När får man fråga någon om hon är gravid?

I veckan var jag med om en bisarr sak. Jag var på en presslunch och slog följe med en bloggare som nyligen har fått barn. Och inom loppet av tre minuter fick hon frågan om hon var gravid av två personer. Nej, det är inte skämt!

Nu ser hon inte ens gravid ut, men även om hon hade varit det: Varför skulle hon svara på den frågan ens? Och till någon hon knappt känner (så var fallet)…

1342638663259_5325889

 

Alltså inte ens när någon är höggravid vågar jag fråga om hon är gravid, och speciellt inte när personen inte har talat om det själv. Men också, vad är det för fel på folks syn av kvinnokroppen? Om någon inte har en platt mage så kanske man är gravid?

Jag tycker det borde finnas en regel: fråga aldrig en kvinna om hon är gravid om du inte med säkerhet VET att hon är gravid.

 

 1. sofia skriver:

  Men åh kan du inte gå tillbaka till att svara på våra kommentarer och också uppdatera oftare? Dagarna bara tickar på och du skriver så sällan och så korta poster. Hur är mama nöjd med denna klena frekvens, jag förstår inte. Och sen detta tjatande om hur folk ska acceptera olika kroppar, herregud görs inte detta år 2019? Är det så många som trampar i klaveret fortfarande och säger knäppa saker? Det händer aldrig mig längre, i de kretsar jag umgås, privat och på jobbet. Så skumt liksom.

 2. Hanna skriver:

  Hej, nyfiken på ”förklaring längre fram” är? 🙂

   1. Moa skriver:

    Men man kan väl blogga även om man är gravid, eller? 😉

 3. Ewa skriver:

  Det är aldrig OK att kommentera andras kroppar, smal, rund, kort eller stor och bastant.

 4. Lesie skriver:

  Jag har fått den frågar m å n g a gånger!!! BARA av folk jag inte känner så bra eller inte känner alls. Väldigt märkligt kan jag tycka, att fråga folk de inte känner eller knappt känner. Blir ju väldigt pinsamt sedan då jag svarar ”nä, jag är bara lite tjock förstår du”…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Att gråta framför sitt barn

Gråter du framför ditt barn? Jag har väldigt lätt till gråt vilket gör att Lilo har sett mig gråta rätt många gånger. Och även om jag vet att gråt är ett sätt att för oss att uttrycka oss, precis som att skratta eller bli arg, så känner jag mig som en så dålig mamma när det händer. För jag vill inte att Lilo ska bli orolig och känna rädsla pga av att JAG är ledsen.

Jag kan endast minnas att min egen mamma gråtit framför mig EN endaste gång när jag var liten. Och det var när min mormor dog. Och det var mer hemskt för mig att se mamma ledsen än att mormor dog (hade ingen nära relation med min mormor).

Hur som helst, igår hände det, jag kunde inte hålla mig. Tårarna bara kom, pang så där på en gång! Som vanligt sa jag till Lilo, du behöver inte vara rädd. Ibland är mamma ledsen, som alla människor kan vara ibland – och hon svarade att hon förstod och att hon skulle hjälpa mig att bli glad igen. Och så gick hon till sitt rum, och kom tillbaka med det här:

Jag översätter:
Jag önskar att kärleken är nu. Grattis mamma. Jag älskar dig. Ja må hon leva.

Och då började jag så klart gråta ännu mer.

PS. Jag fyller inte år, men Lilo tyckte att vi skulle fira mig så jag blev glad. Och nu är jag glad igen.

 1. Terese skriver:

  Åh, känn dig inte dum för du gråter framför henne. Det är precis som du skriver känslor så som att va arg eller glad. Men sjävklart behöver man se till att de förstår det inte är någon fara. De som aldrig ser sina föräldrar gråta blir väl även mer förskräckta när det händer? 💜

  1. Sanna skriver:

   Exakt så! Och att man kan gråta av olika anledningar, att man blir rörd, av glädje etc.

 2. Alltså dessa lappar… hjärtat går sönder av kärlek💕Jag har också en lapp som min käre make fick av sin dotter (min bonusdotter) På sängbordet när han vaknade på morgonen: ”vakna pappa jag e hunrit” (hon var alltså hungrig och pappa har inte världens bästa morgonhumör)💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

SKÖNT & snyggt

/Det här inlägget innehåller köplänkar/

Nej, jag är ingen modebloggare precis, men om det är något jag kan så är det att klä sig bekvämt. Allt jag har på mig måste vara mjukt och rörligt – aldrig sticka, skava eller vara för tajt (Lilo är exakt likdan, haha).

Och den här klänningen i satin är så fantastiskt skön!

Attachment-1

Jag använder den som en kappa/kimono istället för att ha den stängd som en klänning. Tycker den passar bra till ett par chunky sneaks eller ett par kängor. Den är från Lindex Pink Collection och 10 procent av försäljningen går till cancerforskning – och så är den i hållbart material.

4

Älskar plagg som är multifunktionella. Står inte ut att ha plagg som man inte använder i garderoben, det är inte hållbart att leva så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..