Min kropp och den galna rädslan för pasta

Ibland går jag upp i vikt, ibland går jag ner. Det är aldrig något som är uttänkt, utan bara så min kropp fungerar.

Jag kommer aldrig att vara eller bli det som kallas ”smal” och det är inte heller något jag strävar efter. Att ha en stark och fungerande kropp är det viktigaste för mig.

Kalla mig Blairwitch.

Jag skulle aldrig sluta att äta det jag tycker om och framför allt inte pasta, kanelbullar och mackor. Jag upplever att vi svenskar har en tro om att kolhydrater är typ djävulens påfund och gör oss tjocka vilket är larv. Som vanligt handlar det om balans i kosten. Att utesluta något tror jag bara stjälper mer än hjälper och kan leda till ett osunt matbeteende.

Och åter till pastan – visste du att nya undersökningar visar att pasta inte alls gör att man går upp i vikt som så många tror – utan tvärtom!

Eat da pasta och äg stranden, hot mamas!

  1. Du är ju jättesmal på bilden! Inte stor på något sätt. Om du inte är smal, då är jag smällfet. Det kanske är andra mått i Stockholm.

  2. Sånt skitsnack det här med kroppsfixering och mat. Om jag åt som du förespråkade hade jag aldrig fått mina fina barn på naturlig väg. Och när jag lagt om kosten och skurit ner hårt på kolhydraterna märkte jag snabbt hur mycket bättre jag mådde. Ät du vad du vill, men kom inte och påstå att pasta och kanelbullar är bra för alla. Men det är klart, anser man att det är ett jätteproblem om pojkvännen vill ha sin sallad utan dressing eller om kompisen som kommer på middag inte är förtjust i jus pasta eller är vegetarian så har man nog lite skev bild överlag.

  3. Du måste inse att din kroppspositivism gäller din genetik och kropp, inte någon annans. Skulle jag moffa pasta, kanelbullar och mackor skulle jag se ut som en kettleball. Vissa, jag t ex, måste tänka på vad man stoppar i sig. Du har inte det problemet, men många kvinnor har det, inse och respektera. Att skriva att du inte är smal sänder ut helfel signaler, vad skall då de som väger 20-50 kg mer än du tänka om sig själva? Jag är själv smal, späd, eller vad man kan kalla det, så det är inte därför jag är motvalls.

  4. Min 14 åriga dotter läser visst din blogg och kom och visade den här bilden på en ej smal tjej. Varför måste du ens lägga upp en kroppsbild och prata smal eller inte smal. Ge dig och va bara, du har inte mer ansvar än nån annan men detta eviga smal/inte smal blir bara fel.

  5. Men va? Utifrån vad man ser på bilden skulle jag säga smal? Känner bara det klassiska, om DU klassar dig som ej smal, vad är jag då. Sen fattar jag hela poängen med att det suger att det ens ska vara viktigt eller laddat. Tack för pastapepp iaf, nu pestopasta med pinjenötter och alldeles för mkt parmesan till middag!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..