänt på riktigt.

Hur som helst – imorgon tar jag nya tag och försöker anamma sol-jäkeln.

Namaste. Eller nåt.

  1. Men tack! Googlade vårdepression igår just på grund av denna känsla som suttit i någon vecka nu… har fått liknande ”deppighet” tidigare år runt den här tiden. Så skönt att känna att man inte är ensam. Så mycket förväntningar och krav runt våren. Har man inte en hel drös av vänner och en stor umgängeskrets är det lätt att få lite ångest… har liksom ingen att hänga på uteserveringar med?

    1. Vet inte vart bor men är du på Södermalm nån gång så kan jag rekommendera No Name’s uteservering. Jag hänger där vid behov😉

  2. Ja, ösregn får oss säkert bra på bättre humör. Man slipper ju gå ut i snön iallafall för att det är så ”hä
    rligt”.

  3. Känner detsamma idag. Sover dåligt, jobbar mycket och möts av käcka grannar som bara älskar det fina vädret och ledighet. Nej, ett täcke över huvudet och ösregn i ett par dagar hade gjort susen!

  4. Bra inlägg! Samma här, eller jag är inte på dåligt humör men var bara sugen på att vara hemma och se på film efter jobbet så det har jag gjort trots fint väder och att ”alla” är ute!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med AITO

Krämig och laktosfri svamppasta

Vegansk/vegetarisk, krämig och enkel pasta – för stora och små.

Ni som är laktoskänsliga – ni vet när man blir bjuden på middag och det serveras exempelvis en gräddig pasta… Panik! Så när Aito (laktos- och glutenfria havreprodukter) frågade om jag ville testa deras produkter kändes det självklart: för att jag är laktoskänslig och för att jag försöker laga mer vegansk och ”naturvänlig” mat oftare.

Så jag gjorde en pasta på havregrädde som blev SÅ jäkla smarrig (Lilo sa att det var bland det godaste jag lagat). Om du vill testa mitt recept så kommer det här:

Krämig pasta med svamp
Attachment-1

Du behöver:

  • Cirka 300 g tagliatelle (välj äggfri om du är vegan) annars rekommenderar jag pappardelle (med ägg).
  • 0,5 gul lök
  • Cirka 300 g champinjoner
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl Aito Oat Cuisine
  • 3 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vitt vin (funkar med matlagningsvin)
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond efter smak
  • salt och peppar
  • bladpersilja
  • parmesan (inte om du är vegan, så klart)

Attachment-1 2

Gör så här:

  1. Koka pastan cirka en minut kortare än angiven koktid för att få den al dente.
  2. Hacka vitlöken, gullöken och skiva svampen. Stek gullöken i olja och tillsätt den hackade vitlöken. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt vinet/matlagningsvinet och buljongtärningen och låt koka ihop. Häll i havregrädden och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg på fat (jag tycker om att lägga upp all pasta på ett fat eller i en stor skål och så får man själv ta så mycket man vill). Strö över persilja. Buon appetito!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..